in , ,

(video) În premieră, poliţia capitalei va interveni la solicitări cu o maşină hibridă

Poliţia oraşului Chişinău are din această săptămână o maşină nouă în dotare. Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Alexandru Pînzari a încercat-o deja şi s-a arătat destul de mulţumit.

Poliţia capitalei va patrula prin oraş şi va interveni la solicitarea cetăţenilor mai operativ, dar şi mai ecologic, datorită folosirii unui Toyota RAV4 cu sistem de propulsie hibrid.

“Dacă se va dovedi a fi eficient, preconizăm, la începutul anului viitor, să dotăm Poliția cu astfel de automobile de serviciu”, a declarat Alexandru Pînzari într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Vezi şi: (video) Mitsubishi Motors a finisat comanda: 635 de maşini hibride au fost livrate poliţiei ucrainene

Amintim că o Toyota RAV4 Hybrid este echipată cu un propulsor de 2.5 litri, un electromotor, un set de acumulator, un sistem de control al agregatului şi unul de distribuţie a puterii. Puterea totală este de 197 de CP şi un cuplu maxim de 210 Nm.

Vezi şi: (foto) Poliţia din Albania a primit în dotare maşini electrice VW e-Golf, însă există o problemă

Acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în mai puţin de 9 secunde, iar viteza maximă este egală cu 180 de km/h. Consumul mixt anunţat oficial este de 4.9 litri de benzină. În dependenţă de versiunea tracţiunea poate fi una pe puntea din faţă sau integrală.

Toyota RAV4 Hybrid porneşte de pe loc în regim electric şi poate merge cu energie electrică doar doi kilometri, iar dacă viteza de deplasare depăşeşte 55 de km/h se conectează motorul cu ardere internă.

Iti place articolul?