in , ,

LoveLove

(video) Premieră: Noul Geely Preface este un sedan construit pe platforma lui Volvo XC40

Geely Auto, marca din cadrul grupului chinez Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd, care are în proprietate şi branduri precum Volvo Cars, Polestar sau Lynk & Co, introduce un nou automobil construit pe baza unei platforme deja bine cunoscute – CMA! Exact, este cea folosită pentru prima dată de XC40, după care a stat la baza mai multor maşini ale grupului.

Caracteristici cheie:

  • Noul Geely Preface este poziţionat în gamă sub Geely Borui, care rămâne modelul sedan flagship, însă din punct de vedere al designului şi tehnologiilor este mai proaspăt decât el.
  • Este numit primul model realizat în baza limbajului stilistic Technology Geely 4.0, unul deosebit de asemănător în unele linii cu cele văzute pe maşinile Volvo cu aceeaşi talie.
  • După cum am menţionat, la bază are platforma CMA, utilizată de Volvo XC40, Geely FY11 şi practic toate modelele Lynk & Co. Suspensia îi este pe puntea din faţă una de tip McPherson, iar pe cea din spate una multilink.
  • Măsoară 4.785 x 1869 x 1469 x 2800 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Pentru comparaţie un Volvo S60 de ultimă generaţie are 4.761 x 1.850 x 1.431 x 2.872 mm.
  • Designul interior este unul original. După volanul turtit în partea inferioară se ascunde un monitor, iar central este unul tactil de 12.3 inci pe care rulează sistemul multimedia. Numărul de comenzi fizice este minim, deşi climatizarea se controlează printr-un set de butoane de la marginea planşei de bord (butonul de pornire/oprire a motorului fiind în rând cu ele). Tunelul central este realizat în stil “plutitor”, având sub el o nişă, ceea ce înseamnă că cutia de viteze este de tip “shift-by-wire”, cu o conexiune prin cablu în loc de una mecanică.
  • Scaunele frontale sunt unele profilate, în stil sportiv, tapiţate cu piele de bună calitate şi cu cusături contrastante, care se găsesc pe panourile uşilor, bord şi volan. Se mai remarcă prezenţa unui panou de încărcare wireless a telefoanelor mobile compatibile, a unui sistem de iluminare ambientală, a unor porturi USB, etc.
  • Echipamentul include printre altele sistem de climatizare pe două zone, scaune frontale acţionate electric, sistem audio Bose, sistem de parfumare a aerului din habitaclu, acoperiș panoramic, frână de parcare electrică.
  • La momentul actual, singura unitate de propulsie anunţată este un benzinar turbo de 2.0 litri din familia Drive-E (190 CP şi 300 Nm). Cutia de viteze este una robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, iar tracţiunea pe puntea din faţă. Ulterior se vor lansa şi motorizări hibride, mai performante, care ar putea fi combinate cu tracţiune integrală.

Noul Geely Preface va apărea pe piața chineză din această toamnă, iar primul debut public este programat pentru 26 septembrie. Cel mai probabil, după aceasta va fi deschisă recepția comenzilor și făcute publice preţurile. Dacă va fi disponibil pentru export deocamdată nu se cunoaşte.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?