in , ,

LoveLove

(video) Premieră: Noul Hyundai i30 N facelift – mai puternic şi acum cu un N DCT opţional

Hyundai Motor a prezentat noul i30 N facelift, care vine cu un design îmbunătățit, un nou tip de cutie de viteze cu opt trepte cu dublu ambreiaj umed (N DCT), precum și cu noi sisteme avansate de asistență pentru șofer și caracteristici de siguranță.

Modelul i30 N a devenit prima mașină de producție de înaltă performanță a Hyundai atunci când a fost lansată în 2017. Până în prezent, peste 25.000 de unități au fost vândute doar în Europa!

Ca și modelul prefacelift, va continua să fie disponibil în caroserii hatchback și fastback.

Caracteristici cheie:

 • În partea din față, semnătura N poate fi găsită pe grila centrală largă. Designul specific, ascuțit al ochiurilor de plasă amintește privitorului de aripi de avion și a fost optimizată pentru a permite răcirea eficientă a motorului. Logo-ul N a fost, de asemenea, integrat pe capacele roților.
 • Alte îmbunătățiri de proiectare includ noile faruri LED cu lumini de zi “V”. Între timp, colțurile exterioare ale barei de protecție, dominate de aripioarele laterale aerodinamice tipice, încorporează prize de aer pentru a îmbunătăți în mod semnificativ fluxul de aer și a reduce turbulențele în carcasa roții.
 • Noul i30 Hatchback N facelift dispune de un design actualizat şi partea din spate, în timp ce partea din spate a noului i30 Fastback N rămâne neschimbată. Pe hatchback, aripa mare cu o lumină distinctivă de frână triunghiulară creează forță de atac și echilibru excelent, în timp ce stopurile au fost, de asemenea, actualizate și dispun de o nouă semnătură luminoasă LED caracteristică.
 • Două terminaţii mari de eșapament sunt integrate în difuzorul inferior al barei de protecție, completând imaginea lui i30 N.
 • Noul i30 N facelift vine în șapte culori exterioare, inclusiv Performance Blue, care este exclusivă pentru modelele Hyundai N.
 • Echiparea standard include jante din aliaj de 18 inci. Atunci când este echipat cu un opţional Performance Package, acesta vine cu o serie de upgrade-uri în materie de design, inclusiv cu jante din aliaj forjat de 19 inci nou dezvoltate.
  • Jantele ușoare, optimizate, cu cinci spițe duble, au fost proiectate pentru o greutate minimă nesuspendată și o rezistență ridicată: sunt cu 14.4 kg mai ușoare decât jantele actuale din aliaj turnat de 19 inci. Finisajul lor gri închis, mat şi satinat, în contrast cu etrierele de frână roșii specifice N, cu logoul N, subliniază spiritul de curse al mașinii.
  • Noul i30 N cu Performance Package vine de asemenea dotat cu anvelope Pirelli P-Zero, dezvoltate special pentru i30 N, în timp ce standard se oferă cu anvelope Michelin Pilot Super Sport.
 • Interiorul noului i30 N facelift se concentrează pe conectarea conducătorului auto cu mașina în toate punctele de atingere. Panoul de bord cu ceasuri analogice include caracteristici cu ar fi o secţiune roşie variabilă cu LED-uri, care variază în funcție de temperatura uleiului de motor, dar și cu indicatorul de comutare în cel mai potrivit moment a treptei de viteză.
 • Modelul mai este disponibil cu volan încălzit și scaune frontale încălzite, set de pedale metalice şi cusături contrastante în nuanţă Performance Blue, centuri de siguranţă cu accente în Performance Blue, decor într-un singur ton negru şi cu tapiţerie completă textilă, din microfibră textilă sau piele.
 • Pentru prima dată, noul i30 N facelift vine cu opțiunea N Light Seats, un set de scaune frontale ușoare, de înaltă performanță. Aceste scaune sport monoforme, proiectate în mod unic, sunt cu 2.2 kg mai ușoare decât scaunele standard. Părţile laterale pronunțate oferă un suport excelent. Scaunele N Light sunt realizate din piele premium şi Alcantara și sunt prevăzute cu cusături Performance Blue, dar și cu un logo N iluminat, integrat sub tetiere, pentru un sentiment de înaltă calitate.
 • Modelul mai dispune de un sistem de înregistrare a datelor de conducere pentru a monitoriza și îmbunătăți abilitățile șoferului, cu grafică actualizată pentru o mai mare ușurință de utilizare. Această caracteristică salvează și afișează datele de conducere, inclusiv informații despre putere, cuplu, turbo boost. Acesta include, de asemenea, un cronometru pentru înregistrarea timpilor de tur şi acceleraţii.
 • Mai vine cu un sistem opțional de navigaţie cu ecran tactil de 10.25 inci şi cu suport Apple CarPlay și Android Auto. Acesta este, de asemenea, disponibil cu cea mai recentă versiune de Bluelink, suita Hyundai de servicii de conectivitate.
New 2020 Hyundai i30 N facelift 12
 • Noul i30 N facelift este echipat cu un motor turbo de 2.0 litri, cuplat fie la o transmisie manuală cu șase trepte, fie – pentru prima dată – la o transmisie N DCT cu opt trepte şi dublu ambreiaj umed (ceea ce înseamnă că uleiul este utilizat pentru răcirea componentelor ambreiajului, ceea ce creează mai puțină frecare și permite transferul unui cuplu mai mare prin cutia de viteze) a cărei trepte pot fi schimbate şi manual prin padelele din spatele volanului, ori prin levierul cutiei de viteze cu mişcări înainte (pentru trepte inferioare) sau înapoi (pentru trepte superioare). Standard produce 250 CP şi 353 Nm.
 • Cu opţionalul Performance Package, motorul oferă 280 CP (+5 CP faţă de modelul prefacelift) la 5.200 rpm, și este disponibil atât cu 6MT, cât și cu N DCT. Cuplul maxim pentru versiunea cu pachetul opţional a fost mărit cu 39 Nm, până la 392 Nm (1.950 – 4.600 rpm).
 • În cea mai performantă versiune poate face 0-100 km/h în 5.9 secunde (-0.2 secunde comparativ cu modelul prefacelift). Viteza maximă e limitată la 250 km/h în ambele versiuni. Tracţiunea a rămas doar pe puntea din faţă.
 • Ca și în cazul predecesorului, modelul facelift este echipat cu o gamă de caracteristici de conducere de înaltă performanță, inclusiv Rev Matching, Launch Control, o bară de rigiditate spate și multe altele.
 • Noua transmisie N DCT permite trei noi funcții de performanță N pentru și mai multă distracție la condus: N Grin Shift, N Power Shift și N Track Sense Shift.
  • N Grin Shift (NGS) eliberează puterea maximă a motorului și a transmisiei timp de 20 de secunde – performanță care sigur va aduce un zâmbet pe fața șoferului. Pentru a o activa, conducătorul auto trebuie să apese un buton de pe volan și o numărătoare inversă începe pe panoul de bord, una care arată secundele rămase pentru valabilitatea funcţiei.
  • N Power Shift (NPS) se activează atunci când mașina accelerează cu mai mult de 90% din capacitatea de accelerație, atenuând astfel orice reducere a cuplului prin schimbul rapid a treptelor superioare pentru a oferi putere maximă roților. Acest lucru îmbunătățește distracția conducerii prin acordarea unui simţ de împingere atunci când se schimbă rapoartele.
  • N Track Sense Shift (NTS) recunoaște automat când condițiile de drum sunt optime pentru conducerea dinamică, de exemplu pe o pistă de curse, și se activează automat. Prin selectarea vitezei potrivite și a timpului de schimb, aceasta oferă performanță optimă, la fel ca un pilot profesionist de curse.
New 2020 Hyundai i30 N facelift 11
 • Ca și în cazul generației anterioare i30 N, sistemul N Grin Control System oferă clienților posibilitatea de a alege între cinci moduri distincte de conducere: Eco, Normal, Sport, N și N Custom. Modurile de conducere reglează parametrii motorului, suspensiei, sistemului de control electronic al stabilității (ESC), diferențialului cu alunecare limitat controlat electronic, sunetul eşapamentului, direcției și transmisiei pentru a le optimiza pentru o varietate de condiții de conducere. În modul N Custom, șoferii pot selecta setările Eco, Normal, Sport și Sport+ pentru fiecare dintre aceste componente pentru a se potrivi preferințelor de conducere și condițiilor de drum.
 • Ca și în cazul predecesorului său, noul i30 N facelift dispune de o suspensie cu amortizoare controlate electronic. Sistemele de suspensie și direcție au fost recalibrate, ceea ce a dus la îmbunătățirea performanței de deplasare și manipulare pentru ambele tipuri de transmisie.
 • Clienții care selectează Performance Package pot beneficia, de asemenea, de diferențialul N Corner Carving, un diferențial cu alunecare limitat controlat electronic (eLSD). În plus, cu pachetul de performanță, dimensiunea discului de frână față a fost mărită de la 345 la 360 mm.
 • Noi sunt sistemele de asistenţă Forward Collision-Avoidance Assist cu detectarea de vehicule şi acum de pietoni (FCA-P), Lane Following Assist (LFA), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA-R), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning (RCCW) şi Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA). O altă caracteristică de siguranță, e-call, poate contacta serviciile de urgență prin apăsarea unui buton sau automat care dacă airbag-urile vehiculului au fost declanşate.

Noul i30 N facelift va fi disponibil în Europa începând cu începutul anului 2021. Calendarul exact și de stabilire a prețurilor va varia în funcție de piață.

GALERIE FOTO: