in , ,

(video) Premieră: Noul Nissan Z Proto – prototipul noului Z car

Nissan a prezentat în această pentru noi noapte noul Z Proto, un automobil prin care semnalează intenția companiei de a lansa o nouă generație a legendarei mașini sport Z.

Prezentat în cadrul unui eveniment virtual, transmis în întreaga lume de la Pavilionul Nissan din Yokohama, prototipul dispune de un nou design exterior şi interior, precum și un motor V6 twin turbo sub capotă, unul cuplat la o transmisie manuală.

Schiţat și dezvoltat de echipa de design din Japonia, Z Proto se mândrește cu un design exterior proaspăt, atractiv, cu o siluetă care comunică respect pentru modelul original. Acesta este finisat într-un galben strălucitor perlat – un tribut adus la o schemă de vopsea populară pe modelele – prima generație Z (S30) și 300ZX (Z32) – în combinaţie cu un acoperiș negru.

Forma capotei și farurile cu LED-uri în formă de lacrimă sunt ambele nişte memento-uri inconfundabile ale originalului Z (modelul 240ZG de pe piaţa japoneză). Dimensiunile grilei dreptunghiulare sunt similare cu ale modelului actual 370Z, însă aceasta poartă o textură cu elemente ovale pentru a oferi un aspect modern actualizat. Forma continuă să emane atât sportivitate, cât și eleganță.

O legătură mai evidentă cu originalul Z car este cel mai izbitor văzută atunci când Z Proto este privit din lateral. Linia acoperișului curge de la nas spre partea din spate pătrăţoasă pentru a crea un profil distinctiv primei generaţii Z, a cărui margine din spate a fost ușor mai mică decât înălțimea aripei din faţă, oferindu-i o postură unică.

Partea din spate se inspiră din farurile modelului 300ZX (Z32), reinterpretate pentru lumea modernă. Amplasate într-o secțiune dreptunghiulară neagră care trece prin spate și se înfășoară în jurul marginilor exterioare, stopurile cu LED-uri transmit o strălucire ascuțită.

Tratamentele ușoare din fibră de carbon pe pragurile laterale, buza inferioară față și pe bara de protecţie posterioară asigură contrastul necesar pentru un model sport, iar jantele din aliaj de 19 inci şi terminaţiile duble ale eşapamentului completează prezența sa izbitoare.

Proiectată pentru a se potrivi șoferului și pasagerului ca o mănușă, cabina lui Z Proto îmbină perfect tehnologia modernă cu unele soluţii vintage. Echipa de design interior a solicitat sfatul legendelor motorsportului profesionist pentru a oferi modelului o cabină ideală pentru, atât pentru uz rutier, cât şi pentru circuit. Acest lucru poate fi văzut în panoul de instrumente. Toate informațiile vitale se găsesc în afișajul digital de 12.3 inci din spatele volanului și sunt aranjate pentru a ajuta șoferul să le prindă dintr-o privire. De exemplu, linia roşie de pe turometru începe exact la ora 12.

Noul volan oferă șoferului comenzi de acces rapide, fără a-și pierde estetica vintage. Accente galbene se găsesc în întreaga cabină, inclusiv cusături pe panoul de instrumente. Scaunele au accente galbene speciale și o dungă de gradație stratificată în centrul scaunelor pentru a crea adâncime.

Automobilul măsoară 4.382 mm în lungime, 1.850 mm în lăţime şi 1.310 mm în înălţime. Dimensiunile roţilor sunt de 255/40R19 pe puntea din faţă şi 285/35R19 pe puntea din spate.

Când exact va fi introdus pe piaţă modelul de serie nu s-a anunţat, însă este aşteptat în 2021 cu 400 de CP sub capotă, conform unor zvonuri.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?