in , ,

(video) Premieră mondială: Noul Porsche 935 va exista în 77 de exemplare. Iată cât costă în Moldova

Porsche a prezentat noul 935 în cadrul evenimentului istoric “Rennsport Reunion” care se desfăşoară în aceste zile pe circuitul Laguna Seca Raceway din California. Automobilul super sport pune la dispoziţie 700 de CP şi are o caroserie ce amintește de legendarul Porsche 935/78.

Va fi produs într-un număr limitat de 77 de unități!

Tehnologia de propulsie a mașinii de curse pentru evenimente de club și antrenamente private pe circuite închise se bazează pe mașina sportivă de înaltă performanță 911 GT2 RS. Ca și predecesorul său istoric, cea mai mare parte a corpului a fost înlocuită sau completată cu componente compozite din fibră de carbon (CFRP). Cu spatele rafinat extins, modelul 935 atinge o lungime de 4.87 metri. Lățimea îi este de 2.03 metri!

Automobilul este mult mai aerodinamic decât un 911 normal, reprezentând o evoluție complet nouă la acest capitol, și aduce un omagiu mașinii de curse Porsche 935/78 Le Mans, pe care fanii o numesc “Moby Dick” datorită formei sale alungite şi a culorii albe de bază. Prizele de aer distinctive de pe aripile frontale, care se găsesc şi pe modelul Porsche 911 GT3 R, contribuie la creşterea forţei de apăsare pe puntea din față.

New 2019 Porsche 935 limited 28

Multe detalii ale exteriorului sunt inspirate de la maşinile de curse ale mărcii, care au învins în diverse campionate: jantele aerodinamice se aseamănă cu cele de pe modelul 935/78, iar stopurile spate cu LED-uri şi cu capace laterale care le acoperă sunt făcute în stilul prototipului sport 919 Hybrid

Oglinzile laterale provin de la actualul vehicul 911 RSR, iar ţevile eșapamentului din titan, expuse la vedere, au existat într-o formă similară şi pe modelul Porsche 908 din 1968.

New 2019 Porsche 935 limited 5

Referințe la maşini istorice sunt transmise şi în cabina pilotului. Doar o singură persoană poate sta acolo în spatele volanului, în timp ce un al doilea scaun pentru pasager este disponibil drept opţiune. Butonul de pe levierul cutiei de viteze are un design elegant, fiind realizat din lemn stratificat și amintește de cel văzut pe maşinile 917, 909 Bergspyder și Carrera GT. 

Volanul din fibră de carbon și afișajul color din spatele acestuia au fost preluate de la noul 911 GT3 R. O cușcă de siguranță masivă, combinată cu un scaun de curse și un sistem de centuri de siguranţă în șase puncte vor asigura o siguranță maximă. Apropo, un sistem de aer condiționat va asigura o răcire optimă a interiorului şi va spori confortul.

New 2019 Porsche 935 limited 11

Noul 935 poate fi finisat la exterior, opţional, cu o livrea Martini, însă mai important este ce se ascunde “sub capotă”. Este alimentat de un motor twin-turbo de ultimă generație, de 3.8 litri şi cu șase cilindri, care este în mare parte identic cu unitatea standard de înaltă performanță montată pe 911 GT2 RS. Puterea este transferată pe roţile spate printr-un PDK cu șapte trepte. Ca și în modelele stradale 911, șoferul poate schimba treptele de viteză prin intermediul unor padele poziționate în mod convenabil pe volan. 

Tipic pentru modelul 911, distribuția greutății asigură performanțe excelente de tracțiune și frânare. Etrierele monobloc cu șase pistoane pe axa din față, combinate cu discuri de frână din oțel, ventilate și cu caneluri, cu un diametru de 380 milimetri, oferă valori excelente de decelerare pe puntea din față.

La fel ca vehiculul stradal 911 GT2 RS, modelul 935 de 1.380 de kg (1.470 are GT2 RS) este echipat cu PSM (Porsche Stability Management), inclusiv sistem de control al tracțiunii, precum și un sistem anti-blocare a frânelor (ABS). Datorită unui comutator, aceste sisteme de asistență pot fi reglate separat sau oprite complet, în funcție de preferinţe.

Încă un detaliu impresionant despre acest automobil este că poate fi comandat de orice doritor, inclusiv din ţara noastră. Porsche Moldova ne-a comunicat în exclusivitate că preţul de start îi este de 734.000 de euro!

Automobilul poate fi comandat acum, iar clienţii le vor primi din iunie 2019 în cadrul unor evenimente exclusive de livrare.

Vezi şi: (video) A început Rennsport Reunion VI – un paradis pentru toţi fanii Porsche

Specificaţiile complete:

porsche 935 specs

buton subscribe

GALERIE FOTO: