in , ,

LoveLove

(video) Premieră: Noul Hyundai Tucson are 7 motorizări, două tipuri de suspensii şi cinci volume diferite de portbagaj

Hyundai a prezentat în această pentru noi noapte, în Coreea de Sud, noua generaţie Tucson, a patra la număr, a unui model bestseller care a făcut furori nu numai în ţara noastră, ci şi peste hotare, vorbind în particular despre generaţia precedentă.

Aflaţi că de la momentul lansării modelului, pentru prima dată în 2004 şi până în prezent, SUV-ul a fost vândut în peste şapte milioane de exemplare la nivel mondial, iar în Europa în peste 1.4 milioane!

Noul SUV compact Hyundai ajunge pe piață cu un nou look revoluționar și ambițios, care urmează noua identitate de design Sensuous Sportiness a companiei.

Caracteristici cheie:

 • Mai degrabă decât pur și simplu o evoluție a modelului generației anterioare, noul Tucson reprezintă o revoluție pentru Hyundai în termeni de design. În general, acesta dispune de un corp mai mare și mai larg decât predecesorul său. Poziția sa musculară combină unghiuri ascuțite și proporții dinamice cu suprafețe bogate, asigurând un aspect progresiv, fără a compromite patrimoniul robust al SUV-ului din Tucson.
 • Noul Tucson este primul SUV Hyundai complet schimbat care va fi dezvoltat în conformitate cu noua identitate de design Sensuous Sportiness a companiei. Această direcție se caracterizează prin armonia dintre patru elemente fundamentale: proporția, arhitectura, stilul și tehnologia. Scopul său este de a aduce o notă senzuală și emoțională vehiculelor Hyundai, realizate prin tehnologie inovatoare și soluții.
 • Limbajul de design progresiv al noului Tucson a fost inspirat de conceptul Hyundai Vision T, care a fost prezentat la ediţia din 2019 a AutoMobility LA. De asemenea, ghidate de Sensuous Sportiness, temele de design ale Vision T gravitează în jurul conceptului de Dinamism și reprezintă o direcție de design “urban adventurer” SUV.
 • Prin abținerea de la metodele tradiționale de desen și schițe, designerii Hyundai au dezvoltat elementele de design futurist ale noului Tucson prin algoritmi geometrici produși de tehnologia digitală de ultimă oră. Acest proces, cunoscut sub numele de “parametric dynamics”, utilizează linii, fețe, unghiuri și forme create prin date digitale pentru a crea o estetică de design fără precedent, îndrăzneață. Ca urmare, modele geometrice proeminente cunoscute sub numele de “parametric jewels” apar în întregul design al SUV-ului, oferindu-i un caracter progresiv.
 • Cea mai proeminentă prezentare a acestor bijuterii parametrice se află pe grila frontală a vehiculului, unde Parametric Hidden Lights oferă o primă impresie puternică. Când luminile sunt stinse, partea din față a vehiculului apare acoperită de modele geometrice întunecate, fără nicio distincție între luminile de zi cu LED-uri, care sunt integrate perfect în grilă. Datorită tehnologiei de iluminare semi-oglindă de ultimă generație, atunci când luminile de zi sunt pornite, aspectul cromat întunecat al grilei se transformă în forme asemănătoare bijuteriilor, aducând un element atractiv la un aspect general elegant.
 • Aceste bijuterii parametrice sunt găsite, de asemenea, ca element de design proeminent pe partea laterală a vehiculului. Suprafețele cizelate creează un contrast izbitor între o siluetă elegantă și una masculină, sugerând mișcare înainte chiar și atunci când stai nemișcat. Formele atletice întinse se îmbină perfect în arcade unghiulare ale roților, unde roțile din aliaj oferă o poziție puternică și dinamică (17-19 inci).
 • Sensibilitatea sportivă a noului Tucson este accentuată şi printr-o linie de accent cromat cu o formă parabolică tăioasă, începând de pe oglinzile laterale și continuând până la montantul C. Din punct de vedere lateral, ușile înfășurate sunt completate de o linie de caractere laterale ascuțite și îndrăznețe, care stă în armonie cu aspectul robust al arcadelor dinamice și angulate ale roților.
 • Pe spate, stopurile late, cu detalii “parametric hidden light”, continuă designul început în partea din faţă. Bara de protecție spate a noului Tucson integrează, de asemenea, detalii de model parametric cu un efect tridimensional, cuplat cu o garnitură sportivă.
 • Apropo, este primul model Hyundai care aplică un ştergător de lunetă ascuns sub spoiler!
 • Elementele de design high-tech sunt încoronate de un logo Hyundai din sticlă netedă, care arată tridimensional, dar de fapt nu iese din suprafața exterioară, ceea ce ar constitui o abatere de la embleme tradiționale.
 • Clienții vor putea alege din nouă culori exterioare în general, printre care trei sunt noi. Mai mult decât atât, opțiunea unui acoperiș în Phantom Black sau Dark Knight oferă clienților chiar mai multe soluţii de personalizare. Fiecare culoare exterioară a caroseriei poate fi combinată cu un acoperiș în alt ton.
 • Noul Tucson măsoară 4.500 (+20) x 1.865 (+15) x 1.650 (+5) x 2.680 (+10) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv. Consolele faţă/spate măsoară 895/925 mm. Spaţiul pentru picioarele pasagerilor de pe bancheta din spate s-a mărit cu 26 mm, până la 996 mm.
 • Volumul minim al portbagajului, cu bancheta spate instalată, pe modele pe (Benzină/ Motorină/ Benzină 48V/ Diesel 48V/ Hibrid): 620 / 598 / 577 / 546 / 616 litri respectiv.
 • Volumul maxim al portbagajului, cu bancheta spate rabatată, pe modele pe (Benzină/ Motorină/ Benzină 48V/ Diesel 48V/ Hibrid): 1.799 / 1.777 / 1.756 / 1.725 / 1.795 litri respectiv.
 • Intrarea în noul interior sofisticat și spațios al noului Tucson sau în INTERSPACE, este ca și cum ai intra într-o cameră bine organizată, unde dispar preocupările de zi cu zi. În interior, spațiul, tehnologia și informația se intersectează armonios. Dispunând de forme senzuale inspirate de cascade, liniile gemene de garnitură argintie care se transmit de la fascia centrală la ușile din spate armonizează materialele de suprafață premium bine stratificate în tonuri neutre complementare.
 • Noul ecran tactil al sistemului AVN-T de 10.25 inci (opţional) umple centrul vehiculului. Designerii Hyundai au renunțat la butoanele fizice, astfel încât toate funcțiile AVN și de control a căldurii, ventilației și aerului condiționat sunt controlate prin atingere, ceea ce îl face primul model Hyundai care dispune de o consolă completă cu ecran tactil.
 • Materialele soft-touch de înaltă calitate apar în interior, ridicând aspectul la un nou nivel, în timp ce noile deflectoare de aerisire indirecte pornesc de la uși și curg spre consola centrală.
 • Suportul pentru braț poziționat ergonomic este conectat cu un levier al cutiei de viteze de tip “shift by wire”, fără o conexiune mecanică cu transmisia, pentru o utilizare intuitivă de către șofer, oferind în același timp mașinii un recurs curat și modern.
 • Ocupanții se pot bucura, de asemenea, de un iluminat ambiental plăcut, cu elemente poziționate în partea de jos a consolei centrale, în jurul suportului de încărcare wireless și pe panourile uşilor. Acesta oferă 64 de culori configurabile și 10 niveluri de luminozitate pentru a se potrivi fiecărei stări de spirit.
 • În plus, clienții pot alege dintre trei ornamente interioare, inclusiv negru cu un singur ton din țesătură sau piele, negru cu două tonuri și bej din țesătură sau piele și pachetul de culori Teal. Pachetul Teal oferă un scaun negru din material textil sau din piele, cu cusături Teal pe scaune, cotieră și levierul cutiei de viteze.
 • Panoul de bord din spatele volanului poate fi digital, un monitor nou de 10.25 inci, opţional!
 • Ocupanții își pot adapta opțiunile individuale de infotainment cu noua caracteristică User Profile. Acest lucru permite clienților să instaleze până la două conturi principale și un cont de invitat și să încarce o imagine de profil prin intermediul aplicației Bluelink. Profilul de utilizator stochează în cloud preferințele utilizatorilor privind infotainmentul, cum ar fi setările de limbă, Bluetooth, navigaţie și recunoaștere vocală, precum și posturile de radio preferate ale acestora.
 • În cazul în care șoferii trebuie să-și parcheze mașina pe o rază de 200 de metri până la doi kilometri de destinație, Last Mile Navigation poate fi activată pentru a relua ghidarea în aplicația Bluelink de pe smartphone-ul șoferului.
 • Cu noul sistem de navigaţie Connected Routing navigation, bazat pe cloud, rutele de conducere sunt calculate pe un server puternic din interiorul mediului cloud Bluelink. Acest lucru asigură o prognoză mai precisă a traficului, ore mai precise de sosire și o recalculare mai fiabilă a rutei. Ca un beneficiu suplimentar al circuitului conectat, funcționalitatea de completare automată economisește timp pentru selectarea unei destinații de către conducătorii auto.
 • Apple CarPlay și Android Auto permit clienților să reflecte funcționalitatea smartphone-urilor lor pe bază de iOS și Android într-un mod simplificat și convenabil. Cu sistemul Display Audio de 8 inci, care vine standard, smartphone-urile pot fi oglindite wireless.
 • Alte caracteristici de infotainment și conectivitate de pe noul Tucson includ un sistem de sunet premium de la KRELL sau BOSE (în dependenţă de piaţă) pentru o experiență audio îmbunătățită, un panou de încărcare wireless în consola centrală, precum și porturi USB față/spate pentru și mai mult confort, în special în călătoriile lungi.
 • În plus, noul Tucson va avea integrare a calendarului în interiorul sistemului de infotainment, ceea ce înseamnă că utilizatorul va putea vedea Apple sau Google Calendar pe ecranul AVN. Sincronizarea se face prin setările aplicației Bluelink. Acesta este doar un motiv în plus pentru clienți de a utiliza și descărca aplicația Bluelink.
 • În cele din urmă, Hyundai LIVE Services adaugă informații în timp real despre parcare și locațiile stațiilor de combustibil, inclusiv prețurile, precum și informații meteo. Destinațiile sau punctele de interes pot fi, de asemenea, trimise din aplicație către sistemul de navigație din mașină.
 • Pentru prima dată într-un vehicul Hyundai, noua tehnologie Multi-Air Mode de constă dintr-o combinație de deflectoare de aerisire directe și indirecte pentru aer condiționat și încălzire pentru a crea un mediu interior mai plăcut, cu un flux de aer mai blând. Când acest mod este activat, aerul este dispersat în sloturile multi-aer nou adăugate în față, în plus față de orificiile normale de aerisire. Volumul total al curenţilor de aer rămâne același și, prin urmare, este la fel de eficient la schimbarea temperaturii, dar dispersia curenţilor reduce contactul direct cu aerul și înmoaie aerul. Acest mod poate fi pornit și oprit în funcție de preferințele șoferului.
 • Controlul climei pe trei zone se adresează acum pasagerilor de pe scaunele din spate, pe lângă ocupanții din fața vehiculului. În plus, scaunele ventilate din față și scaunele încălzite din față și din spate oferă un confort suplimentar atât șoferului, cât și pasagerului.
 • În plus, cu Walk-in Device, șoferii pot aluneca și înclina scaunul pasagerului din dreapta sa pentru confortul ocupanților scaunelor din față sau din spate, prin simpla utilizare a unui buton de pe marginile scaunului în cauză.
 • Rear Sleeping Mode permite șoferului să asculte muzică fără ca același sunet să fie transmis difuzoarelor din spate, astfel încât pasagerii care dorm să nu fie deranjați.
 • Pentru o mai bună comoditate a utilizatorului, scaunele din spate ale noului Tucson pot fi pliate acum într-un raport de 40:20:40. Plierea de la distanță permite, de asemenea, împăturirea scaunelor la distanță. Manetele de pliere sunt amplasate pe pereții laterali ai portbagajului.
 • Proportiile dinamice ale noului Tucson și noua platformă pe care stă, cea care a debutat cu noua Sonata, oferă un spațiu interior larg și deschis, care garantează confortul ocupanților şi spaţiu, de obicei, rezervate pentru modelele din segmentul superior. Cu 20 mm mai lung, cu 15 mm mai lat şi un ampatament mărit cu 10 mm în comparație cu generația anterioară, noul Tucson este mai spațios decât oricând înainte.
 • Ca urmare, pasagerii din spate se pot bucura de 26 mm de spațiu suplimentar pentru picioare. Acest lucru a fost realizat atât pentru modelele cu motoare hibride, cât și pentru cele cu combustie internă, datorită amplasării inteligente a bateriei sub bancheta din spate. Între timp, spațiul de încărcare în portbagaj a fost mărit cu 33 până la 107 litri, în funcție de echipare și de grupul motopropulsor, oferind până la 620-1.799 litri.
 • Noul Tucson este echipat cu un sistem îmbunătățit cu șapte airbag-uri, care dispune de un nou airbag lateral central pentru primul rând, o caracteristică unică pentru acest segment. Acest lucru împiedică pasagerii din rândul din față să intre în coliziune în caz de coliziune, reducând la minimum riscul de rănire gravă. Atunci când un airbag este declanşat de un impact frontal sau lateral, sistemul Multi-collision braking aplică automat frâna de urgență pentru a reduce riscul de impact secundar sau multiple alte coliziuni.
Lista sistemelor de asistenţă şi protecţie disponibile pe noul Tucson, inclusiv sistem de comutare automată a fazelor de lumină în faruri
 • Noul Tucson își consolidează adevăratele acreditări SUV cu capacități 4×4, datorită noului său selector Terrain Mode, care oferă și mai multă plăcere șoferilor. Această caracteristică, disponibilă pe versiunea hibridă cu transmisie automată, utilizează tehnologia de tracțiune integrală HTRAC, care permite manevrarea agilă și aplicarea mai bună a cuplului în funcție de aderența roților și de viteza vehiculului. Pe lângă diferitele moduri de deplasare, trei moduri suplimentare de teren – Noroi, Nisip și Zăpadă – optimizează performanța de condus și setările HTRAC pentru o experiență de condus îmbunătățită pe o varietate de terenuri.
 • Clienții pot alege între două sisteme de suspensie diferite pentru noul Tucson, oferind atât amortizoare adaptive, cât și amortizoare convenționale pentru o deplasare și o manevrabilitate îmbunătățită.
  • Datorită flexibilității oferite de tehnologia de amortizare adaptivă a suspensiei controlate electronic (ECS), inginerii Hyundai au obținut un comportament de conducere foarte versatil, în funcție de situație și de preferințele șoferului. Pentru naveta zilnică în modul Normal sau Eco, dezvoltarea s-a concentrat pe o cursă confortabilă, plată și stabilă chiar și pe cele mai dificile drumuri.
  • ECS controlează automat și continuu suspensia vehiculului pentru a maximiza confortul și performanța la volan. Aceasta realizează acest lucru luând în considerare condițiile de conducere cum ar fi viteza, suprafețele drumului, virajele, cerințele de oprire și accelerația.
  • Prin controlul forței de amortizare de pe fiecare roată individuală, ECS reduce ruliul, pitch-ul și mișcarea verticală pentru a îmbunătăți deplasarea și manevrabilitatea.
  • Atunci când este ale modul Sport, șoferii se vor putea bucura de un nivel suplimentar de răspuns și control.
  • Între timp, amortizoarele convenționale utilizează o nouă tehnologie de supapă, care oferă mai multă flexibilitate de reglare. Un suport McPherson pe partea din față și suspensie multi-link pe spate asigură niveluri bune de confort și manipulare.
 • Noua direcţie montată pe coloană Motor Driven Power Steering (R-MDPS), care dispune de o nouă generație de transmisie de direcție Belt Drive, a fost reglată pentru a se potrivi cu caracterul de suspensie a vehiculului. De-a lungul mai multor luni de testare cu vehicule prototip și instrumente de simulare de ultimă oră, inginerii Hyundai au calibrat fin sistemul pentru a se asigura că șoferii pot experimenta direcția netedă și conectată. Șoferii vor selecta modul Sport vor avea parte de un efort de direcție mai clar, înainte de a se bucura de un simț mai mare al preciziei atunci când conduc, de exemplu, pe autostradă.
 • Hyundai a dezvoltat o mare varietate de opțiuni de anvelope pentru noul Tucson, cu trei opțiuni aerodinamice de jante: din oțel sau aliaj de 17 inci sau opțiuni din aliaj de 18/19 inci. Opțiunile de anvelope au fost dezvoltate în strânsă cooperare cu producătorii de anvelope de top Continental și Michelin, acordând o atenție deosebită aspectelor precum confortul, izolarea fonică și performanța de manevrare. În plus, inginerii Hyundai au atins valori scăzute ale rezistenței la rulare, ceea ce contribuie la reducerea la minimum a consumului de combustibil și a emisiilor vehiculului. Acest lucru subliniază angajamentul companiei de a produce automobile ecologice, fără a compromite performanța lor.
 • Oferind trei opțiuni electrificate de propulsie și două cu combustie internă, în combinaţie cu patru opțiuni de transmisie, noul Tucson se potrivește fiecărui tip de șofer. Cu unităţi pe benzină sau diesel, parte a unor sisteme mild hybrid de 48 de volți, cu propulsie hibridă tradiţională, dar și plug-in hybrid, noul Tucson oferă cea mai largă gamă de motoare electrificate din segmentul SUV-urilor compact. În plus față de propulsoarele electrificate, noul Tucson oferă, de asemenea, o gamă largă de opțiuni pe benzină și motorină fără adaos electric.
 • Noul Tucson a fost dezvoltat pentru a reduce emisiile fără a compromite faptul că este distractiv să-l conduci. Versiunea hibridă constă din noul motor turbo cu sistem de injecţie directă T-GDI de 1.6 litri T-GDI și un motor electric de 44.2 kW, cu o baterie litiu-ion polimer de 1.49 kWh. Acesta este asociat la o transmisie automată cu șase trepte (6AT) și este disponibil cu tracțiune integrală sau pe puntea din faţă. Sistemul este cel mai puternic din noua linie de propulsie Tucson – 230 CP.
 • În ceea ce privește tehnologia mild hybrid, clienții pot alege din trei opțiuni diferite:
  • T-GDI Smartstream de 1.6 litri cu 150 CP și tracțiune faţă, cuplat la un iMT cu şase trepte sau la un DCT cu şapte trepte şi dublu ambreiaj;
  • T-GDI Smartstream de 1.6 litri cu 180 CP, cu iMT cu şase trepte şi tracţiune faţă sau cu DCT în şapte trepte şi AWD opţional;
  • CRDi Smartstream de 1.6 litri cu 136 CP, cu tracţiune faţă sau AWD opţional, în ambele cazuri în combinaţie cu DCT-ul.
 • Atunci când nu este împerecheat cu sistemul mild hybrid, motorul pe benzină T-GDI Smartstream de 1.6 litri este disponibil cu 150 CP, o transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune pe patru sau două roți. Motorul diesel CRDi Smartstream de 1.6 litri va fi disponibil cu 115 CP și o transmisie manuală cu șase trepte, cu tracțiune pe puntea din faţă doar.
 • O versiune plug-in hybrid a noului Tucson cu motor T-GDI de 1.6 litri la bază și 265 CP va fi, de asemenea, disponibilă clienților. Mai multe detalii vor fi dezvăluite mai aproape de lansarea pe piață în 2021.
 • În detalii, motorizările de 1.6 litri şi cu patru cilindri în linie, pot fi analizate în documentul de mai jos.

Noul Tucson va deveni a treia generație a modelului care va fi produs în Europa la uzina Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) din Nošovice, Republica Cehă. A doua generație Tucson a fost primul model produs la HMMC. Acest lucru subliniază angajamentul Hyundai față de piața europeană. Pentru noul Tucson se va oferi cinci ani garanţie.

Primele modele vor apărea în showroom-urile europene ale Hyundai spre sfârșitul acestui an. Între timp, versiunea plug-in hybrid și în echipare N Line îşi vor marca premiera la începutul anului viitor.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?