in , , ,

(video) Premieră: Noul Infiniti QX60 Monograph se va transforma în model de serie în 2021

Îmbrăcat într-o nuanță reflectorizantă de platină, noul prototip Infiniti QX60 Monograph previzualizează un design mai luxos și mai comandant pentru SUV-ul popular al brandului, axat pe familişti.

Mai mult decât un studiu de design sau un concept, o astfel de monografie oferă o perspectivă tangibilă asupra modului în care Infiniti intenționează să transforme un model viitor. QX60 Monograph previzualizează unele dintre proporțiile și elementele de design care vor împodobi viitorul SUV cu trei rânduri de scaune al mărcii.

Noua generaţie QX60 va fi dezvăluită deja în 2021.

Prototipul stabilește, de asemenea, direcția generală de dezvoltare a designului auto a Infiniti pentru următorii ani. Compania compară noua filozofie stilistică cu origami, kimono și alte atribute ale culturii japoneze, dar esenţial este că designerii au început să lucreze în direcția minimalismului și au renunţat la soluțiilor pretențioase.

De exemplu, în istorie au fost lăsaţi montanţii posteriori care erau realizaţi sub forma literei S. Mai puțin relief are capota, iar linia de fereastră ridicată a făcut SUV-ul vizual mai solid. Interesant este de remarcat că acest prototip dispune de oglinzi retrovizoare tradiţionale, probabil chiar de serie, în locul unor camere cum este acum la modă. Încă o noutate sunt mânerele retractabile electric, soluţie care ar putea fi păstrată şi pe modelul de serie.

Despre ce va avea sub capotă nu există la moment informaţii oficiale, însă aparent, noul Infiniti X60 va păstra o schemă de poziţionare transversală a motorului şi o tracţiune faţă ca sistem de bază. Cel mai probabil se vor păstra pentru piaţa din SUA un V6 natural aspirat şi un variator, deși există o probabilitate mare ca versiunile de bază să primească agregatul turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri care se oferă pe QX50.

Noul QX60 Monograph va fi arătat publicului și mass-media în cadrul unui stand la sediul global al Infiniti din Yokohama, Japonia, dar și la standul mărcii de la Salonul Auto Internaţional de la Beijing, care se va desfăşura din ziua de mâine, 26 septembrie, până la 5 octombrie inclusiv.

Actuala generaţie QX60 a debutat în anul 2011 şi a ajuns pe piaţă în 2012, şi în ciuda a două update-uri primite de-a lungul acestor ani, modelul rămâne bestseller pentru Infiniti pe piaţa americană: în 2019, din volumul total de maşini vândute (circa 118.000), 43.000 de automobile au fost de model QX60!

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO: