in ,

(video) Premieră mondială: Noul Renault Arkana – primul crossover coupe al mărcii

Cu doar câteva clipe în urmă compania Renault a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Moscova noul Arkana. Deocamdată vorbim despre un concept care este deja pregătit să intre în producția de serie. Inițial noul model ar urma să debuteze pe piața din Rusia în anul 2019, după care vor urma și alte state.

Din ce reușim să vedem din materialul scurt de prezentare putem observa un crossover de clasă C ce are liniile unui coupe. De altfel acest tip de caroserie este foarte căutată în prezent de clienții din întreaga lume, Renault fiind unul din primii constructori non premium care aduce în gama sa de modelul un crossover coupe.

Cât despre proveniența numelui, francezii spun că Arkana vine de la latinescul Arcanum, în traducere – secret! Însă ceea ce nu este un secret pentru noi, este că Arkana va avea cel mai mare ampatament din segment, ceea ce va garanta mult spațiu pasagerilor spate.

Noul model păstrează farurile în forma literei C pe care le-am văzut pe Megane, Talisman sau Koleos. Fața are un aspect dinamic, toate liniile ce pornesc chiar de la grila frontală par să curgă spre spate asigurându-i noului Arkana niște forme de fluide extrem de frumoase. Spatele este dominat de LED-urile ce se unesc pe mijlocul portbagajului, în timp ce acoperișul este în totalitate din sticlă.

Robustețea este exprimată prin garda înaltă la sol, roțile de 19 inch capabile să facă față diferitor tipuri de teren. Apropo de asta, Renault Arkana va dispune de un sistem de tracțiune integrală!

Deocamdată Renault nu a dezvălui mai multe detalii despre noul model, inclusiv detalii tehnice. Însă este foarte probabil că o să vedem sub capota noului model o parte din motoarele pe benzină și diesel ce vor fi oferite pe Renault Kadjar facelift, Koleos și Talisman. Inițial, Renault Arkana va fi produs în Rusia pentru piața locală unde compania franceză deține o treime din vânzările totale de mașini noi, urmând ca ulterior Arkana să fie produs și la alte uzine Renault din Europa și Asia pentru alte piețe.

Galerie Foto