in , ,

(video) Premieră: Noul Porsche 911 Carrera T. Iată cât costă în Moldova

Porsche lansează pe piaţă noul model 911 Carrera T, prin care doreşte să readucă pasionaţilor conceptul purist pe care marca germană l-a introdus prin modelul 911 T în 1968. Asta înseamnă o greutate mai redusă, o cutie de viteze manuală cu un schimb scurtat al treptelor şi o tracţiune pe puntea din spate cu un diferenţial mecanic spate.

https://youtu.be/Gr8j6kODEzg

În primul rând, noul 911 Carrera T (Touring) este propulsat de un motor boxer twin-turbo cu şase cilindri şi un volum de 3.0 litri, care produce 370 de CP şi 450 Nm de cuplu (disponibil între 1.750 şi 5.000 de rpm). Raportul greutatea/putere este de 3.85 kg la 1 CP, asigurând astfel o performanţă îmbunătăţită şi o dinamică mult mai agilă în condus.

Noul 911 Carrera T poate accelera cu o cutie de viteze mecanică de la 0-100 de km/h în 4.5 secunde, cu 0.1 secunde mai repede decât un 911 Carrera Coupe obişnuit. Modelul atinge 200 de km/h în 15.1 secunde.

Opţional este disponibilă la comandă transmisia PDK care sporeşte semnificativ dinamica maşinii. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 4.2 secunde, iar până la 200 de km/h ajunge în 14.5 secunde.

Indiferent de cutia aleasă viteza maximă este limitată la 290 de km/h.

https://youtu.be/CUAp1UCy-nk

Porsche 911 Carrera T are de asemenea mai multe echipamente care nu sunt disponibile standard pe un 911 Carrera. Printre acestea se numără un şasiu sport PASM, gardă la sol micşorată cu 20 de mm, pachet Sport Chrono optimizat din punct de vedere a greutăţii, levier al transmisiei cu schimb scurtat al treptelor şi o schemă a treptelor de culoare roşie pe el, scaune Sport-Tex, iar opţional sunt disponibile nişte roţi directoare spate.

Coupeul Carrera T cântăreşte 1.425 de kilograme, cu 20 mai puţin decât un Carrera obişnuit cu dotări similare. Acest lucru s-a datorat unei construcţii mult mai uşoare, datorită geamurilor laterale şi a lunetei care sunt făcute dintr-o sticlă diferită, a mânerelor uşilor de la interior (bucle), lipsei scaunelor spate şi a unui sistem multimedia Porsche Communication Management (PCM). Ultimele două dotări pot fi comandate pentru a fi instalate în maşină fără vreo taxă adiţională.

Pentru a mai reduce din greutate au fost montate mai puţine materiale care asigură o izolare fonică.

Automobilul a mai beneficiat de o aerodinamică uşor îmbunătăţită, datorită unui spoiler frontal optimizat. Corpurile oglinzilor retrovizoare sunt vopsite în culoarea Agate Grey Metallic. Jantele măsoară 20 de inci şi sunt vopsite în culoarea Titan Grey. În partea posterioară a maşinii iese în evidenţă grila neagră de pe capacul motorului, denumirea modelului vopsită în culoarea Agate Grey şi sistemul sport de evacuare a gazelor de eşapament cu două terminaţii vopsite în culoarea neagră.

Caroseria maşinii poate fi vopsită în culorile Black, Lava Orange, Guards Red, Racing Yellow, White şi Miami Blue, dar şi unele metalizate precum Carrara White, Jet Black şi GT Silver.

Ce ţine de preţul unei astfel de maşini care poate fi comandată chiar acum în Moldova, acesta porneşte de la 96.300 de euro.

Vezi şi: (video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Noul Porsche 911 GT3 cu Touring Package

Aspectul habitaclului are, de asemenea, un accent sportiv și purist. Șoferul se va bucura de nişte scaune sport tapiţate cu piele şi ţesătură textilă Sport-Tex. Acestea pot fi reglate electric în patru poziţii şi mai au cusute pe tetiere cifrele “911”. Volanul este acoperit cu piele şi este dotat cu maneta care schimbă regimurile de condus.

Un contrast general este asigurat de cusăturile care pot fi de culoare Racing Yellow, Guards Red sau GT Silver.

What do you think?