in , ,

(video) Premieră: Noua generație Porsche 911 Turbo – plus 320 CP după 45 de ani

După prezentarea modelului de top în această primăvară, Porsche prezintă versiunea Turbo a coupeului şi decapotabilei! Deşi pune la dispoziţie cu 70 de CP mai puţini decât primul, noul 911 Turbo poate face sprintul 0-100 km/h cu doar 0.1 secunde mai lent decât 911 Turbo S!

În plus, este şi mai “accesibil”, preţu-i de start coborând sub 200.000 de euro!

Caracteristici cheie:

 • Se lansează exact după 45 de ani de la apariţia primei generaţii în 1975. Originalul era dotat cu un motor boxer de 3.0 litri şi cu şase cilindri, cu un singur turbocompresor, care genera 260 CP.
 • Dispune de un motor boxer biturbo de 3.745 cm3, care produce 580 CP (+40 CP) şi 750 Nm de cuplu (+40 Nm). Cutia de viteze care prelucrează toată această putere este un PDK cu opt trepte şi un setup specific. Poate arăta un timp de acceleraţie de pe loc şi până la 100 km/h în 2.8 secunde (-0.2 secunde comparativ cu generaţie precedentă). Viteza maximă urcă până la 320 km/h.
 • Propulsorul mai dispune de turbocompresoare VTG simetrice cu supape bypass controlate electric. În combinație cu sistemul său reproiectat de răcire cu aer încărcat și utilizarea de piezo injectoare, acest lucru îmbunătățește capacitatea de reacție, performanța, caracteristicile cuplului și capacitatea sa de a fi turat liber.
 • Șasiul și caroseria au devenit mai late. Puntea față virează acum și mai precis datorită unui ecartament extins cu 42 mm (1.840 mm) și a anvelopelor noi de mărimi 255/35, care acoperă jante de 20 inci. Sistemul PTM, de control activ al tracţiunii integrale, este acum capabil să transfere și mai multă putere roților din față, în timp ce tracțiunea pe puntea din spate, care are roţi directoare, are un ecartament mai mare cu 10 mm, dar şi roţi cu jante de 21 inci, în anvelope care măsoară 315/30. Pe puntea din spate maşina măsoară exact 1.90 metri.
 • Sistemul de frânare restructurat este și mai puternic și poate fi recunoscut prin etrierele fixe roșii, care vin standard. Discurile de frână din fontă gri din față măsoară acum 408 mm în diametru (+28 mm) și au o grosime de 36 mm (+2 mm). Puntea spate are discuri de frână cu grosimea de 30 mm, cu un diametru de 380 mm.
 • Un sistem de evacuare sport a gazelor de eșapament este disponibil opțional pentru noul 911 Turbo pentru prima dată.
 • Două variante diferite de șasiu sunt, de asemenea, noi: în timp ce șasiul PASM standard oferă o amploare mai mare între sportivitate și confort, suspensia sport mult mai fermă, controlată electric şi care micşorează garda la sol a maşinii cu 10 mm, beneficiază de agilitatea noului 911 Turbo. Configurația sa are ca scop îmbunătățirea dinamicii mașinii și oferă și mai multă stabilitate în condusul cu mare viteză, de exemplu pe circuite.
 • Sistemul opțional de stabilizare hidraulică activă anti ruliu PDCC și sistemul de frânare PCCB cu mecanisme carbo-ceramice şi etriere fixe cu zece pistoane pentru roţile faţă rafinează și mai mult dinamica de condus a noului model.
 • Farurile LED conţin tehnologia PDLS Plus ca dotare standard. Bara de lumină continuă cu stopurile LED, precum și noua grilă a capacului care acoperă motorul, cu lame argintii, completează designul posterior al mașinii.
 • Alte caracteristici distinctive ale noului 911 Turbo sunt aerodinamica adaptivă îmbunătățită, care dispune de supape de aer de răcire controlate electronic în față, spoilerul său frontal activ mai mare și aripa din spate variabilă semnificativ mai mare. Prizele de aer de pe panourile laterale din spate, atât de caracteristice pentru 911 Turbo, acum trag aerul de proces mai degrabă decât aerul de răcire pe care îl lua anterior, în timp ce răcitoarele de aer de încărcare sunt acum poziționate direct în fluxul de aer sub capacul posterior.
 • Aspectul și performanța vehiculului pot fi ascuțite suplimentar prin pachetele opționale Lightweight Design şi Sport. Pachetul Lightweight Design pentru 911 Turbo Coupe reduce greutatea sa cu 30 de kilograme. Printre altele, acest lucru este posibil prin utilizarea de scaune ușoare full-bucket, omiterea scaunelor posterioare și folosirea unei cantităţi mai mici de materiale izolatoare fonic, ceea ce înseamnă, de asemenea, că șoferii se pot bucura de sunetul motorului chiar mai direct. Pachetul Sport include pachetul 911 Turbo Sport Design, precum și caracteristici suplimentare cu finisare în culoare neagră sau în carbon, să nu mai vorbim de stopurile Exclusive Design.
 • Elementele de bază ale interiorului modern corespund cu cele ale modelelor 911 Carrera, Porsche Advanced Cockpit și Direct Touch Control fiind în lista de dotări. Ecranul central al sistemului multimedia PCM măsoară acum 10.9 inci și poate fi acționat rapid, fără a distrage atenția datorită noii sale arhitecturi. Lista de echipamente include scaune sport complet controlate electric în 14 poziţii, pachetul Sport Chrono, un volan sport GT cu padele de schimbare manuală a treptelor în spatele său, comutatoare multifuncționale și de mod, precum și puternicul sistem audio BOSE Surround.
 • Numeroase opțiuni sunt disponibile pentru personalizare suplimentară, inclusiv Porsche InnoDrive cu un cruise control adaptiv, Lane Keeping Assist cu recunoașterea indicatoarelor rutiere, Night Vision Assist, Surround View și sistemul audio Burmester High-End Surround.

Maşinile pot fi comandate de astăzi. În ţara noastră preţul de start pentru 911 Turbo Coupe este de 184.000 euro, în timp ce pentru 911 Turbo Cabriolet este de 197.000 euro.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?