in , ,

(video) Premieră: Noile Porsche 718 Boxster & Cayman T – reduse la plăcerea maximă de a conduce

Cu 718 T, Porsche a transferat designul purist al originalului 911 T produs în 1968 pe gama sa de mașini sportive cu două locuri de ultimă generaţie. Noua versiune a fost creată atât pentru modelul Boxster, cât și pentru Cayman, pentru a combina un motor turbo de 300 de CP cu o experiență deosebit de emoționantă de conducere.

Caracterul de înaltă performanță al modelelor T este evidențiat de un pachet extins de dotări, care include jante din aliaj de 20 inci, șasiul sport cu suspensie adaptivă PASM prin care garda la sol a coborât cu 20 de milimetri – oferit în combinație cu motorul turbo de 2.0 litri pentru prima dată în această gamă – un levier scurt al cutiei de viteze pe care rapoartele sunt inscripționate cu o culoare roşie şi pachetul Sport Chrono. 

Toate aceste caracteristici pot exista pe noul 718 T doar în combinaţie cu motorul de bază. Porsche mai oferă standard o cutie de viteze manuală în șase trepte, Porsche Torque Vectoring (PTV), cât şi un diferenţial mecanic blocabil pe puntea din spate. O transmisie PDK cu dublu ambreiaj este disponibilă ca opțiune.

Motorul boxer cu turbo compresor de 300 CP accelerează puternic maşina până la 7.500 de rotații per minut. Propulsorul turbo cu patru cilindri de 2.0 litri atinge cuplul maxim de 380 Nm la 2.150 de rpm și are o greutate împreună cu toată maşina de 1.350 kg (PDK: 1.380 kg). Datorită unui raport greutate-putere de 4.5 (4.6) kg/CP, maşina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5.1 (4.7) secunde. Viteza maximă a ambelor vehicule este de 275 km/h.

Consumul mixt de benzină variază între 7.9 şi 8.2 litri la 100 de km parcurşi.

Pachetul Sport Chrono, inclus ca dotare standard pentru modelul 718 T, oferă modurile de condus Normal, Sport, Sport Plus și Individual, care pot fi selectate printr-un comutator deja bine cunoscut de pe volan. Sport și Sport Plus activează caracteristicile sportive atât în ​​sistemul de management al motorului, cât și în accelerație, cu o funcție automată a dublului ambreiaj care oferă un suport pe măsură ce în timpul deplasării se decelerează prin comutarea treptelor inferioare a cutiei manuale.

Sport Plus continuă să asigure manipularea modelului 718 T printr-o configurație sportivă a Porsche Active Suspension Management (PASM), poziționarea adaptivă a corpului Porsche Active Drivetrain Mounts (PADM) și a transmisiei opționale Porsche PDK cu dublu ambreiaj. În combinație cu PDK, funcția Launch Control și butonul Sport Response din centrul comutatorului de moduri sunt, de asemenea, disponibile pentru utilizare.

O caracteristică specială a acestui model 718 T este montarea dinamică a cutiei de viteze – sistemul PADM, care minimizează vibrațiile din zona motorului / cutiei de viteze și reduce mișcările care ar putea afecta dinamica de conducere ca urmare a masei totale a trenului de rulare. Aceasta combină avantajele suporturilor moi şi tari pentru cutia de viteze: comportamentul în condus devine evident mai precis și mai stabil în timpul schimbărilor în sarcini și în curbe abordate rapid.

New 2018 Porsche 718 T Cayman

Tradițional, “T” înseamnă “Touring” în modelele Porsche și este sinonim cu plăcerea de a conduce în cea mai pură formă. Modelul 718 T se va simţi ca acasă pe șosele, oferind bucuria conducerii dinamice ca scop final. Două locuri adăpostesc această filozofie printr-o gamă largă de caracteristici. Acestea includ mânere textile de culoare neagră (sau roşie) în panourile ușilor și scaune sport reglabile electric în două direcții, secțiunile centrale Sport-Tex negre și logo “718” brodat pe tetiere. 

Modulul Porsche Communication Management (sistemul multimedia cu al său ecran) a fost înlocuit cu un compartiment de stocare mare, deși cumpărătorii care nu doresc să renunțe la el pot să-l comande fără nici un fel de costuri suplimentare! Totuşi, măsura de a renunţa la el echilibrează greutatea suplimentară creată prin instalarea filtrului de particule pe benzină (GPF).

În interior, caracterul modelului 718 T este evidențiat printr-o serie de accente sportive deosebite: cu o umplutură de calitate și o căptușeală din piele, volanul sportiv GT de 360 ​​de milimetri cu un comutator de moduri de rulare oferă o aderență deosebit de sigură. Alte logouri “Boxster T” sau “Cayman T” împodobesc panourile de instrumente negre sau pragurile uşilor. Elementele decorative ale panoului de bord și ale consolei centrale strălucesc într-un finisaj lucios de culoare neagră.

New 2018 Porsche 718 T Cayman

Exteriorul modelului Porsche 718 T se caracterizează prin aspectul său puternic. Cu jantele din aliaj de 20 de inci finisate în culoare lucioasă 
titanium grey arată extraordinar. Corpurile oglinzilor retrovizoare în culoare Agate grey şi logourile de pe uşi sub forma unor autocolante afișează varianta modelului, care poate fi identificată și din spate, prin terminaţiile eşapamentului sport, poziționate central şi finisate într-un negru cromat. 

În ceea ce privește culorile pentru caroserie, clienţii pot alege dintre: negru, Indian Red, Racing Yellow şi cele metalizate: alb, Carrara White, Deep Black sau GT Silver. Porsche oferă, de asemenea, Lava Orange și Miami Blue ca nuanţe de culori speciale. 

New 2018 Porsche 718 T Cayman

Ajustat pentru echipament, cumpărătorii de 718 T se pot bucura de un avantaj de preț de 5-10% în comparație cu un model de bază echipat în mod similar.

Porsche 718 Cayman T costă în Moldova de la 55.100 euro și 718 Boxster T de la 56.500 euro. Pot fi comandate acum.

buton subscribe

GALERIE FOTO: