(video) Premieră mondială: Noul Opel Combo Life – fratele geamăn al noului Citroen Berlingo

Distribuie:
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Concernul auto francez PSA, care a devenit proprietar al companiei Opel anul trecut, prezintă al doilea model dintr-o nouă generaţie de maşini utilitare. Noul Opel Combo este un „frate” al noului Citroen Berlingo, dar se deosebeşte prin designul exterior, interior şi câteva specificaţii.

Din nou, ca şi în cazul lui Citroen Berlingo, noul Opel Combo ni se prezintă iniţial într-o variantă dedicată transportului de pasageri, numită Life.

Atunci când ne-am referit că este un „frate” am avut în vedere că este o maşină geamănă modelului Berlingo. De la acesta a luat platforma combinată, forma caroseriei şi cele două variante de lungime.

Prima măsoară 4.400 mm, iar a doua 4.750 mm în care este posibil de comandat al treilea rând de scaune. Volumul portbagajului cu al doilea rând de scaune rabatate atinge 2.126 litri în modelul standard, iar în cel Long – 2.693 de litri.

Exteriorul noului Combo Life este făcut în stilul celor mai nou crossovere din gamă, din punct de vedere a blocurilor optice. De asemenea, în locul capsulelor Airbump de pe portierele lui Citroen Berlingo, Opel are nişte inserţii mai simple din plastic.

La interior se simte că noul Combo este o maşină mai entry-level spre deosebire de Berlingo. Se remarcă în primul rând volanul făcut în stilul tradiţional al celor de la Opel, un panou de bord simplificat şi o tapiţerie practică pentru scaune.

De asemenea din imagini putem vedea prezenţa unui tunel central masiv care de fapt este o opţiune în care se pot depozita lucruri suplimentare. Standard însă este o mică platformă pentru poziţionarea levierului cutiei de viteze, avantajul fiind, la nevoie, o trecere mai uşoară de pe scaunul pasagerului pe cel din dreapta şi invers.

Încă o deosebire faţă de Berlingo este al doilea rând de scaune. Pe noul Opel Combo Life standard se oferă o banchetă care se rabatează în proporţii de 60:40 şi doar opţional trei scaune individuale şi identice ca dimensiuni.

În privinţa motorizărilor, Opel nu a dezvăluit deocamdată detalii, însă tot ce este posibil ca aceasta să o imite pe cea a modelului francez: un benzinar turbo de 1.2 litri cu 100 sau 130 CP, ori un turbo diesel de 1.5 litri cu 75, 100 sau 130 de CP. Cutiile de viteze: mecanice cu şase trepte sau automate cu opt rapoarte.

Lista de dotări suplimentare este practic aceeaşi: o mulţime de asistenţi electronici şi sisteme de siguranţă, acoperiş panoramic, scaune încălzite, organizator sub acoperiş, sistem de climatizare, volan din piele încălzit, cameră video spate, sistem multimedia cu suport Android Auto şi Apple CarPlay, un diferenţial electronic frontal opţional IntelliGrip, head-up display şi multe altele.

Noul Opel Combo Life va debuta în premieră publică la Salonul Auto de la Geneva, alături de noul Peugeot Partner despre care vom afla detalii în cel mai scurt timp. Împreună cu noul Citroen Berlingo, toată troica va ataca piaţa europeană din a doua jumătate a anului 2018.

Amintim că anterior a debutat noua generaţie Citroen Berlingo în variantă pentru transportul pasagerilor. Automobilele au o platformă comună: (video) Premieră mondială: Noua generaţie Citroen Berlingo – nouă în toate privinţele

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...