(video/update) Noul Audi e-tron GT concept a fost deconspirat sub camuflaj

Distribuie:
 • 64
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 27.11.2018) Audi a dezvăluit înainte de premieră noul Audi e-tron GT concept, dar sub forma unei maşini camuflate şi fără nici o informaţie adiţională deocamdată.

Totuşi, formele maşinii nu au putut fi ascunse şi vedem în faţa ochilor un automobil cu o siluetă similară modelului Audi A7 de generaţie nouă.

Maşina este recunoscută instant că are sistem de propulsie electric prin grila plată a radiatorului care nu există. Bara de protecţie frontală este una nouă, conţine un splitter şi numeroase prize de aer. Farurile LED au la fel un design nou, dar au o formă familiară a întregului bloc optic şi a luminilor de zi. În acestea se mai pot observa componente laser LED.

Părţile laterale vor conţine de asemenea nişte praguri făcute în stil sport, iar în zona aripilor frontale există la fel prize de aer.

Acoperişul maşinii coboară frumos pe spate, acolo unde se va putea găsi un eleron activ, stopuri făcute în stilul celor de pe conceptul e-tron Sportback şi o bară de protecţie cu difuzor integrat.

Cum va arăta maşina la interior, deocamdată nu există nici un indiciu, însă cert este faptul că va avea scaune sport profilate.


(25.11.2018) Premieră peste câteva ore: noul Audi e-tron GT concept

Audi a ales Salonul Auto de la Los Angeles, care îşi va deschide uşile începând cu ziua de marţi, pentru a prezenta lumii conceptul modelului Audi e-tron GT. Acesta va fi un gran turismo cu propulsie complet electrică şi cu o construcţie plată a podelei.

Din singurele informaţii oficiale disponibile până la momentul de faţă, aflăm că modelul este primul membru al Audi care va avea la bază o nouă platformă dezvoltată în comun cu cei de la Porsche. Dacă SUV-ul Audi e-tron şi modelul e-tron Sportback de serie care va urma în 2019, este construit pe baza platformei MLB Evo, atunci cea de pe noul e-tron GT se va numi Premium Platform Electric (PPE).

Arhitectura a fost dezvoltată exclusiv pentru a fi compatibilă cu un sistem de propulsie electric. Acest lucru oferă avantaje în ceea ce privește greutatea, pachetul și proporțiile corpului maşinii deţinătoare. Colegii de la auto motor und sport au văzut deja maşina conceptuală pe viu şi ne dau asigurări că aceeaşi platformă va fi folosită de Porsche Taycan sau Taycan Cross Turismo.

Tot germanii ne spun din timp că acest automobil cu patru locuri pentru pasageri este dotat cu un sistem de propulsie compus din două motoare electrice. Fiecare agregat va sta pe câte o punte și vor genera în total 600 de CP. Schema amenajării motoarelor electrice a permis crearea unui sistem de tracțiune integrală, iar prin altul numit torque vectoring puterea va putea fi transmisă individual pe fiecare roată. Există, de asemenea, un sistem de roți directoare spate.

Dacă Porsche Taycan va putea accelera de pe loc și până la 100 de km/h în 3.5 secunde, iar până la 200 de km/h în 12 secunde, atunci aceste valori ar trebui să fie similare pe Audi. Cu un stil de conducere „agresiv” nu mereu se va putea atinge o autonomie de 500 de kilometri. La urma urmei, pentru o a asemenea autonomie maximă va exista suficientă energie în setul de acumulatori, care va putea fi încărcat printr-un sistem electric de 800 de volți. Un sistem de încărcare rapidă de la bord va permite ca doar după 15 minute de stat în priză, în baterii să fie stocată energie necesară pentru a parcurge alți 400 de km.

Pentru designul interior, e-tron GT se va baza pe cel al noului e-tron Sportback. Planșa de bord per general ar trebui să fie înclinată spre șofer. Acesta din urmă va privi spre un cockpit complet digital și spre, de asemenea, un afișaj montat central pentru controlul sistemului de climatizare sau cel infotainment. Mai sunt prevăzute scaune sport configurabile, precum și o consolă centrală largă.

Audi e-tron GT concept corespunde cu 95% din ceea ce vom vedea pe modelul de serie, care vine pe piață în 2020. Maşina sport va fi produsă la uzina Böllinger Höfe din Heilbronn, aproape de cea din Neckarsulm, şi va fi lansat sub brandul Audi Sport.


Distribuie:
 • 64
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...