in , ,

(video) Premieră: Noul Bentley Continental GT Mulliner – maşina cu 400000 de cusături

Bentley Mulliner adaugă la noul său portofoliu de colecții și prezintă noul vârf de lux al familiei Continental GT cu noul Continental GT Mulliner coupe! Acest frate al lui GT Mulliner Cabriolet, arătat mai devreme în acest an, marchează măiestria modernă și oferă clientului posibilități chiar mai mari de a comanda un Bentley unic în baza preferinţelor individuale.

Continental GT Mulliner coupe își va face debutul la nivel mondial la Salon Privé, care este organizat pe teritoriul Palatului Blenheim, Marea Britanie, din 22 septembrie, unde va fi expus alături de Bentley Mulliner Bacalar, făcându-și, de asemenea, debutul public, și alături de încă o maşină deocamdată neanunţată din portofoliul Mulliner Classic.

Caracteristici cheie:

 • O suită de design exterior exclusivist separă Continental GT Mulliner de restul familiei. În față, noua grilă de radiator cu matrice “Double Diamond” definește semnătura atelierului de personalizare Mulliner, fiind completată de prizele de aer care se potrivesc cu stilul grilei.
 • La apropierea de maşină şi deschiderea unei portiere se vor putea observa nişte capace de oglinzi retrovizoare finisate în Satin Silver, proiectoare de bun venit Mulliner Welcome Lamps, dar şi praguri iluminate cu text Mulliner.
 • Maşina stă pe roţi cu jante noi și unice de 22 inci, cu un design personalizat, într-un finisaj pictat şi lustruit. Insigna centrală a fiecărei roți se auto-nivelează în timpul mersului, menținând iconicul Bentley ‘B’ în poziție verticală în orice moment.
 • Cabina de la Continental GT Mulliner este una definită de lux (o afirmă chiar producătorul, nu spunem noi :) și prezintă un nivel de alegere și de personalizare pe care numai Mulliner îl poate oferi. O scindare de culoare unică este exclusivă pentru mașină, cu o nouă combinație de piele primară și secundară alăturată unei a treia culori printr-o linie de design care curge.
 • Opt combinații diferite în trei culori sunt propuse de Mulliner, folosind paleta de piei și fire pentru cusături, pentru a crea un contrast izbitor, dar elegant în întreaga cabină.
 • Mulliner Driving Specification este inclus standard pe această maşină, aducând tapiţeria “Diamond in Diamond” pe scaune, ornamentele uşilor și panourile din spate, acum cu cusături de contrast și accent care traversează designul aşa-numitelor diamante.
 • Tapiţeria Diamond-in-Diamond a fost concepută pentru a include cusături de contrast în două culori complementare pentru a accentua firul împotriva cuverturii. Este nevoie de aproape 400.000 de cusături pentru a putea aplica această matlasare în cabina mașinii, fiecare diamant conținând exact 712 de cusături individuale – fiecare aliniată precis pentru a indica centrul diamantului pe care îl creează. Dezvoltarea procesului de broderie pentru a livra această opţiune singură a durat 18 luni de zile!
 • Scaunele în sine sunt finisate cu logouri Mulliner brodate. Covorașele de podea sunt mărginite cu micro-cusături pentru a se potrivi cu restul temei de culoare a interiorului.
 • Tavanul cabinei este acoperit de-a lungul întregii sale lungimi cu una din două tipuri de piele, una care se potriveşte cu spătarele scaunelor dacă este selectat acoperișul fix din sticlă.
 • Consola centrală este îmbrăcată într-un finisaj tehnic nou, care utilizează prelucrarea de precizie cu diamant pentru a forma un model perfect de fațete, flancat de fiecare parte de furnir de nuc Grand Black cu suprapuneri cromate.
 • Un ceas Breitling unic se află în centrul consolei, în timp ce panoul de bord din partea pasagerului este finisat cu o siluetă a profilului exterior al mașinii și logoul Mulliner. Furnirul se varsă în uși, unde este completat de un motiv discret Bentley “B”.
 • Personalizarea ulterioară este disponibilă printr-o gamă de 88 de finisaje din furnir contemporane, colorate, care pot fi potrivite cu interiorul sau exteriorul mașinii. Furnirul de nuc Burr este șlefuit manual și lustruit pentru a produce un finisaj perfect neted înainte de vopsire, pentru a se potrivi cu culoarea aleasă de client. Odată uscat, furnirul este lustruit pentru a obține un finisaj similar oglindei.
 • Clienții de Continental GT Mulliner coupe vor putea alege să aibă sub capotă fie motorul W12 de 6.0 litri cu 335 CP, fie V8-ul de 4.0 litri cu 550 CP. În ambele cazuri standard vine sistemul Bentley Dynamic Ride, o tehnologie de control a ruliului prin nişte stabilizatori electromecanici conectaţi la reţeaua electrică de 48V.

Comenzile pentru ambele versiuni coupe și convertibile ale Continental GT Mulliner vor fi luate din octombrie, primele livrări începând de la începutul anului viitor. Clienții de Continental GT Mulliner vor primi cheile de la mașina lor într-o cutie de prezentare personalizată, marca Mulliner și lucrată manual, care conține huse individuale din piele care se potrivesc cu configurația interioară în trei culori a mașinii lor.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?