in , ,

COOLCOOL

(video) Premieră: Noul Jeep Grand Wagoneer Concept – legenda se întoarce

Noul Jeep Grand Wagoneer Concept – introdus astăzi în Detroit – marchează renașterea unui model iconic american, clasic și premium, oferind o viziune a ceea ce poate fi expresia modernă a SUV-ului original. Amintim că modelul Jeep Wagoneer / Grand Wagoneer a fost un 4×4 de lux, care a existat în perioada anilor 1962-1991.

Uimitorul și sofisticatul debut al Grand Wagoneer Concept poziționează instantaneu numele Wagoneer ca o extensie premium a mărcii Jeep. Wagoneer va defini ceea ce înseamnă “American Premium”, oferind în același timp o experiență unică și fără precedent pentru clienți.

La moment, sub capotă are o unitate de propulsie plug-in hybrid, însă detalii despre aceasta nu se anunţă, precum şi careva dimensiuni.

Caracteristici cheie:

 • Născut în America în 1962, pentru gama anului 1963, Wagoneer a fost primul vehicul cu tracțiune integrală împerecheat cu o transmisie automată. O suspensie frontală independentă a fost opțională. Quadra-Trac®, primul sistem automat full-time cu patru roți motrice, a fost introdus în 1973.
 • Grand Wagoneer din 1984 a marcat începutul SUV-ului premium, oferind cumpărătorilor o combinație nemaiauzită de caracteristici standard cum ar fi tapițeria din piele, aerul condiționat, radiourile stereo AM/FM/CB și izolarea fonică suplimentară, cu o creștere dramatică a numărului de cai putere şi Nm de cuplu.
 • Grand Wagoneer Concept se mândrește cu o gamă largă de tehnologii premium de vârf – inclusiv un grup motopropulsor electrificat, sisteme sofisticate de off-road și un monitor tactil pentru pasagerul din dreapta şoferului pentru prima dată într-un SUV, dotare care face parte din și o selecție de neegalat de caracteristici interioare de lux, premium.
 • Cu acest nou concept, un model Grand Wagoneer este arătat pentru prima dată cu un al treilea rând spațios de scaune.
 • Designul exterior al conceptului este scos în evidenţă de o grilă de radiator proeminentă cu accente în Obsidian Black şi cu șapte sloturi iconice ale mărcii Jeep. Fiecare slot prezintă rețele complexe ușoare, în timp ce spațiul de deasupra și între fiecare dintre cele șapte sloturi este luminat pentru a crea o semnătură luminoasă. Acest LED ansamblu formează un contur elegant al grilei, contribuind la sublinierea lățimii și a fațadei generale a vehiculului.
 • SUV-ul în sine este complet înmuiat într-o vopsea uimitoare nouă Arctic Ice și direct deasupra grilei se află cuvântul Wagoneer cu litere de tipar iluminate. Designerii Jeep chiar au creat un font personalizat pentru toate literele exterioare ale conceptului.
 • Pe fiecare parte a grilei se află faruri LED duble cu nişte proiectoare bi-funcționale, care conţin pe interior inserţii din lemn de tec autentic. Designul premium mai este redat de o placă de protecţie finisată în Obsidian Black pe capătul frontal inferior, dar şi de nişte cârlige de remorcare.
 • Din profil privit, Grand Wagoneer Concept are un corp impunător, distins. Stă pe nişte jante din aluminiu de 24 de inci cu multiple spiţe, finisate în Obsidian Black şi care conţin nişte elemente imprimate 3D. Arcurile trapezoidale ale roţilor sunt o altă referinţă la clasicul model. imprimate elemente care locuiesc chiar sub arcade iconic al vehiculului roți trapezoidale.
 • Cu nişte litere de tipar din aluminiu, cu accente în culoarea cuprului, inscripţii “Grand Wagoneer” se găsesc pe partea inferioară a fiecărei uşi din faţă. Un drapel american stă pe unul dintre flancuri și aduce un omagiu țării de origine a mărcii.
 • Stopurile LED sunt practic interconectate printr-o fâşie luminoasă, dar şi printr-o placă unde s-a făcut spaţiu pentru plăcuţa de înmatriculare. Un difuzor subtil se află sub hayonul acţionat electric și contribuie la aerodinamica vehiculului, ghidând aerul pentru o eficiență maximă.
 • O suită completă de lumini LED exterioare, inclusiv faruri LED premium, lămpi anti ceaţă și stopuri, permit conceptului Grand Wagoneer să strălucească în orice mediu.
 • Eleganța lui Grand Wagoneer Concept este pe deplin afișată înainte ca ușile să se deschidă. La activarea de la distanță, suita completă de lumini exterioare cu LED-uri se angajează subtil într-o secvență luminoasă completă de “bun venit”.
 • Un acoperiș din sticlă completă extinde vizual spațiul interior al vehiculului și admite lumină naturală pentru toți ocupanții. Pe flancuri sunt nişte railings-uri cu patru bucle de fixare, care sunt decorate cu inserţii din lemn şi nişte zăbrele de culoare bronz.
New 2020 Jeep Grand Wagoneer Concept 8
 • Fidel numelui său, Grand Wagoneer Concept oferă un interior grandios pentru până la șapte pasageri datorită scaunelor sale spațioase, confortabile, din față și din al doilea rând, precum și din al treilea rând – o premieră pentru un Grand Wagoneer. Atmosfera relaxată a interiorului – accentuată de utilizarea iluminării ambientale personalizabile, atât în ​​culori, cât și în intensitate – oferă un sentiment de liniște pentru toată lumea de la bord.
 • Spațiul interiorului premium este îmbunătățit de ferestrele mari de sticlă care oferă priveliști asemănătoare serelor, o caracteristică care distinge originalul Grand Wagoneer și face același lucru pentru conceptul modern de azi.
 • Multe dintre elementele interioare aduc un omagiu istoriei bogate a lui Grand Wagoneer, cum ar fi volanul cu două spițe. Când uşa şoferului sau pasagerului din dreapta sa este deschisă, marginea exterioară a planşei de bord prezintă o inscripție – EST. 1963 – care aduce un omagiu primului an de existenţă a modelului original.
 • În interiorul cabinei, un suport din sticlă de onix străbate lungimea tabloului de bord și accentuează cu grație spațiul interior. Sticla este un material durabil, complet reciclabil, care oferă beneficii pentru mediu și este fabricat dintr-o materie primă naturală abundentă.
 • Suportul din sticlă de onix pare să plutească deasupra unei aripi structurale realizate din aluminiu brut durabil, care a fost, de asemenea, ales ca material cheie pentru crearea difuzoarelor audio de pe uşi, a levierului rotativ al cutiei de viteze și a deflectoarelor de aer.
 • Această aripă structurală din aluminiu leagă o incrustare 3D din lemn tratat termic pe panoul de instrumente și ușile din față. De sub aripa structurală din aluminiu apare consola centrală, care curge din panoul inferior și adaugă un element de design fluid cabinei spațioase.
 • Incrustarea din lemn 3D are o calitate sculpturală și dezvăluie o margine elegantă expusă pe panoul de instrumente, ușile și consola centrală. “Grand Wagoneer” este înscris în aluminiu brut direct în lemnul tratat termic de pe partea pasagerului a tabloului de bord.
 • În timp ce originalul Grand Wagoneer avea faimoasa utilizare extinsă a lemnului în calitate de inserţii sub forma unor plăci de caroserie, Grand Wagoneer Concept găzduiește o cantitate vastă de lemn (lacewood) tratat termic de-a lungul interiorului. Acesta este unul dintre numeroasele exemple ale modului în care designerii au reușit să redea un nou capitol din povestea originală a lui Grand Wagoneer într-un mod modern.
 • Tot în habitaclul premium, pe tavan, se mai întâlneşte o căptușeală din piele întoarsă completă realizată din Dinamica – o tapiţerie premium din microfibră complet reciclabilă – precum și covoraşe premium din fibră Thrive, care este alcătuită din conținut reciclat utilizând materiale pre și post-consum. PUR, un material sintetic durabil, a fost ales pentru tapițarea tuturor suprafețelor de scaune, consolă, ușă și panou de instrumente.
New 2020 Jeep Grand Wagoneer Concept 37
 • Aproape 45 de inci de ecran, în total, se întind pe lungimea panoului de instrumente: un ecran de 12.3 inci să în spatele volanului, un ecran tactil orizontal de 12.1 inchi servește ca monitor principal de afișare în consola centrală, cu un ecran tactil de 10.25 inci aranjat orizontal mai jos, separat de aripa structurală din aluminiu, prin care se controlează scaunele și sistemul de climatizare pentru patru zone. În plus, un ecran tactil de 10.25 inci oferă pasagerului din față un control dinamic asupra mai multor funcţii ale maşinii.
 • Pasagerii din rândul al doilea au la dispoziție în total 30 de inci de ecrane, unul de control a sistemelor de confort, de 10.1 inci, fiind găzduit de consola centrală situată între cele două scaune individuale din rândul doi. Fiecare pasager din al doilea rând are, de asemenea, acces la propriul ecran tactil de divertisment de 10.1 inci, ataşat de spătarul scaunului din faţa sa. De multimedia răspunde sistemul Uconnect 5, de cinci ori mai rapid decât versiunea sa precedentă, care abia şi-a făcut debutul pe unele modele ale grupului FCA.
 • Grand Wagoneer Concept este singurul vehicul cu sistem audio alimentat de McIntosh – un alt brand clasic american de lux cunoscut pentru oferirea de sisteme audio casnice, care oferă o experiență supremă în muzică și film. Sistemul audio McIntosh din Grand Wagoneer Concept dispune de 23 de difuzoare personalizate, conectate la un amplificator cu 24 de canale, care oferă o experiență audio captivantă. Elementele audio sunt proiectate din aluminiu și sunt finisate în negru lucios, fidel esteticii designului sistemelor audio de ultimă generație de la McIntosh.
New 2020 Jeep Grand Wagoneer Concept 53

Versiunile de serie ale Wagoneer și Grand Wagoneer sunt programate să ajungă în showroom-uri anul viitor. Modelele se vor renaște pe pământ american, în Warren, Michigan, în apropiere de centrul orașului Detroit.

Când versiunea de producție a lui Grand Wagoneer va sosi anul viitor, acesta se va lăuda cu capacitate de top datorită: a trei sisteme 4×4 disponibile și renumitei suspensii pneumatice Quadra-Lift, dinamicii de conducere premium cu suspensii independente față și spate, capacităţii de remorcare de neegalat, performanței puternice, tehnologiei avansate, siguranței și conectivităţii, unui nou nivel de confort și cel mai bun din clasă volum al habitaclului – toate învelite într-un nou design uimitor și elegant.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO: