in , ,

(video) Premieră mondială: Noul Audi Q4 Sportback e-tron concept! Model de serie deja în 2021

Premieră de la Audi. Noul Audi Q4 Sportback e-tron concept a debutat în cadrul unei prezentări online în seara zilei de ieri, demonstrându-ne că viitorul SUV de serie Q4, al cărui concept l-am văzut la Salonul Auto de la Geneva în 2019, va exista şi într-o caroserie coupe!

Din punct de vedere tehnic, sunt gemeni identici, dar din punct de vedere al formei lor, fiecare are propriile caracteristici inconfundabile și caracteristice: conceptul Audi Q4 e-tron le-a oferit vizitatorilor Salonului Auto de la Geneva din 2019 gustul primului SUV electric compact de la Audi. Cu Q4 Sportback e-tron concept, brandul prezintă acum al doilea model al liniei de produse care va intra în producție în 2021 ca un SUV Coupe!

Caracteristicile conceptului:

 • Maşină desenată de către divizia Audi e-Design.
 • Dimensiunile celor două modele conceptuale sunt aproape identice: Cu o lungime exterioară de 4.6 metri și o înălțime de 1.6 metri, Q4 Sportback e-tron concept este cu un centimetru mai lung și mai plat. Variantele Q4 sunt identice în ceea ce privește lățimea lor de 1.90 metri și ampatamentul lor de 2.77 metri. Coeficientul de rezistenţă aerodinamică al lui Q4 Sportback e-tron concept este de 0.26 Cd (0.27 are Q4 e-tron concept).
 • Două motoare electrice livrează în total 306 CP (cel de pe osia faţă oferă 102 CP/150 Nm, cel de pe osia spate 204 CP/310 Nm), deoarece sistemul de propulsie pe Q4 e-tron concept și Q4 Sportback e-tron este identic. Respectiv, agregatele formează şi un sistem de tracțiune integrală quattro, prin care ambele maşini pot face 0-100 km/h în doar 6.3 secunde. Viteza maximă este limitată la 180 km/h.
 • Între punţi nu există o legătură mecanică. În schimb, un control electronic asigură că distribuția cuplului este coordonată optim și face acest lucru în fracțiuni de secundă. Motorul electric din este unul sincron permanent excitat şi în majoritatea situaţiilor de conducere doar el este folosit. Dacă este nevoie de mai multă putere sau sarcină, automat se conectează cel frontal care este asincron.
 • O baterie cu o capacitate de 82 kWh şi o greutate de 510 kg, oferă un centru de greutate la fel de redus ca al unui sedan cu sistem de propulsie similar şi ocupă aproape întregul spațiu dintre osii şi oferă o autonomie de peste 450 km în ciclu WLTP. Versiunile cu tracțiune spate, respectiv cu un singur motor electric montat tot acolo, vor oferi o autonomie de peste 500 km. Bateria poate fi încărcată cu o putere de până la 125 kW, până la 80% în puţin peste 30 de minute.
 • Distribuția sarcinii pe osii este perfect echilibrată la aproape 50:50. Roțile din față ale conceptului Q4 Sportback e-tron concept sunt ghidate cu ajutorul unei suspensii MacPherson cu amortizoare adaptive. În partea din spate există una multi-link cu arcuri separate și amortizoare adaptive.
 • Prototipul a primit jante de 22 inci şi este vopsit în culoarea nouă kinetic grey, o vopsea metalică şi cu efect perlat care ia o nuanţă verde distinctă în funcție de unghiul de lumină. În schimb, secțiunile inferioare ale corpului sunt vopsite într-o culoare dark grey.
New 2020 Audi Q4 Sportback e tron concept 2
 • În interior, deoarece nu există niciun tunel de transmisie care să restricționeze spațiul, conceptul Q4 Sportback e-tron concept oferă spațiu nebănuit și confort, mai ales în ceea ce privește spațiul pentru picioarele ocupanților din față și chiar mai mult pentru cei din spate.
 • Schema de culori folosită subliniază sentimentul de spațiu. În timp ce culori luminoase şi calde domină secțiunea superioară a cabinei, un covor întunecat din materiale reciclate din secțiunea podelei oferă un contrast. Tavanul, montanţii şi panoul de bord sunt acoperite cu un material textil din microfibră în culorile alb și bej. În locul cadrelor decorative din metal cromat, suprafețele sunt acoperite cu un finisaj de vopsea multi strat de înaltă calitate. Plexiglas cu finisare mată pe aplicații creează un efect intensiv de adâncime. Patru scaune cu tetiere integrate sunt tapițate cu Alcantara, iar cusăturile duble cu fire groase împodobesc tapițeria.
 • În spatele volanului se găseşte un panou de bord digital Audi virtual cockpit. Head-up display-ul disponibil are un format mare de afişare şi o funcție de realitate augmentată, care reprezintă o caracteristică nouă. Aceasta poate afișa informații grafice importante cum ar fi săgeți direcționale pentru curbe, direct pe cursul drumului.
 • Panourile de comandă concepute ca elemente tactile pe spițele volanului pot fi utilizate pentru a selecta funcțiile utilizate frecvent. Pe centrul consolei centrale a fost instalat un ecran tactil de 12.3 inci, înclinat spre conducătorul auto pentru o mai mare ușurință de funcționare. Sub el se află o bandă de butoane pentru controlul sistemului de climatizare.
 • Deoarece consola centrală nu trebuie să dețină elemente funcționale, cum ar fi un levier al cutiei de viteze sau elemente de acționare a frânei de mână, este proiectată ca un compartiment spațios de depozitare care include şi un suport de încărcare al telefonului mobil. Există şi o zonă orizontală cu design de înaltă calitate în care butonul selector pentru modul de transmisie este integrat și care servește, de asemenea, ca un capac pentru secțiunea frontală a consolei. În plus față de compartimentul convențional de depozitare inferioară, ușile oferă acum posibilitatea de a stoca sticle în secțiunile superioare special concepute, unde sunt ușor accesibile.
New 2020 Audi Q4 Sportback e tron concept 45

Maşina va fi construită pe baza platformei modulare MEB, care va fi integrată în numeroase vehicule electrice produse de VW Group în viitor, de la clasa compactă la clasa superioară de dimensiuni medii. Conceptul Audi Q4 Sportback e-tron oferă o privire în avans asupra a ceea ce va fi deja al șaptelea vehicul electric de producție în serie pe care producătorul îl va introduce până la sfârşitul lui 2021!

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO: