in , ,

(video) Premieră: Noile Audi S3 Sportback şi S3 Sedan – cu câte 310 CP şi tracţiune quattro

Acum 20 de ani, Audi a deschis segmentul sportiv premium compact de piață cu primul S3 din istorie. Acum, brandul prezintă noua generație a modelului S3 Sportback, care va face echipă cu S3 Sedan.

Ambele automobile sunt capabile să accelereze sprinten de pe loc şi până la 100 de km/h în mai puţin de 5.0 secunde, dispun de tracţiune integrală, o suspensie sport specifică şi alte dotări interesante.

Caracteristici cheie:

 • Spre deosebire de un A3 Sportback şi un A3 Sedan obişnuit de ultimă generaţie, noile versiuni sport au primit benzinare 2.0 TFSI, cu patru cilindri, care livrează 310 CP şi 400 Nm de cuplu. Caracteristicile de înaltă tehnologie a unităţii, cum ar fi sistemul de ridicare a supapelor de admisie (AVS), care le reglează ridicarea după este necesar, înseamnă că camerele de ardere sunt bine umplute, în timp ce gestionarea termică ajută la asigurarea unei eficiențe ridicate.
 • Ambele automobile fac 0-100 km/h în 4.8 secunde şi pot rula cu o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.
 • Conducătorul auto poate utiliza sistemul standard cu moduri de rulare Audi drive select pentru a face sunetul produs de motor mai pronunţat.
 • Cutia de viteze este un S tronic cu şapte rapoarte, resetat pentru schimburi fulgerătoare de viteze, iar sistemul de tracţiune este unul quattro standard. Un ambreiaj hidraulic multi-disc, localizat în fața punții spate, este complet variabil și funcționează după este necesar. Acesta este gestionat de modular dynamic handling control – un nou sistem care leagă îndeaproape quattro de ESC și amortizoarele controlate electronic, care sunt disponibile opțional.
 • Cu o punte spate cu câte patru braţe și o direcție progresivă, suspensia standard a maşinilor oferă tot ceea ce este necesar pentru o conducere plăcută. Prezenţa acesteia scade garda la sol a modelelor S3 cu 15 mm faţă de cea a modelelor A3.
 • Audi poate instala la cerere, de asemenea, o suspensie din seria S sport cu amortizoare controlate electronic. Supapele controlează fluxul de ulei în amortizoare, astfel încât acestea se adaptează la starea drumului, situația de conducere, precum și la cererile conducătorului auto în câteva miimi de secundă.
 • Noul electric brake booster asigură o decelerare puternică și spontană. Toate cele patru discuri de frână sunt ventilate intern. Etrierele de frână vin vopsite standard în culoare neagră sau în roşie ca opțiune. Modelele S3 sunt disponibile cu jante de 18 inci standard (19 inci opţionale).
 • Noile modele S3 își afișează caracterul dinamic de la prima vedere. Partea din față este dominată de grila Singleframe cu plasă sub formă de romburi și prize de aer impresionante, în timp ce carcasele oglinzilor exterioare au un aspect strălucitor din aluminiu. Umărul corpului se extinde într-o linie puternică de la faruri la stopuri. Zonele de mai jos sunt curbate spre interior – un nou element al designului Audi care pune un accent mai puternic pe arcurile roților.
 • Ambele modele pot fi echipate cu faruri matrix LED la cerere. Luminile lor digitale de zi constau dintr-o matrice de pixeli formată din 15 segmente LED, dintre care zece formează două linii verticale. La capătul din spate, difuzorul mare și cele patru terminații de eșapament accentuează aspectul sportiv.
 • Comparativ cu predecesorii lor, noile modele S3 au crescut în dimensiune: S3 Sportback și Sedan sunt cu trei (4.34 m) şi patru cm (4.5 m) mai lungi respectiv, dar şi cu câte trei cm mai late (1.82 m). În înălţime au 1.43 metri, iar în ampatament – 2.64 metri. Capacitatea portbagajelor variază între 325-1.145 litri, iar sedanul are una de 370 litri.
 • În habitaclu proprietarul poate fi întâmpinat cu inserţii din aluminiu sau fibră de carbon. Standard este un panou de bord digital de 10.25 inci, deşi un Audi Virtual Cockpit şi versiunea sa Plus, ambele cu afişaj de 12.3 inci şi trei ecrane de afişare diferite, sunt propuse opţional. Pachetul opțional ambient lighting package plus oferă efecte de iluminare direcționate în întuneric. Scaunele sport au fost nou dezvoltate, iar tapițeria lor standard este realizată în mare parte din sticle PET reciclate, accentuate de cusăturile elegante de contrast.
 • În mijlocul planşei de bord este un ecran tactil de 10.1 inchi încorporat într-un panou negru mare. Recunoaște literele introduse manual și oferă feedback acustic. Ca un instrument suplimentar de operare, sistemul multimedia poate fi, de asemenea, controlat prin voce folosind limbajul natural, standard. Un head-up display este o opţiune.
 • Pentru fanii Hi-Fi, sistemul audio premium Bang & Olufsen cu sunet 3D oferă un peisaj sonor deosebit de spațial. Sistemele de protecţie şi asistenţă disponibile sunt în mare parte aceleaşi introduse pe versiunile A3.

Vânzările preliminare ale noilor modele compacte S3 încep în multe țări europene în august curent, iar primele vehicule vor fi livrate distribuitorilor de la începutul lunii octombrie. În Germania, prețurile pentru S3 Sportback pornesc de la 46.302,53 euro, în timp ce S3 Sedan este listat la 47.179,83 euro.

Lansarea pe piață este însoțită de o specificaţie de start “Edition one”. Astfel de maşini pot fi comandate în culorile Python Yellow (Sportback) sau Tango Red (Sedan), cu accente negre, vin cu jante de 19 inci şi scaune sport tapiţate cu piele Nappa.

GALERIE FOTO: