in , ,

(video) Premieră mondială: Noul Jaguar F-PACE facelift – acum îşi merită şi mai mult banii

Jaguar introduce evoluţia modelului F-PACE, una frumoasă, sub forma unui facelift! Cu un design exterior modificat, un frumos creat interior nou, un sistem multimedia Pivi Pro de ultimă generație și o gamă de motoare cu patru și șase cilindri în linie, inclusiv cu tehnologii PHEV şi MHEV, noul Jaguar F-PACE facelift este mai luxos, mai conectat și mai eficient.

Caracteristici cheie:

 • Noul design exterior conferă SUV-ului multi premiat o prezență mai curată, mai sigură, cu o capotă nouă sculptată. Aceasta contribuie, de asemenea, la un finisaj mai izbitor prin reducerea numărului de linii de închidere pe partea din față a mașinii.
 • O grilă de radiator extinsă în dimensiuni prezintă o plasă diamantată, în timp ce orificiile laterale de pe aripi prezintă acum emblema Leaper, demonstrând atenția excepțională la detalii găsite chiar de-a lungul vehiculului.
 • O nouă bară de protecție față, cu prize de aer reproiectate și detalii cu plasă închisă la culoare, lărgește vizual noul F-PACE pentru o prezență dinamică mai sigură.
 • Noile faruri quad ultra-LED super subțiri, cu semnături “Double J” pe post de lumini de zi, care sunt disponibile cu tehnologia opțională Pixel LED, oferă o rezoluție și luminozitate sporită. Cu capacitatea adaptivă a iluminării, sistemul poate crea diferite modele de fascicule luminoase prin selectarea diferitelor segmente de LED-uri pentru a optimiza vizibilitatea și a reduce la minimum riscul de a distrage atenția altor șoferi.
 • Tehnologia PREMIUM LED este o dotare standard în întreaga gamă și este disponibilă cu Auto High Beam Assist pe modelele în echipare SE și HSE. Tehnologia utilizează o camera orientată înainte pentru a comuta automat fazele, reducând riscul de a orbi șoferii care vin din sens opus. Indicatori dinamici de direcţie sunt, de asemenea, disponibili pe toate modelele atunci când sunt montate ca parte a opțiunilor suplimentare.
 • În partea din spate, noile stopuri subţiri dispun de o grafică “şicană dublă”, pre-vizualizată pentru prima dată pe I-PACE, pentru a accentua lățimea vehiculului.
 • Noul design al barei de protecție și noul hayon sculptat adaugă, de asemenea, dramă vizuală și oferă un aspect mai încrezător.
 • În specificațiile R-Dynamic, noul F-PACE dispune de o serie de elemente de design distincte pentru un aspect mai orientat spre performanță, în timp ce toate modelele sunt disponibile cu Black Exterior Pack suplimentar, care oferă un aspect și mai dinamic cu elemente personalizate finisate finisate în negru lucios.
 • În total dispune de 12 modele de jante, dintre care patru noi, cu dimensiuni care variază între 19 şi 21 inci.
 • F-PACE are un interior nou, care aduce o doză sporită de lux, conectivitate avansată și mai multă liniște și rafinament. Noul design al cockpit-ului este mai îndrăzneț, mai dinamic și cu un accent mai mare pe șofer. O nouă consolă centrală cu aspect sportiv, cu profil mai rapid, rulează până la panoul de instrumente și încorporează un încărcător wireless opțional (15 W) și o consolă mai mare.
 • În centrul noului interior se află un ecran tactil HD din sticlă curbată de 11.4 inci, integrat perfect, într-o carcasă elegantă din aliaj de magneziu, prin intermediul căruia se controlează noul sistem de infotainment Pivi Pro.
  • Noul F-PACE facelift dispune de Electronic Vehicle Architecture 2.0, care acceptă o gamă largă de tehnologii noi pentru a se asigura că vehiculul pregătit pentru viitor este întotdeauna conectat și mereu actualizat.
  • Cea mai recentă tehnologie de infotainment Pivi Pro este accesată prin intermediul noului ecran tactil HD curbat. Beneficiile cheie includ claritate sporită, ecranul de trei ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior de 10 inci, iar structurile de meniu simplificate permit șoferilor să acceseze sau să vizualizeze până la 90% din activitățile obișnuite de pe ecranul de pornire în două atingeri sau mai puțin.
  • Pentru a ajuta șoferii să acceseze rapid informații vitale, noul F-PACE facelift dispune, de asemenea, de un nou panou de bord interactiv de 12.3 inci în spatele volanului, cu grafică îmbunătățită și un aspect configurabil care poate afișa o hartă de navigaţie pe ecran complet cu instrucțiuni pas cu pas, cadrane digitale, media, lista de contacte sau detalii de infotainment. Lucrând împreună cu un opţional Head-up Display, noul F-PACE facelift oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie cu cea mai mică distragere a atenției.
  • Noul sistem intuitiv de infotainment este echipat cu Apple CarPlay standard și permite clienților să conecteze două telefoane simultan prin Bluetooth. Android Auto și Baidu CarLife sunt, de asemenea, disponibile standard, în funcție de aplicabilitatea pieței. Încărcătorul wireless opţional pentru telefoane, cu amplificator de semnal, permite ocupanților să încarce rapid smartphone-ul compatibil. Sistemul oferă, de asemenea, apeluri mai clare cu ajutorul unei antene externe.
  • Pentru a permite pornirea instantanee, Pivi Pro are o sursă de alimentare dedicată, astfel încât este gata de utilizare de îndată ce clienții se urcă la volan. Sistemul mai poate fi actualizat prin tehnologia Software-Over-The-Air (SOTA) şi se bazează pentru asta pe tehnologia dual-sim cu două modeme LTE integrate.
 • Finisajele autentice, inclusiv furnirurile din lemn cu por deschis și aluminiul, sunt în forme frumos formate. Boxe cu linie mediană gravate cu laser și cadranul rotativ metalic al JaguarDrive Control ilustrează atenția la detalii.
 • Noul levier al cutiei de viteze – doar unul dintre multele detalii frumoase – are o secțiune superioară finisată cu cusături “cricket-ball”, partea inferioară fiind realizată din metal proiectat cu precizie pentru tactilitate sporită.
 • Carcasele noi ale ușilor, dotate cu un mâner nou de prindere la 360 de grade, oferă acces mai ușor și spațiu de depozitare sporit pentru sticle și alte articole, în timp ce comenzile pentru geamuri sunt mutate în jos, punându-le la îndemâna ocupanților.
 • Noile scaune oferă amortizare mai largă, funcții noi de masaj și acoperire îmbunătățită a zonelor încălzite și de răcire. Un Jaguar Leaper în relief este o caracteristică pe unele modele, în timp ce un set de tapiţerie “Est.1935 Jaguar Coventry” evidenţiază moștenirea brandului.
 • O serie de tehnologii avansate asigură sănătatea și bunăstarea tuturor ocupanților. Ionizarea aerului în cabină îmbunătățește calitatea aerului interior prin tehnologia Nanoe, care elimină alergenii și mirosurile neplăcute. Sistemul dispune acum și de filtrare PM2.5, care captează particule ultra-fine – inclusiv particule PM2.5 – pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea ocupanților. Şoferul poate activa sistemul prin simpla apăsare a butonului “Purifica”.
 • Noul F-PACE este disponibil cu grupul motopropulsor P400e PHEV (care în dependenţă de piaţă va fi disponibil din primăvara sau toamna lui 2021), precum și cu cele mai recente motoare pe benzină sau pe motorină, din familia Ingenium, cu patru sau şase cilindri în linie. Tehnologia Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) este disponibilă pentru prima dată pe motoare selectate. Toate Modelele F-PACE sunt dotate cu sistem de tracțiune integrală inteligentă și transmisii automate cu opt trepte.
 • Gama completă a grupului este:
  • Propulsie diesel MHEV cu unitate turbo de 2.0 litri cu patru cilindri (163 CP/380 Nm), 0-100 km/h în 9.9 secunde, viteză maximă 195 km/h;
  • Propulsie diesel MHEV cu unitate turbo de 2.0 litri cu patru cilindri (204 CP/430 Nm), 0-100 km/h în 8.0 secunde, viteză maximă 210 km/h;
  • Propulsie diesel MHEV cu unitate turbo de 3.0 litri cu şase cilindri (300 CP/650 Nm), 0-100 km/h în 6.4 secunde, viteză maximă 230 km/h;
  • Propulsie diesel cu unitate turbo de 3.0 litri cu şase cilindri (300 CP/650 Nm), 0-100 km/h în 6.4 secunde, viteză maximă 230 km/h;
  • Propulsie pe benzină cu unitate turbo de 2.0 litri cu patru cilindri (250 CP/365 Nm), 0-100 km/h în 7.3 secunde, viteză maximă 217 km/h;
  • Propulsie pe benzină MHEV cu unitate turbo de 3.0 litri cu şase cilindri şi un supercharger electric (340 CP/480 Nm), 0-100 km/h în 6.1 secunde, viteză maximă 240 km/h;
  • Propulsie pe benzină MHEV cu unitate turbo de 3.0 litri cu şase cilindri şi un supercharger electric (400 CP/550 Nm), 0-100 km/h în 5.4 secunde, viteză maximă 250 km/h;
  • Propulsie pe benzină PHEV cu unitate turbo de 2.0 litri cu patru cilindri la bază (404 CP).
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
 • Ultima motorizare oferă în total 404 CP şi 640 Nm de cuplu, benzinarul fiind asistat de un motor electric cu o putere de 105 kW (143 CP). Motorul electric este alimentat de o baterie litiu-ion de 17.1 kWh și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 până la 49 g/km şi la un consum care poate ajunge chiar şi la 2.2 l/100 km. O astfel de maşină mai poate arăta un timp 0-100 km/h de 5.3 secunde (viteză maximă 240 km/h).
 • Atunci când este complet încărcat, noul P400e este capabil de o autonomie de până la 53 de km în regim complet electric. Încărcarea rapidă (cu până la 32 kW) este capabilă să asigure 0-80% în 30 de minute, în timp ce printr-un wallbox de 7 kW se poate completa aceeaşi stare în doar o oră și 40 de minute.
 • Tracțiunea integrală este standard pentru toate modelele F-PACE, iar Intelligent Driveline Dynamics oferă o tracţiune orientată mai mult spre roţile din spate, cu capacitatea de a varia cuplul pe punţi aproape instantaneu, în funcție de condiții.
 • Şasiul maşinii a fost actualizat pentru a susține introducerea noilor motoare electrificate, precum și pentru a permite instalarea celui mai recent JaguarDrive Control, dar şi a noului sistem Auto Vehicle Hold.
  • Cele mai recente caracteristici ale JaguarDrive Control sunt disponibile în modurile Comfort, Eco, Rain-Ice-Snow și Dynamic, care pot fi alese manual de către șofer în funcție de condițiile de drum. Setările, selectate printr-un nou cadran rotativ de lângă noul levier de transmisie, adaptează setările de direcție, transmisie, accelerație și ale (când sunt specificate) suspensie Adaptive Dynamics cu amortizoare adaptive.
  • Auto Vehicle Hold oferă un plus de confort și o funcționare mai lină decât Automatic Hill Hold. Noua tehnologie ține frânele pentru o perioadă nelimitată de timp atunci când staționează pe o pantă, eliberând ușor frânele numai atunci când conducătorul auto deprimă acceleratorul pentru a conduce mai departe.

