in , ,

(video) Premieră: Nissan GT-R50 a debutat în varianta de producţie pe circuitul Tazio Nuvolari

Așteptarea a luat sfârşit! Chiar astăzi, cu transmisiune în direct de pe circuitul Tazio Nuvolari din Cervesina, Italia, compania Italdesign a lansat primul Nissan GT-R50 în variantă de producţie.

Nissan GT-R50 by Italdesign este rezultatul colaborării cu producătorul japonez de automobile care a început în 2018 prin crearea prototipului cu același nume. Succesul obținut în lunile următoare după prezentarea proiectului a determinat Nissan și Italdesign să decidă lansarea producției unei maşini stradale într-o serie limitată la 50 de unități.

Astfel, astăzi s-a mai anunţat că primele vehicule vor fi livrate clienților la sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021. Anterior s-a comunicat că preţul de start al maşinii este de 990.000 de euro, fără taxe şi opţiuni, iar primul exemplar urma să fie prezentat la Salonul Auto de la Geneva care a fost anulat.

“Aceasta este o zi foarte specială, după săptămâni extrem de dificile pentru toată lumea. După ce a trebuit să renunțăm la premiera mondială a modelului, planificată la Salonul Auto de la Geneva și, după oprirea parțială a activităților noastre de producție din cauza COVID-19, la începutul lunii mai am revenit 100% operativ și putem confirma livrarea primelor mașini între sfârșitul acestui an și începutul anului 2021, conform planificării. Nu este o coincidență faptul că am prezentat masina de pe circuitul Tazio Nuvolari: aici vom procesa în mod obișnuit toate testele dinamice necesare pentru vehicule, pentru omologare în funcţie de piaţă, și suntem pe cale să le finisăm pe cele pentru GT-R50”, a declarat Jörg Astalosch, CEO al Italdesign.

Cererea clienților pentru versiunea de serie a autoturismului a fost puternică, cu un număr semnificativ de precomenzi şi depozite deja procesate, iar cei care vor avea o maşină sunt deja în proces de selectare a specificațiilor personale pentru vehiculele lor, inclusiv o livrea pentru caroserie. Acest lucru va face ca mașina deja limitată – la doar 50 de exemplare – să fie și mai atractivă pentru colecționari. Un număr limitat de rezervări pentru modelele rămase sunt încă disponibile.

Fiecare automobil va fi dotat cu un propulsor V6 twin-turbo de 3.8 litri, asamblat manual şi tunat de NISMO, care produce 720 de CP şi 780 Nm de cuplu. Caracteristicile dinamice rămân deocamdată un secret.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO: