in , ,

(video) Premieră în China: Porsche Macan facelift

Compania germană Porsche a organizat astăzi un eveniment special de prezentare a modelului Macan facelift, în metropola chineză Shanghai, din ţara unde acest SUV se vinde cel mai bine.

Modelul compact a fost un mare succes de când a fost lansat în 2014 și a fost îmbunătăţit în mod semnificativ pentru a-i permite să rămână în vârful segmentului din care face parte.

Datorită unor modificări vizibile la exterior, noul Macan facelift are acum un aspect mai sportiv şi mai modern. Numeroase detalii reflectă ADN-ul modelului 911 şi chiar al lui 918 Spyder. În special, subiectul iluminării joacă un rol-cheie: noul Macan este echipat cu faruri cu tehnologie LED standard.

Acest sistem de iluminat de înaltă calitate cu module cu design tridimensional poate fi optimizat în continuare dacă se doreşte: Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS, opţional) poate fi utilizat pentru a controla adaptiv distribuţia luminii.

Barele de protecţie au fost revizuite atât în faţă, cât şi în spate, acolo unde şi stopurile sunt noi. Acum acestea sunt conectate cu o fâşie luminoasă LED. Şi aici designul în patru puncte al luminilor de frână reflectă identitatea mărcii.

Paleta de culori pentru caroserie a fost completată cu nuanţele Miami Blue, Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic şi Crayon. Au mai apărut noi modele de jante de 20 şi 21 de inci.

Legătura cu modelul 911 este consolidată în interiorul noului Macan cu volanul sportiv GT, care poate fi comandat opţional. Comutatorul de moduri de rulare, alături de butonul Sport Response integrat în volan este acum prezent şi pe Macan, ca parte a pachetului opţional Sports Chrono.

De asemenea, la interior şi-a făcut prezenţa un ecran tactil de 11 inci (în loc de 7 inci cât era anterior) pe care este afişat noul sistem multimedia PCM într-o rezoluţie Full HD. Deflectoarele sistemului de climatizare nu mai stau acum prin părţile monitorului, ci sub acesta.

Fiecare Macan facelift va fi dotat standard cu un modul Connect Plus, care îl va face mult mai conectat la lumea digitală, printr-un sistem inteligent de control vocal şi funcţie de urmărire a traficului în regim real, în combinaţie cu un sistem de navigaţie care de asemenea se oferă în nivel de echipare de bază. Iar prin intermediul noii aplicaţii Offroad Precision este posibil de a înregistra şi apoi a analiza experienţele avute cu Macan în off-road.

Porsche a mai extins lista opţiunilor de confort pentru a include un parbriz încălzit, un ionizator pentru a îmbunătăţi calitatea aerului în interior şi noi pachete de personalizare estetică.

Gama de motoare pentru Porsche Macan facelift de asemenea a fost revizuită, în primul rând pentru a corespunde normelor WLTP. Nu a dispărut unitatea turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, însă aceasta a fost dotată cu un filtru de particule şi a pierdut din putere puţin: de la 252 la 245 CP.

Porsche Macan S continuă să fie pus în mişcare de un V6 de 3.0 litri, dar care produce 354 în loc de 340 de CP. Pe de altă parte, Macan Turbo a schimbat motorul de 3.6 litri cu 400 de CP pe unul nou V6 biturbo de 2.9 litri care produce 440 de CP, similar cu cel de pe Cayenne şi Panamera. În viitor sunt aşteptate să apară modelele actualizate Macan GTS şi Macan diesel.

Porsche spune că a mai schimbat setările transmisiei PDK care acum va veni standard împreună cu orice agregat, a îmbunătăţit şasiul, suspensia, sistemul de tracţiune integrală şi componentele electronice aferente, şi a mai dezvoltat nişte anvelope noi cu dimensiuni diferite pe ambele punţi.

Vânzările lui Porsche Macan facelift vor începe în Europa peste câteva săptămâni.

buton subscribe

GALERIE FOTO: