in , , ,

(video) Premieră mondială: Noua generaţie Toyota Corolla Hatchback

Toyota ne impresionează din nou! După ce am fost uimiţi de designul exterior al noii generaţii Auris, iată că niponii au decis să aplice acelaşi limbaj estetic pe noua generaţie Corolla Hatchback!

Pentru prima dată în America de Nord, modelul Toyota, cel mai nou, elegant și cel mai avansat din punct de vedere tehnologic, noul model Corolla Hatchback, își va face debutul la Salonul Auto Internaţional de la New York şi îi va întări mai mult titlul de bestseller.

Designul exterior al noii Corolla Hatchback este făcut în tematica numită Shooting Robust şi reprezintă o evoluţie a limbajelor “Under Priority Catamaran & Keen Look” prin care specialiştii Toyota au creat o formă care este simultan distinctă, dinamică, musculară și sofisticată. Comparativ cu modelul precedent este clar – cer şi pământ, unde mai pui că a crescut în dimensiuni.

Măsoară în lungime 4.368.8 (+38.1 mm), în lăţime 1 790.7 mm (+30.48 mm), în înălţime 1.437.64 mm (-25.4 mm). Ampatamentul a crescut cu 38.1 mm, până la 2 639.06 mm. Consola faţă a fost scurtată cu 20.32 mm şi aceştia au fost adăugaţi celei din spate.

În partea frontală se remarcă o grilă impunătoare a radiatorului cu o formă trapezoidală, nişte faruri făcute sub forma literei J cu tehnologii Bi-Beam LED şi o capotă coborâtă cu 50.8 mm pentru o vizibilitate mai bună.

Posteriorul este evidenţiat de asemenea de nişte stopuri LED, o uşă a portbagajului făcută din TSOP (Toyota Super Olefin Polymer)/ ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) şi înclinată cu 14 grade înainte, un spoiler cu două prize de aer şi un difuzor pe bara de protecţie cu pseudo terminaţii integrate ale eşapamentului.

Dimensiunile jantelor pot varia între 16 şi 18 inci. Culorile pentru caroserie vor fi: noul Rival Blue, Blizzard Pearl, Silver Metallic, Midnight Black, Galactic Aqua Mica, Scarlet şi Oxide Bronze. Nivelele de echipare două: SE şi XSE (pe piaţa din SUA).

La baza noii Toyota Corolla stă versiunea C a platformei Toyota New Global Architecture (TNGA), cunoscută pentru că este folosită pe cele mai noi modele din gamă. Acest lucru a permis montarea unui agregat cu patru cilindri în linie şi de 2.0 litri din familia Dynamic Force Engine (M20A-FKS), care are un sistem de injecţie combinat şi un sistem de schimbare a fazelor distribuției de gaze în admisie şi evacuare.

Ca şi în cazul noului Auris, caracteristicile propulsorului se ţin deocamdată în secret, însă atunci când Toyota a prezentat noul agregat a declarat că produce 171 CP şi 205 Nm sau 145 CP şi 180 Nm când este parte a unei unităţi de propulsie hibride.

Cutii de viteze vor fi puse la dispoziţie două: una mecanică cu şase trepte sau un nou Direct Shift-CVT care ştie să imite o transmisie secvenţială cu 10 trepte. Ultima mai are un regim sport şi este prima din lume care are o aşa-zisă “treaptă de lansare”. Aceasta ajută la îmbunătățirea eficienței transmisiei în rapoarte inferioare, unde eficiența centurii este slabă, de exemplu când are loc pornirea de la o oprire completă.

Noua Toyota Corolla Hatchback are o structură compactă care utilizează un amestec de adezivi, sudură pe puncte și elemente suplimentare de susținere, toate pentru o manevrabilitate mai bună și un consum redus de combustibil. Maşina este mai uşoară datorită folosirii pe larg a aluminiului şi oţelului. Rigiditatea torsiunii este îmbunătățită cu 60% față de predecesorul său.

Suspensia este revizuită complet şi include câteva setări sport. Pe faţă este una de tip MacPherson, iar în spate una multi-link. Arcurile şi amortizoarele sunt noi, iar geometria braţelor este uşor modificată. În ansamblu, frecarea suspensiei față și spate a fost redusă cu 40%.

Habitaclul noii Toyota Corolla este făcut pe cât de simplist, pe atât de confortabil. Există noi scaune care pot fi cel puţin încălzite, cele pentru şofer având şi suporturi laterale pronunţate, un nou volan, un panou de bord complet digital şi o consolă centrală minimalistă. Printre altele mai este disponibil un sistem de climatizare în două zone, un sistem de încărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, un sistem multimedia Entune 3.0 cu ecran tactil de 8 inci şi opţional un sistem audio JBL cu opt difuzoare şi o putere de 800 de waţi, etc.

În stilul Toyota, nu lipseşte de pe noua Corolla Hatchback complexul Toyota Safety Sense II. Acesta aduce standard un sistem anti coliziune frontală cu funcţie pentru detectarea pietonilor, un cruise control adaptiv care poate controla automat maşina pe autostrăzi până la viteze de 177 de km/h, sistem de menţinere în banda de rulare, sistem de recunoaştere a marcajelor rutiere şi sistem de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire în noile faruri adaptive.

Toyota spune că vânzările noii Corolla Hatchback vor demara în SUA în vara acestui an. Când şi dacă va ajunge modelul în Europa deocamdată nu se cunoaşte.

GALERIE FOTO:

What do you think?