(video) Premieră mondială: Noul Volvo V60 Cross Country

Distribuie:
 • 41
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

A durat doar puţin peste jumătate de an pentru ca noua generaţie Volvo V60 să apară în varianta Cross Country. Automobilul a fost prezentat în această seară în premieră mondială şi cel mai probabil urmează să-l vedem în ţara noastră până la începutul verii din 2019.

Vezi neapărat: (video) Test Drive în Moldova: Volvo V90 Cross Country

Oricine trebuie să ştie în primul rând că un model Cross Country se deosebeşte de unul standard prin capacităţi sporite de ieşiri în off-road. În mare parte aceste caracteristici fac referire la suspensia automobilului şi la garda sa la sol. Aflăm că noul V60 Cross Country a fost înălţat cu până la 75 de mm deasupra pământului (până la 21 de cm), comparativ cu un break obişnuit.

În acest sens, noul V60 Cross Country vine cu un șasiu SPA și o suspensie special dezvoltată pentru model, alături de dotări standard precum: sistem de tracţiune integrală, sistem de control la coborârea în pante, sistem electronic de stabilizare, sistem de control al tracţiunii în curbe şi un regim de rulare special, numit Off-Road.

„Noul V60 Cross Country este la fel de rafinat ca și celelalte mașini din seria 60 și 90, bazate pe platforma SPA. Versatilitatea adăugată îl face să se simtă ca acasă, fie în oraş, fie la ţară, datorită unei poziții mai înalte a scaunelor, a unei gărzi la sol sporite și a posibilităților dinamice de tracțiune integrală”, a declarat Henrik Green, vicepreședinte senior de cercetare și dezvoltare la Volvo Cars.

Sistemul premiat City Safety cu funcţie de frânare automată se numără printre dotările standard și îl va ajuta pe proprietarul noului Volvo să evite eventualele coliziuni. Este singurul sistem de pe piață care mai recunoaște pietonii, bicicliștii și animalele mari.

Un alt sistem, Pilot Assist, va sprijini șoferul cu direcția, accelerația și frânarea pe drumuri bine marcate până la 130 km/h. Alte funcţii precum monitorul pentru evitarea ieşirilor în decor şi pe sensul opus de circulaţie, precum şi alte sisteme de asistenţă a direcţiei sunt oferite standard. Opţional se poate oferi sistemul Cross Traffic Alert cu frânare automată la deplasarea în marşarier. Toate acestea și alte tehnologii de siguranță dovedite fac din noul V60 Cross Country una dintre cele mai sigure mașini de pe drumuri.

Sistemul de infotainment Sensus Connect al Volvo Cars este pe deplin compatibil cu interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto. Datorită unui modul 4G integrat, va asigura conexiunea la internet indiferent dacă deplasările au loc în zone urbane sau medii rurale. Sistemul intuitiv de control al ecranului tactil combină funcțiile mașinii, navigația, serviciile conectate și aplicațiile pentru divertisment.

Noul V60 Cross Country va fi disponibil cu un motor T5 AWD (250 CP/350 Nm) și un motor diesel D4 AWD (190 CP/400 Nm) (vezi caracteristicile detaliate ale agregatelor şi consumul acestora în documentul de mai jos). Variante de propulsie mild hybrid și plug-in hibride vor urma într-o perioadă ulterioară.

Preţul de start pentru noul Volvo V60 Cross Country este deocamdată necunoscut.

Vezi şi: (video) Premieră: Volvo anunţă ediţia limitată V90 Cross Country Volvo Ocean Race

Specificaţii tehnice complete:

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 41
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...