in , ,

OMGOMG

(video) Premieră: Noul VinFast President – mai scump decât X5-ul care-i stă la bază şi mai lung în ampatament decât X7

Primul producător auto din Vietnam, VinFast, a lansat producţia de maşini care sunt construite pe şasiuri de modele vechi BMW, procurate prin licenţă. Pe piața locală poate fi deja cumpărat sedanul VinFast Lux A2.0 și SUV-ul Lux SA2.0, care sunt realizate pe baza modelelor BMW Seria 5 F10 și X5 F15 respectiv.

Cu toate acestea, compania a lucrat paralel şi la o versiune scumpă a SUV-ului, una arătată în calitate de prototip la Salonul Auto de la Geneva în martie 2019. Acum este de serie sub o formă uşor modificată, se numeşte VinFast President şi va exista în doar 500 de exemplare.

Caracteristici cheie:

  • Dispune de un ampatament extins de 3.133 mm, comparativ cu cei 2.933 mm cât are un Lux SA2.0 obişnuit. De notat că noul X7 măsoară la acest capitol mai puţin – 3.105 mm.
  • Din punct de vedere al designului, noul President se deosebeşte prin accente de culoare pe caroserie, nişte praguri laterale, o grilă de radiator sub forma unei plase, printr-o priză de aer pe capotă, jante cu finisaj bronz, etc. Însăşi culoarea caroseriei poate fi la alegerea clientului, nefiind limitate opţiunile doar de paleta disponibilă pentru modelul standard.
  • De o secţiune din sticlă a acoperişului, dar şi de spaţiul mare de la interior se vor bucura pasagerii din spate, acolo unde pot sta până la trei persoane. Din motive necunoscute nu s-a optat pentru scaune individuale, însă locurile de pe extremele banchetei dispun de încălzire, ventilare şi masaj.
  • Consola centrală se deosebeşte radical de cele văzute pe SUV-ul obişnuit: în locul unui monitor tactil vertical de 10.4 inci a fost instalat unul orizontal de 12.3 inci în partea superioară.
  • Se anunţă despre folosirea de piele Nappa pe o multitudine de suprafeţe, dar şi a unui furnir din lemn, pe lângă un sistem de ionizare a aerului şi alte dotări interesante, inclusiv sisteme de asistenţă moderne datorită platformei BMW, preluate de la Lux SA2.0.
  • Sub capotă a primit un motor V8 Supercharged de 6.2 litri, spre curiozitatea multora, aşa cum avea şi prototipul. De ce nu a preluat şi motoare BMW nu se cunoaşte, însă agregatul ales este un semn clar al colaborării anunţate din start cu General Motors. V8-ul produce 420 CP şi 624 Nm de cuplu. Cutia de viteze îi este un automată cu opt trepte, iar sistemul de tracţiune unul integral. Deşi nu se anunţă greutatea totală a modelului, se menţionează că poate face 0-100 km/h în 6.8 secunde şi poate rula cu aproximativ 300 km/h.

După toate cele spuse, interesant rămâne un lucru – cine îl va cumpăra? Dacă un VinFast Lux SA2.0 de bază, cu tracţiune spate, costă în Vietnam de la aproximativ 86.000 de dolari, atunci VinFast President costă circa 198.000! Adevărul este că primii 100 de clienţi îl vor putea achiziționa cu reducere – cu doar 164.000! :)

Posesorii tuturor celor 500 de maşini vor face parte şi dintr-un club al căror membri vor avea parte de nişte privilegii exclusive, însă despre ce este vorba nu se notează.

Iată dotările pe care le poate SUV-ul, marea majoritate fiind transferate de pe versiunea obişnuită:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO: