(video) Premieră mondială: Noul Audi e-tron Sportback Concept poate produce până la 503 CP

Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

La Salonul Auto de la Shanghai, imediat după prezentările ţinute de Volkswagen şi Skoda în care au fost prezentate concepte ale unor crossovere coupe cu propulsie electrică, iată că şi Audi a adus acolo un produs analogic.

Acesta este numit e-tron Sportback Concept şi garantat se va transforma într-o maşină de serie.

Noul e-tron Sportback prefigurează unul din cele trei modele electrice de serie pe care Audi planifică să le scoată pe piaţă până în anul 2020.

Primul dintre acestea va fi varianta de serie a conceptului e-tron quattro care se va numit Q6 e-tron şi pe care îl vom vedea deja în 2018. Un an mai târziu va ieşi din uzina Audi un crossover coupe şi ulterior o maşină compactă de oraş construită pe baza platformei MEB.

La capitolul dimensiuni noul concept e-tron Sportback este asemănător cu Audi A7. Acesta măsoară 4.9 metri în lungime şi are un ampatament egal cu 2.930 mm. În schimb, înălţimea îi este aproape exactă cu cea a modelului Q2 – 1.53 metri, iar lăţimea este egală cu 1.530 mm.

În partea frontală a maşinii se pot vedea niştea blocuri optice foarte stilate, subţiri şi care sunt construite pe baza tehnologiilor Matrix LED. Bara de protecţie are nişte forme atletice, iar cele patru inele de pe grila radiatorului sunt iluminate. Posteriorul îi iese mai mult în evidenţă prin stopurile cu forme originale, de asemenea făcute pe bază de LED-uri şi care sunt conectate între ele printr-o fîşie luminoasă.

În locul oglinzilor retrovizoare tradiţionale conceptul Audi are nişte camere video. Constructorul german a menţionat la evenimentul de prezentare că acestea nu doar oferă o vizibilitate sporit mai bună, ci şi contribuie la aerodinamică şi micşorează sunetul care pătrunde în habitaclu. Exteriorul stilat se mai remarcă şi printr-un set de jante care măsoară 23 de inci.

Trecând spre habitaclu am observat că Audi a instalat doar patru scaune pentru pasageri şi din nou, ca şi pe maşinile prezentate de Skoda sau VW, nu prea există butoane fizice. Atât şoferul, cât şi pasagerii, vor putea controla funcţiile maşinii şi vor primi informaţiile necesare prin nişte ecrane/panouri tactile.

Sub această caroserie se ascunde un motor electric pe puntea din faţă şi alte două pe cea din spate, care produc în total 435 de cai şi transmit toată puterea celor patru roţi (tracţiune integrală). Întreg sistemul de propulsie dispune de o funcţie interesantă care măreşte puterea motorului pentru puţin timp (10 secunde) până la 503 CP.

Toate cele trei electromotoare sunt alimentate de la un set de baterii din litiu-ion cu o capacitate de 95 kWh. Accelerează acest crossover până la 100 de km/h în doar 4.5 secunde. Autonomia de la o singură reîncărcare completă poate atinge 500 de kilometri.

Pe linia de producţie maşina derivată din acest concept ar trebui să apară în 2019. Nu se exclude faptul că produsul de serie va fi numit Audi Q4.

Vezi şi: Randări auto: Iată cum ar putea arăta modelele Audi RS Q2, SQ2, Q4, RS Q5, Q6, Q8 sau RS Q8


Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...