in , ,

(video) Premieră mondială: Noul GMC Sierra are o benă din carbon şi poate rula cu doar doi cilindri

Marca GMC, parte a gigantului american General Motors, a prezentat în seara zilei de 1 martie la Detroit noua generaţie a pick-up-ului Sierra. Modelul care este un “frate” de platformă al noului Chevrolet Silverado a fost prezentat pentru prima dată în cadrul unui eveniment separat.

Acest debut întârziat este motivat de faptul că modelul premium dispune de o gamă mai largă de dotări decât acelaşi Chevrolet Silverado!

Urmat de noul Silverado, şi noul GMC Sierra a fost construit pe baza platformei numite T1. Acesta i-a adus un ampatament mărit cu 100 de mm, o cabină mai spaţioasă şi respectiv o benă mai mare. Portierele, capota şi bordul din spate sunt făcute din aluminiu şi împreună cu alte materiale au permis reducerea greutăţii totale cu tocmai 163 de kilograme!

Designul exterior al noului Sierra este absolut nou şi nu mai este identic cu cel al lui Silverado, anterior deosebindu-se doar prin forma părţii frontale.

Pick-up-ul aduce o premieră în industrie şi în segmentul din care face parte – bena CarbonPro! Da, din carbon nu este făcută doar o “căptușeală” în corpului benei, ci şi podeaua, arcurile roților, pereții laterali și cei din față. Această platformă este cu 28 kg mai ușoară decât cea din oţel, rezistă mai bine la zgârieturi și nu poate fi afectată de coroziune!

Încă o deosebire de Silverado este bordul din spate multifuncţional MultiPro. Uşa benei este formată din două părţi. Prima se poate deschide pentru a depozita în benă lucruri mici şi uşoare, ca şi în cazul unei lunete care poate fi deschisă fără toată uşa portbagajului la unele automobile.

A doua deschide toată uşa principală şi împreună cu aceasta apare automat o treaptă capabilă să reziste unei greutăţi de 170 de kilograme. Volumul total al benei este de 1.784 de litri!

Vezi şi: (video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noua generaţie Ram 1500

Habitaclul noului Sierra însă, îl imită practic în totalitate pe cel din Silverado. Aici se deosebeşte doar decorul şi panoul de bord.

GMC Sierra 2019 a fost prezentat în nivelele de echipare SLT şi Denali, cele mai scumpe şi bine dotate, care şi constituie 87% din vânzările modelului. Ambele maşini în aceste nivele de echipare vin cu blocuri optice full LED şi o gamă largă de echipamente şi materiale premium la interior.

Mai mult, printre opţiuni sunt din nou două inovaţii în segment. Prima este un head-up display color pe parbriz, iar a doua – un ecran pe care se afişează imagini video de pe o cameră spate, integrat în oglinda retrovizoare de la interior.

Printre alte dotări se numără: jante de 22 de inci, sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inci şi navigaţie, sistem de monitorizare video la 360 de grade, funcţie de recunoaştere a pietonilor de frânare automată, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, etc.

Sub capotă va putea exista unul din cele trei motoare puse la dispoziţie. Vor exista două benzinare V8 de 5.3 şi 6.2 litri, dar şi un turbo diesel Duramax cu şase cilindri în linie şi un volum de 3.0 litri. Caracteristicile lor detaliate nu au fost dezvăluite deocamdată, însă se ştie că V8-ul de 5.3 litri va fi cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte, iar celelalte două propulsoare la cutii automate cu 10 trepte.

Interesant mai este de menţionat aici că agregatele pe benzină, cele V8, sunt dotate cu tehnologie Start/Stop şi sistem Dynamic Fuel Management, care în dependenţă de necesităţi, poate deconecta până la 6 cilindri!

Noul GMC Sierra mai dispune de un sistem de tractare ProGrade Trailering cu o aplicaţie mobilă, prin care poate fi diagnosticat sistemul electric al remorcii sau poate fi notificat proprietarul despre necesitatea unei inspecţii tehnice, de exemplu.

Apropo, un pick-up Sierra în nivel de echipare Denali va dispune de amortizoare adaptive care se ajustează automat la suprafeţele de drum la fiecare 2 milisecunde.

Vânzările noului GMC Sierra vor începe în SUA din toamna acestui an.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?