in , ,

(video) Premieră mondială: Noul VW Tiguan R – cu 320 CP şi eşapament Akrapovic

Şi iată că a debutat, deşi zvonurile despre apariţia unui astfel de model au apărut încă mulţi ani în urmă şi tot pe atunci au fost văzute prototipuri de teste în caroseriile modelului pre-facelift, rulând cu viteză pe acelaşi Nurburgring.

Divizia VW R numeşte noul Tiguan R cel mai dinamic Tiguan din momentul când acest model a fost lansat pentru prima dată în 2006.

Despre Tiguan R de la minutul 4:35

Noul VW Tiguan R a primit sub capotă un motor TSI pe benzină, cu un volum de 2.0 litri şi cu patru cilindri, din care s-au stors 320 CP şi 420 Nm. Nu se exclude că anume această unitate de propulsie va sta şi pe noul Golf R.

Împreună cu motorul din seria EA288 vor funcţiona, în calitate de dotări standard, un DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, dar şi un sistem de tracţiune integrală 4MOTION.

În plus, modelul Tiguan R a primit un sistem electronic numit R-Performance Torque Vectoring – o nouă tehnologie progresivă prin care cuplul este distribuit variabil atât între axe, cât și între roțile din spate, în funcție de situația de conducere, prin intermediul controlului selectiv al cuplului roților. Acesta de fapt simulează funcționarea unui diferențial spate activ, distribuind tracțiunea între roți în funcție de viteza de mișcare, accelerație laterală, gradul de apăsare pe accelerator și alți factori.

La momentul de faţă informaţii despre greutatea mașinii, dar şi careva caracteristici dinamice nu au fost dezvăluite. 

În termeni de design exterior, Tiguan R se va putea identifica printr-un bodykit diferit şi cu forme mai agresive, bara de protecţie frontală având prize de aer mai proeminente şi un splitter. În partea posterioară a maşinii se va putea regăsi o bară de protecţie diferită, un difuzor de aer, terminaţii de eşapament mate ale sistemului oferit de Akrapovic (opţional), un spoiler pe capacul portbagajului.

Printre altele se numără elemente decorative întunecate, jante de 21 inci cu design specific, mecanisme de frânare performante cu etriere albastre şi logouri R, o suspensie resetată, contur negru în jurul farurilor/stopurilor, grila de radiator cu noile elemente LED care formează o semnătură luminoasă (standard), dar şi o literă R în locul denumirii modelului de sub logoul de pe capacul portbagajului, printre altele.

Interiorul este, de asemenea, diferit de cel al maşinilor în echipări obişnuite. Tiguan R are scaune sport profilate, materiale mai speciale pentru tapiţerie şi decor, padele de schimbare manuală a treptelor în spatele volanului, etc. Pe planşa de bord şi panourile uşilor se pot aplica chiar şi inserţii din fibră de carbon.

Preţul de start al noului Tiguan R nu a fost dezvăluit la moment. Vânzările vor demara în Europa până la sfârşitul lui 2020.

Iată un prim contact interesant care arată diferenţele dintre o maşină în nivel de echipare R-Line, dar şi una în versiune de performanţă R:

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?