in , ,

(video) Premieră mondială: Noul Renault Megane R.S. Trophy

Renault şi subdiviziunea Renault Sport au prezentat varianta Trophy a noii generaţii Megane R.S. Maşina este o variantă mai performantă a acestui model, se bazează pe şasiul numit Cup şi se deosebeşte inclusiv prin câteva dotări exclusive.

Principalele modificări sunt la nivel tehnic. Sub capotă se ascunde un motor turbo cu patru cilindri şi un volum de 1.8 litri, cu sistem de injecţie directă a carburantului, care produce 300 de CP (+20) şi 400 de Nm (+10). Cutia de viteze este una manuală cu şase trepte, ori poate fi opţional una automată EDC cu şase trepte şi padele în spatele volanului, prin care cuplul maxim creşte până la 420 Nm.

Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 5.7 secunde cu transmisie manuală, 80-120 de km/h în treapta a treia în 3.1 secunde, iar viteza maximă nu poate depăşi 260 de km/h. Consumul de carburant, benzină 95, este de 8.1 litri la 100 de km parcurşi. Greutatea minimă a maşinii este de 1.419 kg.

Puterea sporită oferă o accelerație mai bună, inclusiv la turații ridicate, în timp ce cuplul – unul dintre cele mai bune din clasă – contribuie la plăcerea de a conduce și confortul în spatele volanului. Aceste performanțe îmbunătățite sunt, în mod evident, conforme cu noul standard de control al emisiilor, Euro6d-Temp, care intră în vigoare la 1 septembrie 2018.

Pentru a compensa creșterea substanțială a presiunii de evacuare a gazelor de ardere, în legătură cu adăugarea unui filtru de particule, specialiștii care au lucrat asupra motorului s-au concentrat în special asupra eficienței turbocompresorului prin implementarea unei tehnologii preluate direct de la Formula 1.

Turbina – care se rotește până la aproape 200.000 de rpm – este așadar acum montată pe un sistem de rulmenți cu bile ceramice. Mai ușoară, mai rigidă și mai fină decât oțelul, ceramica contribuie la reducerea frecării. De fapt, această tehnologie împarte nivelele de frecare în trei, în comparație cu un sistem tradițional de rulmenți cu bile. Acest lucru vine să reducă turbo lag-ul.

În plus față de turbocompresor, noul sistem de evacuare a gazelor de eşapament este a doua zonă în care performanța motorului a fost îmbunătățită pe noul Renault Megane R.S. Trophy. Amortizorul de zgomot a fost echipat cu o supapă mecanică care permite ajustarea zgomotului motorului. Dotarea este o premieră în gama de modele R.S.

Poziția supapei, controlată automat în funcție de modul Multi-Sense selectat, generează două tonuri diferite a sunetului.

Noul Renault Megane R.S. Trophy are tracţiune faţă, dar mai este dotat standard cu sistemul de direcţie integrală 4CONTROL, care face şi roţile spate directoare. La viteze mici, roţile spate întorc în direcţie opusă celor din faţă, iar la viteze mai mari roţile faţă şi spate întorc în aceeaşi direcţie.

De asemenea, pentru că este făcut pe baza şasiului Cup, acesta se deosebeşte de cel numit Sport, care poate fi optat pe un Megane R.S. obişnuit, printr-un diferenţial mecanic Torsen cu alunecare limitată, amortizoare cu 25%, arcuri cu 30% şi bare anti ruliu cu 10% mai rigide.

La fel, standard, mecanismele de frânare de pe noul Megane R.S. Trophy sunt cu discuri faţă (355 mm) făcute din două materiale compozite. Acestea reduc greutatea cu câte 1.8 kg per roată. Mai există nişte etriere Brembo care sunt vopsite într-o culoare roşie.

Frânele sunt acoperite de nişte jante Jerez de 19 inci, care sunt oferite împreună cu anvelope Bridgestone Potenza S001. Din 2019 se vor mai oferi nişte jante Fuji Light de 19 inci, care vor reduce cu încă două kilograme greutatea per roată, împreună cu anvelope Bridgestone Potenza S007.

Printre alte dotări pe care le are noul Renault Megane R.S. Trophy se numără: culoare exclusivă pentru caroserie Liquid Yellow, scaune sport Recaro, sistem de frânare automată, sistem R.S. Vision şi unul de telemetrie R.S. Monitor, etc.

Preţul de start al noului model este deocamdată necunoscut.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?