in , ,

(video) Premieră mondială: Noul VW Tiguan facelift – acum şi plug-in hybrid

Compania VW prezintă modelul promis şi actualizat Tiguan facelift, la câteva ore după ce filiala americană l-a arătat lumii în specificaţii şi cu detalii pentru piaţa locală. Maşina în specificaţie europeană a fost dezvăluită de curând, astăzi, 1 iulie, la ora 11:00, ora Moldovei, deosebindu-se prin motorizări şi alte câteva dotări.

Ce aduce nou facelift-ul pe Tiguan:

 • Noi faruri LED şi stopuri, noi bare de protecţie, o nouă grilă de radiator şi capotă, noi modele de jante, noi logouri VW şi un nou element reflectorizant care se întinde pe toată lăţimea barei de protecţie posterioare.
 • Standard se oferă faruri LED (în stilul noului Golf). Farurile opţionale de top IQ.LIGHT sunt de tip LED matrix adaptive (cu câte 24 de elemente pentru a putea schimba forma fasciculului în dependenţă de situaţia de pe drum).
 • Gama de motoare pentru modelul european va fi compusă din: un benzinar TSI de 1.5 litri cu 130 sau 150 CP, dar şi un TSI 2.0 cu 190 sau 230 CP, alături de un nou TDI de 2.0 litri cu 122 CP, o versiune cu 150 CP, dar şi una cu 200 de CP.
 • Motoarele diesel vin dotate cu sisteme modernizate SCR de tratare a gazelor de eşapament cu AdBlue, cu sistem de dozare dublă. Agregatul anterior biturbo diesel cu 240 CP a fost eliminat. În dependenţă de motor există la alegere o transmisie mecanică în şase trepte sau un DSG cu şapte trepte folosit şi anterior. Un sistem de tracţiune integrală este o opţiune.
  • Pentru prima dată modelul va fi şi un plug-in hybrid, numit eHybrid. Unitatea de propulsie a luat-o de la Passat GTE: un benzinar turbo de 1.4 litri (156 CP) + un electromotor (115 CP) + un DSG cu şase trepte = 245 CP. Tracţiunea este doar pe puntea din spate. Poate rula doar cu electricitate pe o distanţă de până la 50 km (în ciclu WLTP), iar viteza maximă în acest mod este limitată la 130 km/h.
New 2020 VW Tiguan facelift 9
 • Nou este un sistem audio opţional de la Harman Kardon (480 W putere).
 • La interior s-a ales cu practic toate modificările introduse pe Arteon facelift. Seria de modele impresionează printr-un mediu nou proiectat al cockpit-ului, care îi conferă modelului un sentiment și mai mare de exclusivitate. Operaţiunile au devenit mai intuitive prin intermediul aceloraşi comenzi tactile glisante pentru controlul sistemului de climatizare automată (opţional sistem Climatronic pe trei zone) și a unui nou volan multifuncțional de nouă generaţie, cu comenzi tactile şi senzori pentru a detecta prezenţa mâinilor (a debutat pe Passat facelift).
 • De asemenea nou este: integrarea wireless de aplicații prin intermediul App-Connect Wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto.
 • Panoul de bord Digital Cockpit de 10.25 inci devine o dotare standard. Conţine trei moduri de afişare. Sistemul multimedia MIB3 (cu eSIM) este nou pe Tiguan facelift şi operabil standard pe un ecran de 6.5 inci (opţional 9.2 inci). Standard mai este sistemul Discover Media cu navigaţie. Un panou pentru încărcarea wireless a telefoanelor compatibile devine la fel disponibil de comandat.
 • Un sistem de iluminare ambientală care poate fi reglat în până la 15 de culori este, de asemenea, disponibil opțional, pentru a oferi interiorului actualizat o notă de finisare atractivă. Aici, ornamentele din panoul de bord și uși sunt iluminate – în acest fel, lumina imită nişte inserţii cromate.
 • Gama de inovații tehnice implică propulsoare, precum și sisteme de asistenţă IQ.DRIVE. Nou în această linie de produse este sistemul opțional Travel Assist. Sistemul permite conducerea parțial automatizată într-un interval de viteză de la 0 la 210 km/h (în limitele sistemului). Travel Assist face conducerea pe drumuri cu ambuteiaje şi unde au loc lucrări, în special, vizibil mai convenabilă. O parte integrantă a Travel Assist este cruise controlul adaptiv (ACC) cu o funcţie de control predictiv al vitezei. ACC reacționează la limitele de viteză, curbe, sensuri giratorii și intersecții cu adaptarea corespunzătoare a vitezei.
 • Sistemul de menținere în bandă – Lane Assist – care menține vehiculul în centrul benzii de circulație și sistemul autonom de asistență pentru frânarea de urgență cu monitorizarea pietonilor fac, de asemenea, parte din gama de funcții Travel Assist.
 • Camera video retrovizoare spate (opțională) a fost îmbunătățită în continuare și acum printre alte caracteristici dispune de Corner View (funcţie care extinde imaginea camerei de pe ecranul sistemului de infotainment de la 90 de grade la un unghi larg de 170 de grade), dar și o vizualizare specială a remorcii (a barei de remorcare privită de sus).

Vânzările maşinii în Europa vor demara până la început de toamnă.

Vezi şi:

GALERIE FOTO: