(video) Premieră mondială: Noul Aston Martin V12 Speedster – un “avion de vânătoare” stradal

Aston Martin a prezentat maşina care trebuia să strălucească la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, care a fost anulat. Noul Aston Martin V12 Speedster este o maşină stradală cu doar două locuri pentru pasageri şi care va exista în doar 88 de exemplare.

Creată de specialiştii din cadrul diviziei de personalizare “Q by Aston Martin”, maşina se inspiră atât din istoria bogată a mărcii în cursele cu motor, cât și din designul aeronautic. Exemplarul din imagini este arătat într-o livrea conceptuală F/A-18, realizată de aceiași artizani.

Proiectat în urmă cu puțin peste 12 luni, V12 Speedster a trecut printr-un program intens de dezvoltare, trecând de la foaie în realitate într-o perioadă atât de scurtă. Demonstrând abilitățile și planificarea minuțioasă a “Q by Aston Martin” și Aston Martin Design, V12 Speedster este o mașină care subliniază angajamentul companiei de a oferi clienților o sportivă cu două locuri, folosind ingeniozitatea inginerească și materialele avansate.

Caracteristicile cheie ale maşinii:

  • Foloseşte o platformă din aluminiu cu utilizare de elemente de la modelele DBS Superleggera şi Vantage pentru a crea una cu adevărat unică.
  • Dispune de o suspensie faţă cu braţe duble şi una multi-link pe spate, cu arcuri cu spirală și amortizoare adaptive cu moduri de funcţionare: Sport, Sport + și Track.
  • Jante standard din aliaj forjat de 21 de inci cu prinderi centrale. Mecanisme de frânare carbo-ceramice standard, cu discuri de 410 mm pe faţă şi 360 mm pe spate.
  • Caroseria îi este practic integral confecţionată din fibră de carbon, nu are vreun acoperiş şi nici un parbriz. În partea posterioară are două cocoașe gemene, iar mai în faţă o “coloana vertebrală” care separă șoferul și pasagerul. Faruri şi stopuri nou dezvoltate, bare de protecţie, grilă de radiator şi capotă lungă cu priză de aer, toate făcute de la zero special pentru acest model.
  • Habitaclul combină inserţii satinate din fibră de carbon cu piele Saddle prelucrată manual, crom, aluminiu şi cauciuc imprimat 3D. În fața pasagerului din dreapta se află o geantă din piele detașabilă în locul unui sertar în bord tradiţional, în timp ce există spațiu suplimentar de depozitare sub “umflăturile” din spatele scaunelor.
  • Livreaua pentru exterior, realizată în stilul avionului de vânătoare F/A-18 Hornet, va fi valabilă pentru comandă. A fost realizată de Q by Aston Martin în colaborare cu Boeing, fiind finisată în culoarea Skyfall Silver, iar pentru contrast în satin black sunt vopsite terminaţiile eşapamentului, grilajele şi paletele. Tema de culoare neagră trece şi la interior, acolo unde există inserţii din crom întunecat satinat, aluminiu periat, piele neagră, inserţii textile tehnice negre, covoraşe negre și nişte mânere sub forma unor bucle în culoare Vivid Red.
  • Sub capota lungă are un motor montat central V12 twin-turbo de 5.2 litri, care produce estimativ 700 CP şi 753 Nm de cuplu. Puterea este transmisă spre roţile din spate printr-o transmisie ZF cu opt trepte cu setări speciale şi un diferenţial cu alunecare limitată. Poate face 0-100 km/h în 3.5 secunde şi rula cu maxim 300 km/h.
  • Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament îi este din oţel inoxidabil, setat să genereze un sunet de neconfundat.

Comenzile pot fi plasate acum. În total vor fi asamblate 88 de bucăţi, fiecare cu preţ de start de 765.000 de lire sterline. Livrările vor demara din primul trimestru al lui 2021.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/