in , ,

LoveLove

(video) Premieră: Noul Jeep Wrangler 4xe – plug-in hybrid pentru off-road

Noua generaţie Jeep Wrangler a adoptat tehnologia plug-in hybrid! Acum, cu acest SUV se poate face off-road şi folosi în acest mediu tot potenţialul unei motorizări pe benzină, asistată de un electromotor, iar la venirea acasă într-o localitate sau oraş se poate face uz de pură electricitate!

Caracteristici cheie:

  • Modelul va putea fi recunoscut uşor prin insigna 4xe, dar şi prin numeroase inserţii de culoare albastră.
  • După cum asigură producătorul, în off-road noul SUV hibrid nu are deocamdată concurenţi, asta datorită motorului electric care este capabil să ofere un impuls maxim de tracţiune deja de la pornire de pe loc.
  • Unitatea de propulsie PHEV este compusă dintr-un benzinar turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri, o cutie de viteze automată ZF cu opt trepte, un electromotor şi două ambreiaje. Primul este situat între motorul cu ardere internă și motorul electric: atunci când este deschis, Wrangler 4xe se poate deplasa doar pe bază de electricitate. Al doilea ambreiaj se află între motorul electric și transmisie, îndeplinind funcția obișnuită. În plus, unitatea este completată cu demaror-generator cu centură, care roteşte arborele cotit la sarcini mici.
  • Puterea totală a unităţii de propulsie se ridică la 380 CP și 637 Nm, ceea ce înseamnă că este mai puternic decât modelul cu motor V6 Pentastar de 3.6 litri (289 CP) și dezvoltă mai mult cuplu decât turbodieselul EcoDiesel de 3.0 litri (599 Nm).
  • Setul de acumulatori de la bord are o capacitate de doar 17 kWh şi asigură o autonomie de până la 40 km în modul electric (ciclu american de măsurare).
  • Sistemul de propulsie hibrid poate funcţiona în modurile Hybrid, Electric şi eSave. Acesta din urmă permite încărcarea bateriei în timpul condusului cu motorul pe benzină activ, pentru ca ulterior, la necesitate, să se poată folosi “combustibil” fără emisii.
  • Noul Jeep Wrangler 4xe a păstrat principalele atribute ale modelului de bază, foarte necesare pentru o exploatare ca atare în off-road – punţi netăiate, sistem de tracțiune integrală cu o cutie de transfer și un demultiplicator.
  • Adâncimea maximă a vadului de apă pe care îl poate trece fără probleme este de 760 mm.
  • Va exista în trei specificaţii la alegere: 4xe de bază, Sahara 4xe și Rubicon 4xe.

Pe piața americană noul Jeep Wrangler 4xe va apărea la sfârșitul anului curent, iar în Europa în 2021.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO: