in , ,

LoveLove COOLCOOL OMGOMG LOLLOL

(video) Premieră mondială: Noua generaţie Mercedes-Benz S-Class – tot ce trebuie să ştii despre flagship-ul mărcii

Astăzi, 2 septembrie 2020, este o zi importantă pentru Mercedes-Benz. Marchează atât ziua de naştere a noii generaţii a modelului S-Class, în caroserie W223, cât şi deschiderea unei noi fabrici, a treia cea mai mare construcţie din Germania (după cum afirmă producătorul), unde anume acest sedan va fi primul produs făcut acolo.

După mai multe luni de pregătire pentru premieră şi anunţare a diverselor informaţii despre acest model, iată că a debutat în toată splendoarea. Prima impresie este că germanii totuşi nu l-au urâţit de tot, comparativ cu un încă actual W222 facelift, calificare pe care i-am dat-o atunci când am văzut primele imagini de o calitate inferioară.

Noul S-Class a păstrat în mare măsură formele corpului predecesorului său, însă iată designul părţii frontale, posterioare, dar şi cel interior, sunt absolut noi. Mai ales în habitaclu s-a muncit de nota 10, pe bune!

All new 2020 Mercedes Benz S Class 38

Caracteristici cheie:

Puţin despre exterior:

 • Întâi de toate este de notat că Mercedes-Benz numeşte noul S-Class cea mai digitală maşină lansată, din toate timpurile!
 • Noul S-Class are o bună rampă de lansare, deoarece mai mult de jumătate de milion de exemplare W222 au fost vândute la nivel mondial de la introducerea sa în 2013. O piață crucială pentru S-Class va fi China, acolo unde mai mult de o treime din aceste W222 au fost vândute, iar versiunea cu ampatament alungit ar trebui să continue să fie top seller – până acum, 9 din 10 modele vândute acolo au fost livrate clienţilor anume în acest format. În plus, aflaţi că de la introducerea clasei propriu-zise în 1951, cu denumirea deja S-Class din 1972 prin seria W116, peste patru milioane de maşini de diverse generaţii au fost produse!
 • Despre exterior vorbind, în evidenţă se scoate grila mai proeminentă de radiator, cu elemente active evident pentru o mai bună aerodinamică şi răcire a motorului. În dependenţă de echipare vor exista mai multe modele de bare de protecţie care se vor deosebi prin design. Acoperişul panoramic poate conţine o trapă, iar portierele au nişte mânere retractabile (sunt o opţiune)! Acestea sunt extinse electric atunci când conducătorul auto se apropie sau suprafața exterioară a lor este atinsă. Accesul fără cheie este asigurat de KEYLESS-GO.
 • Dimensiunea jantelor variază între 18 şi 21 inci.
 • Farurile sunt noi şi conţin în versiune de top elemente laser. Împreună cu luminile de zi s-a păstrat conceptul anterior de trei elemente luminoase dedicate pentru a-l diferenţia de E-Class care are două şi de noul C-Class care va avea doar unul.
 • Stopurile noi OLED sunt nu mai puţin complexe, fiind alcătuite din numeroase elemente cu forme şi texturi care pot asigura un iluminat secvenţial inclusiv.
  • Clienţilor li se va pune la dispoziţie faruri Multibeam LED sau sistem Digital Light. Acesta din urmă permite funcții noi, cum ar fi proiecția de marcaje sau simboluri de avertizare pe drumul din față. Digital Light are un modul de lumină cu trei LED-uri performante în fiecare far, care este refractat de 1.3 milioane de micro-oglinzi – ceea ce înseamnă că rezoluția este mai mare de 2.6 milioane de pixeli per vehicul! Aceste sisteme de iluminat, precum și sistemul multimedia MBUX, dar şi cele peste 50 de componente electronice în total de la bord, inclusiv sistemele de asistenţă, vor putea fi actualizate în timp cu software într-un format over-the-air (OTA)!
 • Dimensiunile maşinii (lenght, width, height şi wheelbase fiind lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv):
dimensiuni noul s class
All new 2020 Mercedes Benz S Class 61

Puţin despre interior:

 • Interiorul noului S-Class este orientat spre digitalizare şi minimalism, putând exista la bord până la cinci ecrane! Noul S-Class este şi cel care introduce a doua generaţie a sistemului MBUX, toate detaliile despre el putând fi analizate în acest articol dedicat! Pe scurt vă putem spune următoarele momente importante:
  • Noul MBUX este afişat pentru prima dată pe un ecran central tip portret de 11.9 inci. Opţional poate fi unul de 12.8 inci pe bază de OLED şi cu feedback haptic.
  • Numărul de butoane fizice pe consola centrală a fost redus cu 27. Ca un plus față de atingere și glisare, control vocal și gesturi naturale ale mâinii, controlul cu privirea extinde opțiunile de operare! Cu toate acestea, funcțiile cheie, cum ar fi activarea farurilor sau a ștergătoarelor de parbriz, pot fi acționate în continuare direct. Panoul de control al climei se află permanent la marginea inferioară a ecranului.
  • În maşină se vor găsi pentru ocupanţii din spate până la trei ecrane tactile și o varietate de opțiuni de control diferite, cum ar fi MBUX Interior Assist sau asistentul de control vocal prin comanda Hey Mercedes. Cele două monitoare pentru pasagerii spate, din cadrul MBUX high-end rear entertainment, măsoară câte 11.6 inci. Încă o tabletă pe bază de Android, la fel opţională, este andocată într-o staţie specială din cotiera centrală spate, însă poate fi scoasă şi folosită chiar şi în afara maşinii.
  • Toate rezoluţiile monitoarelor le puteţi găsi în documentul de la final de articol.
 • Noul panou de bord 3D de 12.3 inci permite o vizualizare spațială la simpla apăsare a unui buton, pentru prima dată (este opţional). Un efect tridimensional real se realizează fără a fi nevoie de purtat ochelari 3D. Va pune la dispoziţie patru stiluri de afişare (Discreet, Sporty, Exclusive, Classic) şi trei moduri (Navigation, Assistance, Service).
 • Asistentul vocal “Hey Mercedes” este capabil de un dialog și mai mare cu oamenii de la bord, pentru că acum poate vorbi fluent în 27 de limbi de circulaţie internaţională. Anumite acțiuni pot fi efectuate chiar și fără cuvântul cheie de activare “Hey Mercedes”, de exemplu. Acestea includ acceptarea unui apel telefonic (prin cuvintele Accept call) sau afișarea hărții sistemului de navigaţie. Hey Mercedes poate explica acum, de asemenea, unde se află în maşină kitul de prim ajutor sau cum se conectează un telefon prin Bluetooth.
 • Pe lângă introducerea clasică a unui cod PIN, o nouă metodă de autentificare asigură un nivel ridicat de securitate. Amprenta, recunoașterea feței și a vocii sunt combinate! Acest lucru permite accesul la setările individuale sau verificarea proceselor de plată digitale, toate posibile acum din maşină!
 • Cu toate acestea, caracteristica unică a MBUX este conectarea sa cu o reţea largă de sisteme şi date provenite de la diferiţi senzori de pe maşină. De exemplu, funcția de avertizare la ieşire din automobil utilizează acum camere din habitaclu pentru a recunoaște dacă un ocupant dorește să părăsească vehiculul. Dacă un alt utilizator al drumului se apropie în punctul mort, iluminarea ambientală activă devine parte a sistemului de avertizare și clipește într-un roșu aprins. Pe de altă parte, MBUX Interior Assist verifică dacă scaunul pentru copii este fixat corect pe scaunul pasagerului din față. Nivelul de atenție al șoferului este, de asemenea, monitorizat. Conducătorul auto este avertizat de ATTENTION ASSIST dacă dă semne de somnolenţă.
 • Vor exista două feluri de head-up display, la alegere: cel mai mare va fi capabil să afişeze conţinut în realitate augmentată pe o distanţă virtuală de 10 metri în faţa şoferului (unghiul de deschidere al ecranului este de 10° orizontal și 5° vertical, iar zona de afișare corespunde unui monitor cu diagonală de 77 de inci)! Atunci când navigați, de exemplu, săgețile animate de oprire şi direcţie sunt proiectate practic pe banda drumului. Pentru funcțiile de asistență, sunt afișate informații de la Active Distance Assist.
All new 2020 Mercedes Benz S Class 51
 • Un importat APROPO întâi! Scaunele frontale din noul S-Class pot fi dotate cu un nou tip de airbag posterior (opțional doar pentru modelul cu ampatament alungit) – primul airbag frontal din lume pentru cei doi pasageri care stau pe locurile spate din dreapta şi stânga (în caz că vorbim despre o banchetă, deşi e valabil şi pentru modelul cu scaune individuale). Designul său cu o structură inovatoare, tubulară, este unic. În consecință, se desfășoară în special cu ușurință, iar în coliziuni frontale severe poate reduce foarte mult sarcinile care acționează pe capetele și gâturile pasagerilor din spate. Mai multe detalii poţi citi aici!
 • Scaunele confortabile pot fi reglate nu numai prin comenzile fizice de pe uşi, ci şi prin intermediul monitoarelor disponibile. Pot include până la 19 mici motoare pentru setarea confortului. Activarea funcțiilor de confort, cum ar fi încălzirea scaunului sau masajul, este posibilă și prin control vocal. În plus:
  • Noul S-Class va oferi un model de tetieră complet nouă pentru scaune. Scaunele dispun de un interval de reglare/unghi de înclinare mărit.
  • ENERGIZING seat kinetics este introdus pentru prima dată în noul S-Class: Acordă modificări ortopedice avantajoase ale posturii scaunelor prin schimbări minime în înclinarea pernei și spătarului scaunului.
  • Încălzitor de gât în “perna confortabilă” a scaunelor din spate – căldură de suprafață cu ajutorul unui covor de încălzire integrat, alimentarea cu energie se face prin nişte capse (fără fire).
  • Scaunele cu climatizare controlată dispun acum de ventilatoare radiale.
  • Pernele de masaj conţin câte şase vezicule de aer. Acestea sunt poziţionate mai aproape de suprafața scaunului, respectiv mai aproape de pasager. Ca urmare, funcția de masaj poate fi simțită mai pronunţat. Sunt disponibile 10 programe de masaj.
  • Difuzoare audio aproape de urechi integrate în scaunele din față pentru optimizarea surround a sunetului. Anunțurile de infotainment, de exemplu, instrucțiunile de navigare sau/și informațiile telefonice pot fi direcționate mai precis către poziția conducătorului auto.
  • Toate scaunele sunt certificate de AGR (Healthy Spine Campaign).
  • Se vor oferi până la cinci variante de scaune în spate: două individuale sau banchetă cu trei, cu funcţii pentru a fi rabatabile, cu o cotieră centrală pliabilă sau o consolă centrală business, etc.
  • În cazul unui impact lateral sever, noul airbag central (disponibil în funcție de țară) îşi face apariţia între șofer și pasagerul din față, reducând riscul ca cei doi să intre în contact cu ale lor capete.
  • Plăcerea de condus liniștită va fi asigurată datorită măsurilor extinse de izolare vibro-fonică și calității excelente a cursei datorită sistemelor inovatoare de suspensie, cum ar fi E-ACTIVE BODY CONTROL.
 • Dar aspectul feel-good merge chiar mai adânc: cu o calitate ridicată a deplasărilor și niveluri scăzute de zgomot, precum și o gamă largă de programe ENERGIZING COMFORT, noul S-Class promite să aibă grijă de bunăstarea pasagerilor săi. De asemenea, acestea rămân în formă datorită sistemului eficient de filtrare a aerului, care semnalează capacitatea sa nou dobândită cu noul nume ENERGIZING AIR CONTROL. Despre toate acestea poţi citi în detalii în acest articol dedicat!
 • În dependenţă de piață noul S-Class va putea indica calitatea aerului din afara maşinii!
 • În plus față de până la cinci ecrane, se scot în evidenţă şi elementele mari decorative de pe planşa de bord şi dintre scaunele posterioare (cu First Class rear suite). O versiune deosebit de atrăgătoare este furnirul din lemn cu pori deschişi, pătruns de încrustări delicate, care urmează forma, realizate din aluminiu autentic!
 • În linii generale vorbind, pentru interiorul lui S-Class se vor pune la dispoziţii nişte configuraţii gata realizate cu ajutorul designerilor companiei. Ei vor face selecţii de materiale decorative, gen tapiţerie, lemn, metale, deşi clientul va avea întotdeauna posibilitatea de a-şi configura “manual” maşina.
 • Interesant mai este de notat că sistemul de iluminare ambientală folosește fibră optică făcută dintr-un material transparent. Lumina culorilor primare – roșu, verde și albastru – generate de LED-uri este reflectată la limita dintre materialul optic mai dens și cel mai puțin dens din punct de vedere optic. Pe lângă o lumină statică, culorile pot alterna de-a lungul întregii fibre optice pentru a pune în scenă producțiile.
  • Iluminarea ambientală activă (opţională) este generată de o bandă luminoasă formată din aproximativ 250 de LED-uri distribuite unul lângă altul, la o distanță de 1.6 centimetri în interiorul vehiculului, ca un plan luminos suplimentar. Optica este concepută pentru a crea o linie continuă de lumină. LED-urile în rețea sunt controlate în timp real prin intermediul unui centru de control CAN. Datorită frecvenței de acționare de până la 25 Hz, ochiul uman este capabil să perceapă scenarii de iluminare dinamică.
  • Luminozitatea este de zece ori mai mare decât înainte (200 candele pe m2), ușor de văzut chiar și în lumina zilei. Mai mult, sistemul are acum funcţie de comutare automată între modul de zi și de noapte, în funcție de luminozitatea ambientală.
All new 2020 Mercedes Benz S Class 50

Ce se ascunde sub corpul noului S-Class:

 • Standard modelul vine pe o suspensie pneumatică AIRMATIC cu sistem de amortizare ajustabilă continuă ADS+. Pe puntea din faţă are o configuraţie cu câte patru braţe, iar pe puntea din spate e una multi-link.
  • În modul COMFORT, caroseria vehiculului este coborâtă cu 10 mm la viteze mari de peste 120 km/h și cu încă 10 mm la peste 160 km/h pentru a reduce rezistenţa aerodinamică și a crește stabilitatea la conducere. În modul de conducere SPORT, corpul este întotdeauna cu 10 mm mai aproape de pământ, iar în SPORT+ cu 17 mm. Până la 60 km/h, corpul poate fi ridicat cu 30 mm prin simpla apăsare a unui buton.
 • Noul S-Class va putea fi dotat cu suspensia opţională E-ACTIVE BODY CONTROL, care face uz acum de cinci procesoare multi-nucleu, peste 20 de senzori şi o cameră stereo, pentru a răspunde predictiv la diferite situații de conducere. Despre aceasta şi altele poţi citi detalii complete în acest articol dedicat!
  • Suspensia complet activă face uz de sistemul electric de 48 de volți de la bord, punând la dispoziţie o variație foarte largă a caracteristicilor de manipulare în diferite moduri de conducere.
  • Unitățile de control ale sistemului analizează situația de conducere de 1.000 de ori pe secundă și adaptează suspensia în consecință!
  • E-ACTIVE BODY CONTROL reglează forțele de amortizare și arcurile în mod individual la fiecare roată, și nu doar contracarează ruliul, înclinarea în faţă sau ascensiunea frontală.
  • În modul de conducere COMFORT, funcţia de scanare a drumului folosește camera stereo multifuncțională (SMPC) pentru a monitoriza suprafața carosabilă din fața vehiculului. Arcurile de suspensie sunt apoi acționate pentru a reduce considerabil mișcările corpului la traversarea denivelărilor rutiere.
  • În modul de conducere CURVE, vehiculul se apleacă activ în curbe, dar practic nesesizabil. Funcția de aplecare și configurarea confortabilă a suspensiei îmbunătăţesc foarte mult confortul călătoriei, astfel încât pasagerii cu stomac sensibil sau care au rău de maşină se vor simţi deosebit de bine.
  • Cu E-ACTIVE BODY CONTROL debutează o nouă funcţie a sistemului PRE-SAFE, atunci când o coliziune laterală este foarte probabil să se întâmple.
   • Când un impact lateral amenință pasagerii, caroseria vehiculului poate fi ridicată datorită suspensiei E-ACTIVE BODY CONTROL în câteva zecimi de secundă. Acest lucru direcționează forțele de impact către structuri deosebit de rezistente în zona inferioară a vehiculului, cum ar fi pragurile (sistemul este similar cu ce are Audi pe noul A8).
   • Înălţimea maximă a corpului ridicat este în această situaţie este de până la 80 mm.
 • Noul S-Class va putea fi dotat opţional cu o pune spate directoare sau cum îi spunem noi – sistem de roţi directoare spate. Cu aceasta, marele S-Class va fi la fel de agil ca un automobil compact. Unghiul de direcție la puntea spate variază într-un interval de până la 10 grade, permițând manevrabilitate și agilitate impresionantă în zonele urbane (vezi o demonstrație foto/video aici). În același timp, manipularea beneficiază de o extensie virtuală a ampatamentului la viteze mai mari!
  • Cu direcție pe puntea spate și un unghi mare de direcție acolo, raza necesară întoarcerii noului S-Class este redusă cu până la 1.9-2 metri. Acest lucru îi oferă noului model cu ampatament lung o rază de întoarcere necesară mai mică de 11 metri.
  • Atunci când se va opta pentru această caracteristică opţională, clienții vor putea alege între două variante: una cu un unghi de direcție spate de până la 10 grade și una cu până la 4.5 grade.
 • Sub capotă situaţia anunţată la moment este următoarea:
  • Toate motoarele pe benzină menţionate vor fi parte a unui standard sistem de propulsie mild hybrid, care combină un sistem electric de 48V cu un demaror-generator EQ Boost, pentru a mai injecta la nevoie şi pentru o perioadă scurtă de timp alţi 22 CP şi 250 Nm de cuplu.
   • Modelul S 450 – motor pe benzină cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri, 367 CP şi 500 Nm (0-100 km/h în 5.1 secunde, viteză maximă 250 km/h);
   • Modelul S 500 – motor pe benzină cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri, 435 CP şi 520 Nm (0-100 km/h în 4.9 secunde, viteză maximă 250 km/h);
   • Modelul S 350 d – motor diesel cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri, 286 CP şi 600 Nm (0-100 km/h în 6.2 secunde, viteză maximă 250 km/h);
   • Modelul S 400 d – motor diesel cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri, 330 CP şi 700 Nm (0-100 km/h în 5.4 secunde, viteză maximă 250 km/h);
   • Doar în SUA modelul S 580 4MATIC – motor V8 biturbo de 4.0 litri cu 503 CP şi 700 Nm;
  • Toate aceste motorizări vin combinate cu transmisii automate cu nouă trepte şi cu sistem de tracţiune integrală 4MATIC. Doar S 350 d poate fi comandat aparte cu tracţiune spate (6.4 secunde, 250 km/h).
  • Un motor V8 cu un demaror-generator integrat (ISG) și un sistem electric de 48 de volți la bord va fi disponibil la scurt timp după lansare.
  • Este confirmat şi un model plug-in hybrid cu autonomie electrică de până la 100 de km, însă detalii despre el vor urma mai târziu. Lansarea îi este programată în 2021.
All new 2020 Mercedes Benz S Class 35

Ce este nou pe partea de asistenţă şi protecţie:

 • Ultima generație a pachetului de asistență la conducere (Driving Assistance Package) are funcții noi și numeroase îmbunătățite. De exemplu:
  • Active Blind Spot Assist:
   • Funcția de avertizare la ieşirea din maşină oferă acum un avertisment imediat ce șoferul sau pasagerul din față ajung să pună mâna pe mânerele interioare! Acest lucru se datorează faptului că MBUX Interior Assistant recunoaște când o mână se apropie de mânerul ușii.
   • O avertizare vizuală este dată de un triunghi de avertizare roșu în oglinda exterioară și prin intermediul iluminatului ambiental activ.
  • Active Steering Assist:
   • Aceasta ajută șoferul să formeze un coridor de urgență și încurajează și alți șoferi să formeze un coridor.
 • Datorită senzorilor de mediu îmbunătățiți și integrării în MBUX, sistemele de parcare oferă șoferului un suport și mai bun atunci când manevrează la viteză mică:
  • Active Parking Assist foloseşte acum:
   • Senzori de mediu îmbunătățiți: 12 senzori cu ultrasunete în față și în spate, cu performanțe îmbunătățite.
   • Interfață de utilizator nou dezvoltată, inteligibilă și simplificată, integrată în MBUX, un control tactil convenabil.
   • Pozițiile utilizatorilor și obiectelor rutiere pot fi înregistrate în mod fiabil și extrem de precis. În acest caz există şi o funcție de frânare automată de urgență la deplasarea în marşarier.
   • Datorită integrării direcției opționale pe puntea spate, planificarea traseului poate fi făcută proporțional
 • Pachet de parcare cu un set de camere la 360 de grade (opțional):
  • Senzori de mediu extinși, acum cu fuziune de senzori: patru camere suplimentare (în corpurile oglinzilor retrovizoare laterale, în faţă şi în spate). Acestea permit recunoașterea și oferirea mai multor locuri de parcare
  • Locurile de parcare definite de marcaje (nu de vehicule) pot fi, de asemenea, folosite pentru prima dată pentru parcarea automată!
  • Cele patru imagini individuale ale camerei sunt combinate într-o imagine tridimensională a împrejurimilor vehiculului. Acest lucru este afișat pe afișajul central cu perspective dinamice!
  • Imaginea tridimensională poate fi rotită intuitiv în jurul vehiculului în format digital și are chiar și o funcție de zoom.
  • Extended side view: ușurează manevra în apropierea de obstacole paralele, precum borduri, pereți de garaj, etc.
  • Frânare automată în caz de detectare a pietonilor, fie când are loc deplasarea înainte, fie în marşarier, dacă Parking Assist este activ.
  • Prevenirea coliziunii în jurul întregului vehicul este posibilă, respectând în același timp cerințele stricte ale UNECE R79 pentru parcarea automată.
  • Modelul vehiculului este calculat în timp real:
   • Afișează starea vehiculului (de exemplu: indicatoare, frânare).
   • Dezvăluie obstrucțiile vizuale (de exemplu: uși deschise, oglinzi rabatabile).
All new 2020 Mercedes Benz S Class 19

Alte lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre noul S-Class:

 • Cu o lățime de bandă de memorie de 41.790 MB/s, o unitate solid-state (SSD) de 320 GB pentru stocare și 16 GB de RAM, MBUX v2.0 are o putere de procesare de peste două ori mai mare comparativ cu prima generaţie.
 • Opţionalul sistem audio Burmester high-end 4D surround (1.750 W) vine cu 31 de difuzoare şi opt excitatori de sunet!
 • Volumul portbagajului este mai mare cu 20 de litri – 550 litri.
 • Coeficientul de rezistenţă aerodinamică îi este unul dintre cele mai bune din lume – 0.22 – ca la proaspătul Porsche Taycan ajuns în Moldova!
 • Sistemul Thermotronic climate control în patru zone de la bord are motoare speciale care funcţionează în 17 trepte pentru a controla temperatura și distribuția aerului în partea din faţă a cabinei, iar pentru partea posterioară a cabinei sunt folosite unele cu 20 de trepte.
 • Peste 98 kg de componente din mașină sunt fabricate din materiale care conservă resursele, cu alte 120 de părți care conțin reciclați, de două ori mai multe decât în W222, iar alte 40 kg sunt realizate din materii prime regenerabile.
 • Un nou tip de material reciclat este acum folosit drept acoperitoare de podea. Numit ECONYL®, este format din nailon regenerat. Acesta este fabricat prin recuperarea deșeurilor de nailon destinate depozitului de deșeuri, de exemplu plase de pește vechi și resturi de țesături de la mori și covoare. Acestea sunt colectate și transformate într-un fir nou având aceleași proprietăți ca nailonul din materii prime noi.
 • În cele din urmă, este de așteptat ca, în a doua jumătate a anului 2021, noul S-Class să se poată conduce singur într-un “mod automat condiționat” cu un Drive Pilot opțional, permițând conducătorului auto să se ocupe de alte sarcini în timp ce Mercedes-ul are grijă de el însăși în trafic intens sau ambuteiaje, sau pe anumite secțiuni prestabilite din reţeaua de autostrăzi germane.

Preţurile vor fi anunţate mai târziu. Noul S-Class poate fi comandat în Germania de la jumătatea lunii septembrie, iar în decembrie 2020 va fi deja în showroom-uri.

Poţi afla mai multe detalii din dosarul de presă format din tocmai 75 de pagini:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare din 2 august 2020 cu începere de la ora 15:00, recomandabil de privit în reluare!

GALERIE FOTO:
(vezi şi sub această galerie foto)

Imagini suplimentare: