(video) Premieră mondială: Noul Bentley Continental GTC – decapotabilă de lux cu sistem audio de 2200 W

Distribuie:
 • 36
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Bentley introduce noul Continental GT Convertible. Desenat, proiectat și fabricat manual în Marea Britanie, și reprezentând tot ce ştie Bentley despre crearea celor mai elegante și stilate Grand Tourers-uri din lume, GT Convertible este esența mărcii de lux.

Liniile elegante și sculptate ale corpului maşinii sunt combinate armonios cu un decor interior deosebit, folosind piele naturală de cea mai înaltă calitate și inserţii din lemn natural obținut într-un mod ecologic. Profilul lui GTC este mai lung și mai mic decât a predecesorului său, datorită poziționării punţii față cu 135 mm mai în faţă. Acest lucru a dus la extinderea capotei și la coborârea „nasului” automobilului.

Însăşi caroseria nevopsită a maşinii a devenit cu 20% mai uşoară şi cu 5% mai rigidă, comparativ cu cea a modelului predecesor. Greutatea este distribuită în proporţie de 55:45 şi este mai mare decât a coupeului: 2.414 vs 2.244 kg.

Iluminarea pe modelul Continental GT Convertible utilizează cea mai recentă tehnologie LED Matrix, însă proiectarea farurilor le face cu adevărat deosebite. Cu design inspirat de cele mai bune pahare din cristal tăiat, suprafețele interioare sunt transparente, cu muchii ascuțite, care prind fasciculele de lumină ca un diamant.

Rezultatul este similar cu cel al unei bijuterii iluminate, un efect care este mărit atunci când secvența de întâmpinare opțională luminează treptat farurile, când proprietarul este simţit că se apropie de maşină. Stopurile sunt realizate şi ele cu efectul unor cristale tăiate, evidențiind adâncimea tridimensională a blocurilor optice.

Acoperişul moale al decapotabilei poate fi instalat sau scos în doar 19 secunde, până la o viteză de 50 de km/h. O simplă atingere a butonului și coupeul Continental GT de lux se transformă într-un Gran Turismo decapotabil. Pentru acoperişul textil sunt disponibile șapte culori pentru țesături, inclusiv noua nuanţă Tweed. De asemenea, acest acoperiş poate avea o culoare diferită în partea inferioară, una din cele opt alese.

Datorită unui mecanism unic de rabatare în formă de Z, dar şi a materialelor de calitate, nivelul de zgomot care pătrunde la interior când se rulează cu viteză mare a scăzut cu 3 db.

Paleta de culori pentru caroserie cuprinde 17 opţiuni, printre care Beluga, Onyx sau Portofino, alături de multe altele opţionale (până la 70) sau complet unice realizate la comandă. Standard se oferă un set de jante de 21 de inci cu cinci tri-spiţe sau 10 spiţe, ori unele de 22 de inci opţionale. Toate trei modele pot fi polişate sau vopsite în 10 variante de finisare.

În habitaclu, scaunele confortabile cu tetiere reglabile electric sunt dotate cu o nouă generaţie a „eşarfei de aer”, care suflă aer mai cald în zona gâtului, dar şi cu un sunet mai redus. Elementul elegant al „eșarfei de aer” este un deflector cromat care se întinde pe toată lățimea canalului și se aseamănă cu faimoasele deflectoare Bull Eye. Volanul și scaunele încălzite, precum și o funcție nouă de încălzire a cotierelor în combinație cu „eșarfele de aer”, fac călătoria confortabilă în aproape orice vreme.

De la piele naturală de calitate superioară la tipuri rare de lemn ecologic, cum ar fi Koa şi Dark Fiddleback Eucalyptus, interiorul mașinii glorifică munca manuală și talentul manual al meseriașilor brandului. Pentru fiecare maşină se oferă inserţii unice din lemn de două culori, iar pentru a le pune în habitaclu este necesară prelucrarea a cel puţin 10 m² de lemn! Clienților li se oferă, de asemenea, o gamă de opțiuni pentru inserțiile din lemn polişat pentru decorul volanului.

Capacul consolei centrale este fabricat din același material ca și partea de jos a tabloului de bord. O nouă suprafaţă înalt tehnologizată, realizată în stilul Côtes de Genève (valurile de la Geneva), este disponibilă pentru comandă – un desen cu valuri asemănător undelor de pe suprafața ceasurilor elvețiene sofisticate. Această acoperire este realizată din aluminiu cu o grosime de 0.6 mm, pe care se aplică un model de benzi paralele ondulate folosind un aparat special. Fiecare șir de benzi are o lățime de 5 mm și este aplicat la un anumit unghi pentru a crea un efect tridimensional (aparatul prelucrează 0.5 mm per minut).

Interiorul noului Continental GT Convertible mai este completat de noi materiale soft-touch. Suprafața tradițională reliefată a fost înlocuită cu un înveliș moale pe alocuri, ceea ce face ca comutatoarele și comenzile mașinii să fie și mai sofisticate, iar relieful tridimensional în formă de diamant face interiorul și mai luxos.

