in , , ,

(video) Premieră mondială: Noul BMW M2 Competition vine să-l înlocuiască pe M2 Coupe

BMW M GmbH impune noi standarde în segmentul compact al automobilelor sport de înaltă performanţă şi adaugă mai mult rafinament caracterului unui BMW M2 Coupe, prin crearea unui urmaş! Marca germană a prezentat în premieră mondială noul M2 Competition, modelul care îl va înlocui în gamă pe M2 Coupe.

Piesa principală de pe noul M2 Competition se ascunde sub capotă – un nou motor de 2.979 cm3, făcut pe baza celui folosit pe modelele M3 şi M4. Având şase cilindri dispuşi în linie, cu două turbine şi tehnologie M TwinPower Turbo, furnizează 410 CP între 5.250 şi 7.000 rpm. Cuplul maxim al motorului de 550 Nm este disponibil între 2.350 şi 5.200 rpm.

Cu design inteligent, sistemul de alimentare cu ulei pentru motor este preluat direct din motorsport, în timp ce sistemul de răcire de la BMW M4 cu pachet Competition este utilizat şi el cu câteva ajustări specifice modelului. BMW M2 Competition include variante de competiţie pentru sistemele de alimentare cu ulei şi de răcire care au fost testate de-a lungul anilor în motorsport de către marcă.

În anumite ţări ale UE, BMW M2 Competition va dispune şi de filtru de particule (OPF) pentru reducerea suplimentară a poluării cu particule fine.

Inginerii BMW M au ajustat şi dinamica lui BMW M2 Competition luând în considerare şi performanţele îmbunătăţite. Bara transversală din fibră de carbon de la BMW M3/M4 este vizibilă imediat în compartimentul motorului. Aceasta îmbunătăţeşte rigiditatea secţiunii frontale şi creşte precizia direcţiei, chiar dacă are o greutate de doar 1.5 kg.

Curbele caracteristice ale servodirecţiei electromecanice, diferenţialul M activ şi sistemul Dynamic Steering Control (DSC) au fost şi ele ajustate.

New BMW M2 Competition 2018 30

Noul BMW M2 Competition face sprintul standard de la 0 la 100 km/h în doar 4.2 secunde cu o transmisie M DCT, însă va putea fi comandat şi cu o cutie mecanică cu şase trepte (în acest caz în 4.4 secunde). Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar poate creşte până la 280 de km/h cu M Driver Package.

Datele de consum sunt şi ele demne de remarcat: cu transmisia manuală cu şase trepte, consumul mediu de combustibil este de 9.9-10,0 l/100 km, iar emisiile CO2 combinate sunt de 225-228 g/km. Cu transmisia opţională M cu dublu ambreiaj (M DCT), aceste valori coboară la doar 9.2 l/100 km, respectiv la 209-210 g/km pentru emisiile CO2.

Tracţiunea este pe puntea din spate. Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament dublu, cu control electronic al clapetelor finale, oferă acustica M distinctivă.

New BMW M2 Competition 2018 12

Din punct de vedere estetic şi spre deosebire de BMW M2 Coupe, noul model are grilă mărită a radiatorului şi un spoiler frontal nou, care asigură un flux de aer mai mare. Grila este finisată standard în negru Shadow Line foarte lucios şi uneşte printr-un element central în aceeaşi culoare cei doi “rinichi”. Acelaşi finisaj este utilizat şi pentru branhiile laterale de pe aripile faţă şi pentru cvartetul de ţevi de eşapament de la sistemul de evacuare dublu.

Emblema M Competition de culoare închisă înnobilează partea posterioară a automobilului. Designul noilor oglinzi retrovizoare cu braţ dublu îmbunătăţeşte aerodinamica – braţele duble sunt caracteristice pentru noul BMW M2 Competition.

BMW M2 este primul model echipat cu comutatoare de selecţie pe consola centrală care permit controlul instantaneu al caracteristicii şi setărilor motorului, direcţiei şi funcţiilor Drivelogic, dacă se optează pentru M DCT. Diferitele configuraţii pot fi combinate în orice mod doreşte conducătorul şi pot fi stocate pentru acces uşor prin utilizarea butoanelor M1 şi M2 de pe volan. Lista de dotări standard include acum buton start/stop de culoare roşie, faruri LED adaptive şi senzori de parcare faţă.

Noi , disponibile opţional, scaunele M Sport sunt o combinaţie spectaculoasă de design şi funcţionalitate. Forma de scoică este puternic influenţată de experienţa BMW în motorsport şi oferă conducătorului suport optim, în timp ce tetierele sunt integrate în spătarul scaunului. Spătarul are şi un logo M2 iluminat la nivelul umerilor care întărşete caracterul modelului. Scaunele sport standard are disponibile şi cu tapiţerie de culoare neagră, combinată cu cusături contrastante în albastru sau portocaliu.

Printre alte dotări se numără: o suspensie uşoară din aluminiu forjat, noi mecanisme de frânare M Sport (cu discuri de 400 şi 380 mm, cu etriere de culoare gri cu şase şi patru pistoane, în faţă şi în spate respectiv), opţional disponibile jante din aliaj de 19 inci şi o nouă culoare metalizată exclusivă pentru acest model – Hockenheim Silver, alături de Sunset Orange.

Potrivit presei germane, preţul de start în aceeaşi ţară a noului BMW M2 Competition va fi de aproximativ 75.000 de euro. Prima premieră publică a modelului va avea loc peste câteva zile la Salonul Auto Internaţional de la Beijing.

buton subscribe

GALERIE FOTO: