in , ,

(video) Premieră: Noul Audi Q2 facelift! Ce are actualizat cel mai mic şi mai ieftin SUV al mărcii

Patru ani în urmă, Audi a pus un trendsetter pe drum cu noul Q2, și a fost un mare succes. Acum, SUV-ul compact își prezintă și mai clar caracterul progresiv – cu un profil și mai impresionant, cu faruri noi la exterior și servicii suplimentare de conectivitate și sisteme de asistență pentru șoferi în interior. Audi Q2 este un adevărat atrăgător de priviri, iar acum, în format actualizat, este chiar mai distractiv de condus.

Caracteristici cheie sau ce este nou pe Q2 facelift:

 • Ca urmare a revizuirii sale, Q2 a devenit cu câțiva milimetri mai lung, acum măsurând la acest capitol 4.21 metri, în timp ce lățimea de 1.79 metri și înălțimea de 1.54 metri a rămas aceeași. Coeficientul de rezistenţă aerodinamică de 0,31 (cu suspensie sport) este o valoare de vârf pentru un model din acest segment.
 • Designerii au aplicat acum motivul poligonului, care a caracterizat deja linia din față și umăr, la capătul din spate, de asemenea. Bara de protecție are o inserție difuzor integrată cu poligoane mari cu cinci laturi. Partea din față a fost, de asemenea, modificată, suprafețele de sub faruri apărând într-un mod mai izbitor.
 • Singleframe-ul octogonal (grila de radiator) este ușor mai mic, ceea ce face ca secțiunea frontală să apară mai lată. Inserția sa interpretează, de asemenea, motivul poligonal. Liniile stilistice advanced și S line dispun de fante înguste între grila radiatorului și capotă, care amintesc de Audi Sport quattro, un model iconic pentru brandul german. Prizele de aer mari, implicite, apar chiar mai expresive, mai ales cu pachetul exterior S line.
 • Farurile cu LED-uri vin acum standard, iar farurile Matrix LED sunt disponibile ca opțiune. Șapte LED-uri individuale așezate într-un modul comun produc o lumină cu fascicul înalt controlată inteligent. Acesta luminează întotdeauna drumul cât mai puternic posibil, fără a orbi alți utilizatori ai drumului. Zece diode emițătoare de lumină instalate în spatele componentelor optice romboide generează lumina de funcționare pe timp de zi, în timp ce alte șapte LED-uri generează lumina dinamică a semnalului de viraj.
 • Pentru stopuri, clienții pot alege între două versiuni cu LED-uri – cu sau fără indicatoare dinamice de direcţie. Dacă se optează pentru faruri Matrix LED, atunci şi stopurile vor fi standard cu indicatori dinamici. În plus, farurile și stopurile atrag atenția asupra noului Q2 cu o secvenţă luminoasă atunci când mașina este blocată sau deblocată.
 • Paleta de culori a SUV-ului compact conține cinci culori noi: Apple green își sărbătorește premiera în paleta Audi, iar Manhattan gray, Navarra blue, arrow gray şi turbo blue sunt noi pentru Q2. Lamele de pe montanţii C pot fi vopsite în culoarea vehiculului sau păstrate în nuanțe de negru, gri sau argintiu, în funcție de linia de echipare. Există şi o gamă de trei versiuni pentru atașamentele din secțiunea inferioară a corpului: Pitted black în versiunea de bază, Manhattan gray cu advanced line și în culoarea caroseriei cu S line.
New 2020 Audi Q2 facelift 23
 • Deflectoarele de aer de la interior şi levierele cutiilor de viteze disponibile au un aspect nou.
 • Clienții pot comanda un interior S line în locul variantei de bază, iar ambele versiuni interioare pot fi combinate liber cu cele trei variante exterioare.
 • Cu pachetul opțional “plus” de iluminare ambientală, banda de pe panoul de instrumente și genunchierele de pe consola centrală au iluminare de fundal elegantă.
 • Materialul din microfibră Dinamica este un nou plus în gama de materiale disponibile și vine să înlocuiască Alcantara. Audi a inclus toate tipurile de tapițerie și culorile puse la alegere în cadrul a opt pachete, dintre care patru sunt atribuite interiorului de bază, în timp ce celelalte patru sunt atribuite pentru pachetul S line.
 • Echipament opțional este, de asemenea, inclus în aceste pachete, deoarece acest lucru oferă o imagine de ansamblu mai bună a gamei de dotări extinse în timpul configurației. Fie că este vorba de controlul climei, confort, funcții, interior, infotainment sau sisteme de asistență, toate pachetele au fost compilate astfel încât acestea să se adapteze dorințelor clienților. Audi va lansa această strategie în toate seriile de modele în viitor și le va adapta la preferințele respective pe piețele globale importante!
 • Echipamentul opțional al Q2 include scaune sport cu suporturi laterale pronunțate, scaun pentru pasagerul din față reglabil pe înălțime, aer condiționat automat pe două zone și încălzire auxiliară.
 • Compartimentul de bagaje al SUV-ului compact poate măsura între 405 şi 1.050 litri. Un hayon acţionat electric și un cârlig de remorcare sunt disponibile ca opțiuni.
 • Planşa de bord poate conţine un grup de instrumente analogice și radio MMI plus cu DAB+ sau un panou de bord digital Audi virtual cockpit cu o diagonală de 12.3 inci şi monitor central tactil de 8.3 inci cu sistem MMI navigation plus (cu modul LTE, Wi-Fi hotspot, servicii Audi connect emergency call & service, dar şi funcţii controlabile de la distanţă Audi connect remote & control). Acesta din urmă este operat printr-un buton rotativ pe consola tunelului central (MMI touch) sau printr-un sistem de control vocal în limbaj natural.
 • Module, precum Audi phone box în două versiuni – cu și fără o funcție de încărcare – completează programul de dotări hardware.
 • Devine disponibil şi un sistem audio Bang & Olufsen Premium, cu 14 difuzoare şi 705 W, care este unic în segmentul SUV-urilor mici.
New 2020 Audi Q2 facelift 32
 • Audi Q2 este lansat pe piața germană cu un motor pe benzină puternic: 1.5 TFSI, care produce 150 CP și 250 Nm de cuplu. Propulsorul rafinat cu patru cilindri consumă doar 5.4–5.1 litri de combustibil la 100 de kilometri, corespunzând emisiilor de CO2 de 124–116 grame de CO2 per kilometru. La sarcini reduse și turații mici ale motorului, sistemul său de eficiență, cilindru la cerere (COD), dezactivează temporar al doilea și al treilea cilindru.
 • Alte motoare TDI și TFSI vor fi adăugate înainte de sfârșitul anului. Toate motoarele respectă noul standard de emisie Euro 6 AP, iar tehnologia de dozare dublă a motoarelor diesel minimizează emisiile de NOx. Aici lucrează împreună două convertizoare catalitice SCR: unul este situat direct în spatele motorului, iar celălalt este instalat în podeaua vehiculului. Acestea acoperă diferite situații de funcționare și completează efectele reciproc.
 • Audi Q2 facelift cu motorul 1.5 TFSI vine standard cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte, un S tronic cu șapte trepte fiind disponibil ca opțiune.
 • Sistemul quattro de tracţiune integrală este disponibil doar în combinaţie cu unele motoare ale modelului. Ambreiajul său multi-disc, care transferă parțial sau total cuplul motorului la roțile din spate, după cum este necesar, aparține unei noi generații. Este cu aproximativ un kilogram mai ușor decât predecesorul, oferind în același timp o eficiență sporită datorită diferitelor detaliilor optimizate, cum ar fi rulmenții și alimentarea cu ulei.
 • Direcția progresivă, care devine din ce în ce mai directă pe măsură ce mișcarea volanului crește, vine ca o dotare standard acum. Aceasta crește manevrabilitatea și dinamica vehiculului în timpul manevrelor și pe drumuri întortocheate.
 • La cerere, Audi va livra o suspensie sport care scade garda la sol a maşinii cu 10 mm. Alternativ, suspensia este disponibilă cu sistem de control adaptiv al amortizoarelor, ceea ce crește și mai mult gama dintre confort și dinamism. Cu acest tip de suspensie se adaugă şi un Audi drive select care este, de asemenea, disponibil separat.
 • Gama de jante și anvelope începe cu formate de 16 inci și pneuri de 205/60. Cele mai mari jante de 19 inci, livrate de Audi Sport, stau în anvelope 235/40. Trei modele noi de jante completează acum oferta. Cu aproape 15 centimetri de gardă la sol, Audi Q2 se poate descurca bine şi în off-road uşor, iar ESC-ul are un mod integrat off-road pentru asta.
New 2020 Audi Q2 facelift 11
 • Sistemele de asistență pentru Q2 facelift provin direct din clasa full-size. Sistemul standard Audi pre sense utilizează radarul pentru a observa zona din fața mașinii, pentru a evita accidentele sau pentru a reduce gravitatea acestora. Avertizarea de părăsire a benzii este inclusă standard. Sistemele opționale sunt împărțite în pachetele “Drive”, “Safety” și “Park”.
 • Pachetul de asistență “Park” include o cameră video retrovizoare și parking system plus. Un park assist, care poate conduce automat mașina în și din locurile de parcare, este disponibil ca upgrade.
 • Pachetul “Safety” include în plus sistemele side assist, rear cross-traffic assist, Audi pre sense basic şi Audi pre sense rear.
 • Pachetul de asistență “Drive” include un nou sistem high-end – adaptive cruise assist – care este disponibil în combinație cu MMI navigation plus, Audi virtual cockpit și S tronic. În multe situații, conducătorul auto are opțiunea de a lăsa acest sistem să preia în mare măsură sarcinile de accelerare, decelerare și direcție în cadrul benzii. Pentru a menține ghidarea laterală, conducătorul auto trebuie doar să atingă ușor volanul capacitiv, care face parte din sistem, pentru a dovedi că sunt atenți. Noul adaptive cruise assist operează pe întregul interval de viteză al maşinii. În combinație cu sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, aceasta determină decelerația automată a mașinii în anumite situații, de exemplu atunci când se apropie de indicatoarele de intrare într-un oraş sau localitate. Maşina accelerează automat de îndată ce o viteză mai mare este permisă din nou.

Startul vânzărilor preliminare ale noului Audi Q2 facelift pe piața europeană vor începe în septembrie 2020. În Germania, prețurile vor începe de la circa 25.000 de euro. Cu motorul 1.5 TFSI cu 150 CP, prețurile încep de la 27.196,64 euro.

Lansarea pe piață va fi însoțită de modelul special “edition one” care vine cu o serie de echipamente exclusive (modelul gri din galeria foto). O astfel de maşină va fi vopsită în apple green sau arrow gray, va avea o bară de protecție S linie cu un finisaj de gri contrastant și un spoiler mare pe marginea acoperișului. Accesorii cum ar fi capacele de oglindă și inelele Audi îi vor fi vopsite în negru. Farurile Matrix LED, jantele de 19 inci de la Audi Sport și suspensia sport îi accentuează și mai mult aspectul.

În interior dispune de dotările specificaţiei S line. Tavanul este acoperit cu o ţesatură neagră, iar cusături gri contrastante împodobesc tapiţeria din piele neagră artificială pentru scaunele sport. Pragurile de la uşi conţin inserţii din aluminiu iluminate. Pedalele și suportul pentru picior sunt realizate din oțel inoxidabil, iar marginea volanului sport din piele este aplatizată în partea de jos. Pachetul de iluminare ambientală plus și ornamente iluminate completează echipamentul.

GALERIE FOTO: