in , , ,

(video) Premieră mondială la Goodwood: Noul supercar McLaren 600LT – toate detaliile

(13.07.2018) Producătorul britanic de maşini super sport McLaren a dezvăluit mai multe detalii şi imagini cu ocazia debutului public al noului model 600LT la Festivalul de Viteză de la Goodwood.

Supercarul devine al treilea din seria LT, după maşina de curse F1 GTR Longtail din anii ’90 şi modelele 675LT Coupe & Spider, făcute în câte 500 de exemplare în anii 2015-2016.

În primul rând îi aflăm caracteristicile dinamice: 0-100 de km/h în 2.9 secunde, 0-200 de km/h accelerează în 8.2 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 328 de km/h. Apoi, pentru că este un LT, caroseria cu noile sale elemente aerodinamice este mai lungă cu 74 de mm, comparativ cu cea a unui 570S Coupe. Garda la sol este mai mică cu 8 mm, iar ecartamentul faţă este mai lat cu 10 mm.

Clienţii care vor dori o maşină mai uşoară decât cea standard vor avea acces la pachetele MSO Clubsport sau MSO Clubsport Pro. MSO Clubsport Pack, care adaugă 24.170 de lire sterline la prețul unui nou 600LT, dispune de scaune super-ușoare din fibră de carbon de curse; o modernizare a interiorului cu fibră de carbon, care include padele de schimbare a treptelor de viteză, spițele și comutatoare volanului, şi carcasa ce înconjoară ecranul IRIS; acoperiş şi montanţi din fibră de carbon; prize de aer din fibră de carbon cu finisaj lucios; şuruburi pentru roţi din titan.

MSO Clubsport Pro Pack, care adaugă o o bară care este parte a unei cuşti de protecţie şi care este montată după scaune şi centuri de siguranţă în şase puncte în culori: roşii, negre, albastre sau McLaren Orange. Costă MSO Clubsport Pro Pack 28.480 de lire sterline, iar scaunele Super-Lightweight Fiber Carbon Racing pot fi achiziţionate în afara acestor pachete pentru 4.990 de lire sterline.


(28.06.2018) McLaren a prezentat în această după amiază un nou supercar. Noul 600LT devine astfel al patrulea model al companiei din seria Longtail şi păstrează spiritul sportiv transmis de maşina de curse McLaren F1 GTR Longtail pe modelele 675LT Coupe and Spider (făcut în doar 500 de exemplare şi toate vândute în două săptămâni).

Noul 600LT este realizat pe baza modelului 570S Coupe, dar s-a ales cu o serie de îmbunătăţiri. În primul rând, pentru a corespunde unui reprezentant Longtail, a fost alungit cu 74 de mm printr-un nou splitter frontal, difuzor posterior şi un spoiler fixat.

În total, peste 23% din toate elementele caroseriei sunt diferite faţă de cele de pe 570S.

Greutatea maşinii este mai mică cu 96 de kilograme şi constituie 1,247 tone. Se datorează acest lucru unui şasiu monococ din fibră de carbon optimizat, a unor elemente aerodinamice noi din carbon pe caroserie şi a unor scaune sport cu o carcasă din fibră de carbon văzute pentru prima dată pe modelul P1.

A contribuit la cifra redusă şi noul eşapament sport a cărui terminaţii nu mai ies prin bara de protecţie, ci imediat din compartimentul motorului. Pe timp noapte, flăcările care ies din eşapament aproape vertical arată fantastic!

Ce ţine de însuşi motorul, noul 600LT este propulsat de un V8 twin-turbo de 3.8 litri, care produce 600 de CP şi 620 Nm de cuplu. Raportul putere/greutate este de 481 CP/tonă. Caracteristicile dinamice nu au fost dezvăluite deocamdată.

Pentru a genera mai multă putere, inginerii McLaren au îmbunătăţit sistemul de răcire şi au redus presiunea din sistemul de evacuare a gazelor de eşapament care este foarte scurt şi produce un sunet mai extrem decât cel de pe McLaren Senna.

Printre alte “bunătăţi” pe care le-a primit se numără o suspensie cu braţe duble din aluminiu forjat, mecanisme de frânare cu o greutate redusă din a doua generaţie McLaren Super Series (cu discuri carbono-ceramice şi etriere din aluminiu, anvelope orientate spre performanţe de circuit Pirelli P Zero Trofeo R, răspuns îmbunătăţit la manipularea volanului şi pedalelor, etc.

La solicitare se poate implica şi atelierul McLaren Special Operations. Experţii de acolo sunt gata să pună un acoperiş, montanţi şi prize de aer frontale din fibră de carbon, alături de scaune identice cu cele din modelul Senna şi alte opţiuni de personalizare.

Noul McLaren 600LT va fi produs într-un număr limitat pe durata a 12 luni din octombrie 2018. Fiecare va fi asamblat manual la uzina britanică din Woking. Clienţii interesaţi îl pot comanda acum pentru minim 185.500 de lire sterline (210.500 de euro) şi vor primi cadou o zi pe un circuit cu un instructor profesionist.

Prima apariţie publică a modelului va avea loc în iulie la festivalul de viteză de la Goodwood.

Caracteristicile noului McLaren 600LT:

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?