Printre alte dotări se numără:

 • În premieră în segment, tehnologia Active Road Noise Cancellation monitorizează în mod constant vibrațiile de pe suprafața drumului și calculează unda sonoră în fază opusă necesară pentru a elimina zgomotul auzit de ocupanți. Acest lucru înseamnă o cabină mai silenţioasă și rafinament îmbunătățit, care ajută la reducerea oboselii, frecvent asociate cu expunerea prelungită la zgomot de joasă frecvență. Nivelul de ocupare a cabinei este monitorizat, sistemul optimizând continuu performanța pentru a oferi cea mai bună experiență posibilă pentru toată lumea. Tehnologia ușoară asigură că greutatea și caracteristicile de manevrabilitate ale vehiculului nu sunt afectate. Iar Engine Noise Cancellation izolează cabina de zgomotul nedorit al motorului pentru a spori și mai mult sentimentul de liniște.
 • Pentru o comoditate sporită, brelocul portabil Activity Key de a doua generație poate fi utilizat pentru blocarea, deblocarea și pornirea vehiculului fără a fi nevoie ca cheia convențională să fie prezentă în vehicul. Dispozitivul reîncărcabil încorporează un ceas și are o durată de viață a bateriei de până la șapte zile între încărcări.
 • Noul mod Guardian (numai în Marea Britanie) utilizează, de asemenea, un cronometru pentru a oferi un plus de securitate și liniște sufletească atunci când utilizați aplicația Secure. Acesta permite clienților să identifice momentele în care vehiculul va fi inactiv, de exemplu pe timp de noapte, și să primească alerte pe smartphone-ul lor dacă este utilizat în timpul acestei ferestre, oferind avertizare imediată cu privire la orice mișcări neautorizate.
 • Noul F-PACE facelift beneficiază, de asemenea, de o selecție de tehnologii avansate de asistență pentru șoferi. Aceasta include Clear Exit Monitor, care poate alerta atât ocupanții din față, cât și cei din spate cu privire la prezența unei mașini care se apropie sau a unui biciclist la ieșirea din vehicul. Iar cu Adaptive Cruise Control se poate menține automat o distanță stabilită față de vehiculul premergător.
 • Cea mai recentă tehnologie 3D Surround Camera de la Jaguar oferă funcționalitate 3D avansată pentru a oferi mai multe detalii și o gamă de vizualizări în timp real atunci când manevrați vehiculul. Selecția setărilor include Junction View, 3D Perspective View şi ClearSight Plan View.
 • Clienții pot alege din pachetele de specificații S, SE și HSE, toate fiind disponibile în specificația R-Dynamic. De asemenea, opțional pe toate modelele este Black Exterior Pack.
 • Sistemul audio Meridian Sound vine cu 12 difuzoare şi un subwoofer, iar Meridian Surround Sound cu 16 difuzoare şi un subwoofer.

Preţul de start al noului F-Pace facelift în Republica Moldova este de aproximativ 48.000 euro!

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?