in , , ,

(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-AMG G 63 are un motor potent care poate lucra cu doar patru cilindri

Zis şi făcut! După prezentarea noii generaţii Mercedes-Benz G-Class, creatorii modelului au promis că puţin mai târziu în acest an vom vedea şi versiunea de performanţă G 63 AMG. Acest timp a venit şi iată că noul Mercedes-AMG G 63 a fost dezvăluit oficial!

Aşadar, într-un G 63 AMG, cel mai important lucru se ascunde de regulă sub capotă. Acolo a fost montat un motor V8 bi-turbo de 4.0 litri, cu funcţie de conectare/deconectare a patru din cei opt cilindri (cilindrul 2, 3, 5 şi 8), care a venit să-l înlocuiască pe cel vechi de 5.5 litri. Propulsorul are acum cele două turbo compresoare twin scroll montate în interiorul blocului cilindrilor şi nu în afara acestora.

Agregatul produce 585 de CP şi 850 Nm de cuplu (disponibili toţi între 2.500-3.000 de rpm), caracteristici care îi permit să facă 0-100 de km/h în doar 4.5 secunde şi să atingă o viteză maximă de 220 de km/h (sau 240 de km/h cu Driver’s package). Comparativ, predecesorul său producea 571 CP/760 Nm, accelera în 5.4 secunde şi avea o viteză maximă care nu putea fi nicicum mai mare de 210 km/h.

Nouă este şi cutia de viteze. Cea automată 7G-Tronic a fost înlocuită cu una automată AMG SPEEDSHIFT TCT 9G. Treptele pot fi schimbate şi manual, cu ajutorul unor padele în spatele volanului.

Greutatea SUV-ului fără şofer este de 2.485 de kg, iar consumul mixt de carburant este egal cu 13.2 litri/100 de km parcurşi.

Sistemul de tracţiune este practic unul pe puntea din spate, cea din faţă conectându-se la nevoie şi astfel se formează unul integral. Distribuţia este de 40:60, comparativ cu 50:50 cât era pe modelul precedent. Au fost păstrate cele trei diferenţiale care vor putea fi blocate în proporţie de 100 de procente. În loc de încuietori hidraulice și cu vid sunt utilizate acum ambreiaje multi-disc controlate electronic.

Suspensia AMG RIDE CONTROL este una adaptivă. Pe puntea din faţă este una independentă, iar pe spate una multi-link și o tijă Panhard care va face noul model să fie și mai ascultător pe asfalt.

Regimul AMG DYNAMIC SELECT permite selectarea unuia dintre modurile de rulare: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ sau Individual. Mai sunt disponibile alte trei: Sand, Trail şi Rock, în cazul în care se va dori ieşirea în off-road.

Noul G 63 AMG a păstrat terminaţiile laterale ale eşapamentului sport care este acum şi unul activ. Intensitatea sunetului generat poate fi schimbată prin apăsarea unui singur buton de pe consola centrală sau în funcţie de regimul de condus selectat.

Standard mai este volanul nou AMG Performance, care este acoperit cu piele Nappa şi cu secţiuni perforate, are padele galvanizate de comutare a treptelor şi comenzi tactile.

În rest, toate dotările care sunt disponibile pe un G-Wagen obişnuit de nouă generaţie, se pot găsi şi pe acest model.

La momentul lansării pe piaţă, noul Mercedes-AMG G 63 va fi de asemenea oferit ca un model special “Edition 1” exclusiv. O asemenea maşină va putea fi vopsită în culorile: magnetite black, obsidian black, iridium silver, mojave silver, selenite grey, designo graphite metallic, designo platinum black. designo mystic white bright, designo platinum magno şi designo night black magno.

Ca un contrast discret, benzile sportive de-a lungul părţilor laterale vor fi făcute într-o culoare mată graphite grey. Carcasele oglinzilor retrovizoare vor avea o dungă decorativă roșie. Pachetul AMG Night vor adăuga inserţii de culoare neagră lucioasă şi mai multe elemente fumurii, iar jantele forjate vor măsura 22 de inci. Etrierele frânelor, de asemenea de culoare roşie, se vor asocia de minune cu o nuanţă similară pentru unele elemente de la interior, precum tapiţeria de pe scaune sau marcajul de pe volan.

Noua generaţie G-Class, împreună cu noul Mercedes-AMG G 63, îşi vor serba premiera europeană şi respectiv mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie curent. Pe piaţă modelul performant va ajunge în luna iunie.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?