in , ,

(video) Premieră mondială: Noul BMW M3 CS

(update) Noul BMW M3 CS a înregistrat un timp asemănător unui Porsche Panamera Turbo – 7 minute şi 38 de secunde – de parcurgere a unui tur pe Nurburgring.


După debutul noului BMW M4 CS în aprilie, care a deschis acest nou segment de modele M, BMW M3 CS este al doilea model care poartă acest indicativ. Este o ediţie specială exclusivă, care vine cu un plus de putere şi performanţă, dar nu sacrifică caracterul practic pentru care modelele BMW M sunt recunoscute.

https://www.youtube.com/watch?v=Drs_kRWrLzs

În primul rând, noul BMW M3 CS se remarcă printr-o serie de elemente confecţionate din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Utilizarea extensivă a plasticului ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), de exemplu, a făcut ca noul BMW M3 CS să fie extrem de uşor – masa proprie este acum de 1585 kilograme.

De asemenea, secţiuni mari ale caroseriei sunt realizate din CFRP, inclusiv capota, care este mai uşoară cu aproximativ 25% decât cea de la un BMW M3 obişnuit. Iar acoperişul din CFRP este mai uşor cu peste 6 kg faţă de versiunea convenţională din oţel.

Noul BMW M3 CS 2018 0

Un alt avantaj al acestui material compozit extrem de uşor, dar şi foarte robust este micşorarea corespunzătoare a centrului de greutate al automobilului, ceea ce conferă noului BMW M3 CS o manevrabilitate de excepţie.

În partea posterioară a maşinii mai există un eleron Gurney reproiectat, realizat din fibră de carbon vizibilă. Acest element aerodinamic, aşezat pe toată lungimea muchiei portbagajului, reduce semnificativ portanţa punţii spate.

Noul BMW M3 CS 2018 2

Dinamica excelentă a noului BMW M3 CS îşi are originile nu numai în noua revizie a suspensiilor faţă de M3 cu pachet Competition (în ceea ce priveşte reglajele arcurilor/amortizoarelor), ci şi în creşterea puterii pentru motorul cu şase cilindri dispuşi în linie. Noul BMW M3 CS dezvoltă 460 CP – cu 10 CP mai mult decât un M3 cu pachet Competition. Cuplul maxim creşte cu 50 Nm, până la 600 Nm. De menţionat că propulsorul poate fi turat acum până la 7.600 de rpm!

Aceste rezerve de putere conferă noului BMW M3 CS performanţe demne de un automobil super sport. Sprintul de la 0 la 100 km/h durează doar 3.9 secunde, în timp ce viteza maximă disponibilă la BMW M3 CS, care este echipat standard cu M Driver Package, este limitată electronic la 280 km/h.

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW M3 Competition Package

Acustica motorului este asigurată de un sistemului de evacuare sport M care a fost adaptat special pentru CS şi al cărui cvartet de ţevi de eşapament din oţel inoxidabil se integrează perfect în difuzorul spate din CFRP. Înăuntru se pot găsi nişte clapete controlate electric care pot schimba timbrul sunetului produs.

Noul BMW M3 CS 2018 12

Puterea dezvoltată de noul BMW M3 CS este transmisă către roţile spate prin intermediul transmisiei M cu dublu ambreiaj (M DCT), cu şapte trepte şi Drivelogic. Schimbările foarte rapide ale vitezelor înseamnă că nu există nici o întrerupere a fluxului de putere, în timp ce funcţia M Launch Control asigură o acceleraţie perfectă la demaraj.

Unitatea M DCT funcţionează complet automat, dar sunt disponibile şi padele în spatele volanului, în cazul în care se doreşte schimbarea manuală a treptelor. Pentru a gestiona confortabil chiar şi cele mai solicitante condiţii de funcţionare, transmisia cu şapte trepte dispune de un răcitor de ulei dedicat.

Noul BMW M3 CS este echipat standard cu suspensia M adaptivă, care oferă conducătorului posibilitatea de a alege între modurile Comfort, Sport şi Sport+, inclusiv setări ale amortizoarelor pentru fiecare dintre cele trei moduri. De asemenea, prin simpla apăsare a unui buton poate fi selectată una dintre cele trei setări diferite pentru direcţia electromecanică. Suspensia include
punte faţă cu dublu braţ transversal şi punte spate cu suspensie multibraţ. Braţele şi suporturile roţilor sunt realizate din aluminiu forjat.

Pachetul high-tech de tehnologie a şasiului pentru noul BMW M3 CS include, de asemenea, diferenţialul M activ.

Noul BMW M3 CS 2018 4

BMW M3 CS este echipată standard cu jante din aliaj uşor în nuanţă Orbit Gray mat. Designul cu zece spiţe este inspirat de cel al roţilor de la modelele M4 care concurează cu succes în Campionatul German de Turisme (DTM). Jantele faţă sunt de 19 inci şi nu cântăresc mai mult de 9 kg, iar cele din spate 20 de inci şi sunt mai uşoare de 10 kg.

Standard automobilul vine cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2. Conducătorii care doresc să utilizeze zi de zi M3 CS pot opta pentru anvelopele Michelin Pilot Super Sport, care generează mai multă aderenţă pe drumurile ude decât pneurile de cupă.

La fel ca M3, noul M3 CS vine echipat standard cu frânele compozite BMW M. Etrierele faţă cu patru pistoane şi cele spate cu două pistoane sunt utilizate pentru a oferi o putere de frânare remarcabilă. Opţional, BMW M3 CS este disponibil cu frânele BMW M din carbon ceramic. Acestea dispun de etriere cu şase pistoane pe puntea faţă, respectiv cu patru pistoane pe cea spate, sunt şi mai uşoare, pot rezista unor sarcini extreme pe circuit şi sunt şi mai durabile.

Noul BMW M3 CS 2018 9

Cât priveşte exteriorul modelului, spoilerul faţă este împărţit în trei părţi, iar prizele de aer largi asigură o răcire eficientă atât pentru motorul twin-turbo cu şase cilindri, cât şi pentru sistemul de frânare puternic. Splitter-ul frontal este produs din fibră de carbon expusă şi reduce portanţa punţii faţă. Difuzorul spate din CFRP este preluat de la BMW M4 GTS.

Modelul BMW M3 CS dispune de ornamente BMW Individual Highgloss Shadow Line şi blocuri optice spate întunecate. Sedanul sport este vopsit standard în culoarea Alpine White, în timp ce clienţii pot opta şi pentru nuanţele San Marino Blue metalizat, Lime Rock Grey metalizat, Frozen Dark Blue II metalizat sau Black Sapphire metalizat.

Noul BMW M3 CS 2018 1

Habitaclul noului BMW M3 CS este tapiţat cu piele (într-un finisaj exclusiv pe două nuanţe Silverstone/Black) şi Alcantara. Atât conducătorul, cât şi pasagerul din faţă iau loc în scaunele sport M, cu design ultrauşor, disponibile şi la M3 cu pachet Competition.

Scaunele din spate sunt tapiţate şi ele cu în piele Merino într-o combinaţie exclusivă în două tonuri Silverstone/Black, cu cusături contrastante gri. Totodată, pragurile uşilor au benzi speciale inscripţionate cu M3 CS. Butonul de pornire a motorului este de culoare roşie.

Cel mai important accesoriu pentru conducătorii noului BMW M3 CS este volanul sport M. Înfăşurat în Alcantara exclusivă, de culoare antracit, şi cu un marcaj argintiu la ora 12, această opţiune oferă aderenţă excelentă în toate situaţiile de condus. Alcantara cu cusături contrastante gri decorează şi manşonul manetei frânei de mână.

Printre alte dotări disponibile standard se numără un sistem de aerului condiţionat automat, sistem audio surround Harman Kardon şi sistem de navigaţie BMW Professional.

Noul BMW M3 CS 2018 8

Comenzile pentru ediţia specială BMW M3 CS pot fi realizate începând cu ianuarie 2018. Sedanul de înaltă performanţă, care va fi produs într-un număr de aproximativ 1.200 de exemplare, va fi construit la fabrica BMW din Regensburg din martie 2018.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

GALERIE FOTO: