in , ,

COOLCOOL

(video) Premieră: Primul concurent direct pentru noul Lucid Air – Tesla Model S Plaid

Tesla a organizat în această, pentru noi, noapte, un eveniment important în istoria sa şi avem să vă spunem mai multe lucruri pe baza a ceea ce am urmărit până după ora două. Însă în cadrul Tesla Battery Day a fost prezentată flash o premieră – noua versiune de top pentru Model S – Plaid!

Despre acest model am auzit de ceva timp că este în teste şi iată că în sfârşit va fi disponibil în serie. În cadrul evenimentului a fost arătat şi un scurt teaser video (îl puteţi urmări mai jos), în care se menţionează principalele caracteristici, dar şi se anunţă despre stabilirea unui timp de tur record.

Caracteristici cheie:

  • Îl numim un concurent direct pentru noul Lucid Air din cauza preţului, autonomiei şi performanţei dinamice pe care o oferă.
  • Noul Tesla Model S Plaid dispune de o configuraţie de trei motoare electrice, care produc în total peste 1.100 CP şi asigură un sistem de tracţiune integrală!
  • Modelul poate face 0-97 km/h în mai puţin de 2.0 secunde, iar 402 metri îi poate parcurge în mai puţin de 9.0 secunde! Tesla afirmă că este cele mai rapid automobil la aceste capitole dintre toate care se produc în serie! În raport cu greutatea maşinii care poate depăşi două tone, sunt nişte cifre absolut incredibile!
  • Viteza maximă se ridică la peste 320 km/h!
  • Autonomia maximă se ridică la, estimativ, cel puţin 520 de mile sau 837 km! Acesta este un semn că şi capacitatea bateriei a fost sporită serios, deşi nu a fost anunţată.
  • Un tur pe circuitul Laguna Seca l-a putut face în 1:30.3 minute, ceea ce este un timp record printre electromobile! Elon Musk a adăugat că se așteaptă ca automobilul să fie în măsură să mai taie câteva secunde. Asta ar face din Model S Plaid una dintre cele mai rapide mașini de producție care au păşit pe Laguna Seca, din toate timpurile.
  • Alte detalii deocamdată nu s-au anunţat. Dacă s-au făcut careva modificări în designul exterior şi interior nu se arată, deşi prototipul dispune de minim un spoiler posterior.

Pe site-ul oficial, acolo unde modelul se descrie ca “singurul lucru după Ludicrous (modul rapid de lansare a maşinii din loc) este Plaid”, este notat că livrările modelului vor demara abia spre sfârşitul anului 2021.

Cu toate dotările incluse preţul final în SUA poate urca până la 157.000 de dolari! Pentru comparaţie, preţul de start în SUA pentru Tesla Model S Performance este de 94.990 de dolari.