Scaunele Comfort sunt ajustabile în 20 de poziții și stabilesc noi standarde pentru lux și confort în industria automobilelor. Suprafața netedă a părții centrale a scaunelor asigură o eficiență maximă a funcțiilor de ventilație, încălzire și masaj. Suporturile lombare reglabile păstrează cusăturile tradiționale ale Bentley. Ca o opțiune suplimentară, este oferită o cusătură manuală încrucișată.

Proprietarii noului Continental GT Convertible vor putea alege unul dintre cele trei sisteme audio. Sistemul standard include un sistem cu 10 difuzoare şi putere totală de 650 de waţi, în timp ce sistemul Bang & Olufsen dispune de un amplificator de 1.500 wați și 16 difuzoare cu iluminare. Tehnologia BeoSonic a noului sistem Bang & Olufsen este folosită pentru prima dată în industria auto și oferă o nouă modalitate de personalizare a sunetului printr-o interfață simplă și intuitivă.

Sistemul audio de top Naim cu un amplificator de 2.200 de waţi include 18 difuzoare, inclusiv integrate şi în scaunele faţă, cu funcţie Active Bass Transducers şi opt moduri de redare a sunetului. Pentru adevăraţii melomani!

Noul Continental GT Convertible încorporează cele mai recente soluții tehnologice ale Bentley. Acestea includ un panou de bord digital inovator, orientat spre șofer și un afișaj rotativ Bentley Rotating Display. Afișajul rotativ este un modul rotativ triunghiular, pe o parte a căruia este un ecran tactil de 12.3 inci al sistemului multimedia (cu suport Apple CarPlay, USB, servicii Google şi Private eCall), pe de altă parte – trei cadre analogice elegante (afişează temperatura de la exterior, o busolă şi un cronometru), iar pe al treilea – doar o suprafață netedă decorată cu lemn, prin care oferă conducătorului o „evadare” din lumea digitală.

Pentru habitaclu se mai oferă 15 modele de suprafeţe pentru podea, 8 tipuri de prelucrare manuală a lemnului, patru tipuri de lemn bi-ton şi 15 culori pentru piele. Să nu uităm şi de opţiunile atelierului Mulliner, experţii de acolo chiar fiind gata să îndeplinească orice capriciu pentru banii dvs.

În prezent, există două pachete opționale de dotări la alegere: pachetul City pentru călătorii prin oraşe și pachetul Touring pentru călătorii pe distanţe lungi, care sunt proiectate pentru a asigura un maximum de confort și eficiență.

Pachetul City include un sistem de deschidere a portbagajului cu volum de 235 de litri fără contact, sistem de avertizare despre apariţia pietonilor în faţa maşinii, un sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, sistem de frânare automată în siguranţă pentru oraş şi un sistem de supraveghere video la 360 de grade. În același timp, pachetul Touring oferă un cruise control adaptiv cu asistent pentru deplasarea în ambuteiaje, asistent de menţinere a automobilului în bandă, head-up display, sistem Night Vision cu o cameră infraroşu pentru observarea mai uşoară a obstacolelor pe timp de noapte şi sistem de frânare preventivă.

Pachetul Mulliner Driving va oferi mașinii un aspect mai sportiv, datorită jantelor ușoare de 22 de inci, cusăturilor unice „romb în romb”, emblemelor brodate Bentley, opțiunilor adiționale de finisare cu inserţii lemnoase, ornamentelor unice pe capacul rezervorului de combustibil, pedalelor sport și tapiţeriei din piele perforată a tavanului. De asemenea, proprietarii pot comanda cusături individuale în fața și în spatele mașinii, alături de praguri personalizate ale ușilor.

Complet noul Continental GTC demonstrează caracteristici dinamice excelente, impresia cărora este îmbunătățită de senzațiile de nedescris, oferite în timpul unei plimbări într-o decapotabilă. Motorul puternic W12 de 6.0 litri este cuplat la o cutie de viteze ZF cu dublu ambreiaj şi cu opt trepte. În noul ciclu de măsurare realist WLTP şi în regim mixt, consumul de combustibil este anunţat ca fiind de 14 litri de benzină la 100 de km parcurşi.

Motorul utilizează cel mai recent sistem de management care face până la 300 de milioane de operaţiuni pe secundă, dezvoltând o putere de 635 de cai și un cuplu maxim de 900 Nm, pentru a putea „prinde suta” în 3.8 secunde şi o viteză maximă de 333 de km/h (similară coupeului). Agregatul mai are un sistem Start-Stop, care îi permite maşinii să ruleze din inerţie sau să-şi deconecteze motorul când stă la semafor, dar şi un sistem de decuplare a şase cilindri când nu este nevoie de putere maximă.

Decapotabila mai este dotată cu un sistem activ de tracţiune integrală, care nu distribuie cuplul în mod tradiţional de 40:60 între punţi, ci automat în dependenţă de situaţia de pe drum.

Cea de-a treia generație a modelului Continental GT Convertible este echipată cu tehnologia Bentley Dynamic Ride – un sistem activ de suprimare a ruliului printr-un sistem electric de 48 de volți, care oferă un control de neegalat asupra mașinii. Sistemul controlează nişte mecanisme electromecanice de reglare a stabilizatoarelor barelor anti-ruliu de pe fiecare axă, ceea ce îmbunătățește manevrabilitatea și confortul de conducere, precum și sporește capacitatea de reacție a mașinii. Acest sistem controlează în mod continuu ruliul caroseriei în timpul virajelor și asigură contactul maxim al anvelopelor cu drumul, ceea ce garantează cel mai bun confort de condus din clasă și o manevrabilitate excepțională.

În timp ce barele convenționale anti-ruliu sunt un compromis între controlul poziției corpului maşinii și confortul manipulării, noul sistem lucrează pentru rigiditate la torsiune fără a compromite dinamica lui GTC și asigură un confort maxim pentru toți pasagerii. Sistemul inovator de 48 de volți reduce zgomotul, oferă răspuns instantaneu al vehiculului și putere ridicată în toate condițiile de conducere.

Sistemul de control Drive Dynamics Control oferă o gamă largă de moduri: Comfort, Bentley sau Sport, în timp ce suspensia, motorul, cutia de viteze și alte sisteme se adaptează automat la modul selectat. De asemenea, șoferul poate seta propriile setări.

Designul suspensiei pneumatice a noului Continental GT Convertible include trei camere de aer, care, în modul de funcţionare mai moale oferă mașinii cu 60% mai mult aer decât modelul anterior. Inginerii Bentley au mai multe opțiuni atunci când ajustează suspensia, îmbunătățind astfel nivelul confortului și dinamicii automobilului. În funcție de modul ales, suspensia poate fi rigidă ca la o mașină sport sau soft ca la o limuzină de lux.

Masina a primit, de asemenea, un sistem îmbunătățit de control continuu al amortizoarelor, care ajustează continuu gradul de amortizare pentru a obține un confort optim. Sistemul măsoară continuu viteza și distanța dintre roți și corp la fiecare rotire și, dacă este necesar, reglează volumul de aer din arcuri pentru a asigura combinația perfectă de confort și control. Ambele punţi ale mașinii sunt fabricate din aliaj ușor de aluminiu şi pe ambele axe sunt instalate suspensii multi-link.

O altă caracteristică a Continental GT Convertible este un sistem de servodirecție electrică. Acesta mărește capacitatea de reacție a direcției, precum și ameliorează șoferul de stres în timpul călătoriei. Sistemul de direcție cu un raport de transmisie variabil permite mărirea unghiului întoarcerii roţilor, ceea ce mărește manevrabilitatea automobilului, menținând în același timp o stabilitate excelentă la viteze mari.

Sistemul de frânare din oțel este cel mai puternic din istoria companiei Bentley și are 28 de pistoane. Discurile de frână față cu un diametru de 420 mm sun realizate din două elemente, printre care un inel de frecare din fontă și o piesă din butuc din aluminiu. Etrierele frontale sunt echipate cu câte 10 pistoane fiecare, iar cele din spate cu 4 pistoane fixează discuri monolitice cu un diametru de 380 mm. Aceste frâne puternice oferă o frânare fiabilă și controlată, care este importantă pentru conducerea unui automobil sport din categoria GT, care dezvoltă o viteză maximă de peste 330 km/h.

De la începutul lucrărilor la noul Continental GT Convertible, uzina Bentley a colaborat cu Pirelli la crearea unei anvelope unice pentru această mașină. Mașina este echipată numai cu anvelope Pirelli P Zero și, pentru prima dată, anvelopele de diverse dimensiuni sunt instalate pe roțile din față și din spate pentru a îmbunătăți dinamica automobilului. La crearea anvelopelor, specialiștii Pirelli au lucrat împreună cu colegii de la Bentley, participând la testarea și îmbunătățirea produsului, încercând să combine perfect dinamica și confortul.

Datorită utilizării celor mai avansaţi compuși de cauciuc, anvelopele reacționează mai eficient la acțiunile șoferului și oferă o manevrabilitate excelentă. Anvelopele P Zero instalate pe autovehiculele Bentley sunt echipate, de asemenea, cu sistemul de reducere a zgomotului Pirelli, care reduce nivelul de zgomot transmis în habitaclu. Noile anvelope P Zero au reușit, de asemenea, să reducă rezistența la rulare prin reducerea frecării, menținând în același timp o bună aderență. Rezultatul este o aderență fără precedent pe suprafețele umede și uscate și un risc redus de acvaplanare.

Cât costă şi când vor începe livrările modelului Bentley Continental GTC nu se cunoaşte deocamdată.

Specificaţii tehnice complete:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 36
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...