in , ,

(video) Premieră: Noul Tesla Roadster! Cel mai rapid automobil de pe planetă produce 10.000 Nm şi face 0-96 de km/h în doar 1.9 secunde

Compania Tesla a prezentat oficial, pe neaşteptate, noua generație a modelului Roadster, dar deocamdată în calitate de prototip funcţional pre-serie! Instant producătorul american a catalogat produsul său ca fiind cel mai rapid automobil de serie de pe planetă!

Fiind acum în calitate de prototip, Tesla spune că noul Roadster a înregistrat deja nişte recorduri în materie de performanţe dinamice.

https://www.youtube.com/watch?v=sPiphpyIl08

Noul Tesla Roadster este pus în mişcare de trei motoare electrice, dintre care două se află pe puntea din spate şi unul pe cea din faţă. Puterea totală pe care o produc nu a fost anunţată, însă se cunoaşte că sunt alimentate de un set de acumulatori care are o capacitate uriaşă – 250 de kWh! Cuplul maxim pe care îl produce prototipul este de 10.000 de Nm, iar Elon Musk a spus că pe automobilul de serie cifrele vor fi mai mari.

Pentru comparaţie, în prezent cel mai performant sedan Tesla Model S P100D are un set de acumulatori cu o capacitate de doar 100 de kWh.

Autonomia în regim de rulare extra urban va putea depăşi 1.000 de kilometri cu un singur plin de energie! Tracţiunea este integrală.

Performanţele dinamice sunt de-a dreptul uimitoare! Acceleraţia de la 0 până la 96 km/h prototipul Tesla Roadster o face în doar 1.9 secunde, iar până la 160 km/h în 4.2 secunde.

O distanţă de 402 metri o parcurge în doar 8.8 secunde, iar viteza maximă a modelului potrivit informaţiilor oficiale va depăşi 400 de km/h!

Ca o menţiune vă mai putem spune că electromobilul are patru locuri pentru pasageri, însă pe cele din spate evident nu vor putea călători oameni maturi.

Vezi şi: Un american a primit 100% reducere pentru o maşină pe care Tesla încă nu a făcut-o

Vezi şi: (video) Revoluţie printre camioane! Noul Tesla Semi – patru motoare electrice, portbagaj sub capotă, aerodinamică mai bună decât a lui Bugatti Chiron

Acum, să revenim puţin cu picioarele pe pământ şi să vorbim despre cât va costa o astfel de maşină fantastică.

Primele 1.000 de exemplare vor fi construite într-o ediţie specială numită Founders Series, aşa cum a fost şi în cazul Model X sau Model S. Un exemplar va costa 250.000 de dolari, iar unul dintre aceste electromobile poate fi rezervat chiar acum achitând în avans toată această sumă!

Producţia de serie a acestui supercar marca Tesla va demara în anul 2020, iar comenzile au început deja să fie procesate. Un exemplar obişnuit, care va fi asamblat după primele 1.000, va costa 200.000 de dolari (preţ de bază) şi poate fi rezervat acum contra unei sume de 50.000 de dolari!

Amintim că prima generație Tesla Roadster a fost produsă în perioada anilor 2008-2012. Acest model a fost construit pe baza lui Lotus Elise şi era echipat cu un motor electric care producea 288 CP. În total au fost produse 2.500 astfel de maşini.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

GALERIE FOTO: