in ,

(video) Premieră: Suzuki anunţă un facelift discret pentru modelul Swift! Ce este nou

Ca urmare a lansării sale pe piața internă, Suzuki Motor Corporation a prezentat modelul Swift pentru Europa la Salonul Auto de la Geneva din 2017, iar acum se prezintă cu un facelift pentru gama anului 2021 cu un nou motor hibrid îmbunătățit de 1.2 litri, precum și alte upgrade-uri standard.

În plus față de designul său exterior elegant, cu o lungime compactă de doar 3.840 mm, Swift oferă o vizibilitate excelentă, o cabină spațioasă și un spațiu amplu pentru bagaje.

Caracteristici cheie:

 • Nouă este grila de radiator, iar designul farurilor a fost modificat. Aspectul unui centru de greutate scăzut este stabilit în continuare de montanţii înnegriți care creează aspectul unui acoperiș plutitor. Acum toate maşinile, indiferent de echipare, dispun standard de faruri şi stopuri LED.
 • Echipamentul standard pentru toate modelele din gamă este chiar mai cuprinzător decât înainte. Noua echipare SZ-L include şase airbag-uri, aer condiționat, cameră retrovizoare, Radar Brake Support cu un cruise control adaptiv, Smartphone link display audio cu radio DAB, volan din piele, geamuri fumurii, faruri şi stopuri LED, proiectoare anti ceaţă în faţă, lumini de zi LED, jante din aliaj polişate de 16 inci, Apple CarPlay/Android Auto și geamuri frontale acţionate electric.
 • Modelul în echipare SZ-T include în plus sau în loc: jante din aliaj de 16 inci cu finisare gri, Dual Sensor Brake Support, Lane Departure Warning și Weaving Alert, Rear Cross Traffic Alert, Blind Spot Monitor, Traffic Sign Recognition şi senzori de parcare spate.
 • Modelul în echipare SZ5 adaugă navigaţie, jante din aliaj polişate de 16 inci, sistem de aer condiționat automat, acces și pornire a motorului fără cheie, reglare telescopică a volanului, geamuri posterioare acţionate electric și indicatoare de direcţie integrate în oglinzile retrovizoare.
 • Swift este disponibil într-o singură culoare solidă și șase culori metalizate opționale, trei dintre care şi dublu ton în combinaţie cu un acoperiş vopsit în Black Pearl (opţiune).
 • Suzuki a introdus pentru prima dată propulsorul Dualjet (K12C) de 1.2 litri în 2014, inițial pe Swift și apoi a fost utilizat în modelele Baleno și Ignis. Acest motor este înlocuit acum de noua unitate K12D Dualjet, care oferă o economie mai mare de combustibil și un nivel de emisii de CO2 mai mic. Puterea maximă se ridică la 83 CP, iar cuplul la 107 Nm (la 2.800 rpm). Timpul de accelerare de pe loc şi până la 100 km/h este de 12.2 secunde (cu CVT).
  • Motorul K12D de 1.2 litri actualizat dispune de injectoare duble pentru fiecare cilindru pentru o eficienţă termală sporită. Tehnologia de vârf de la baza acestui propulsor contribuie și la un consum redus de combustibil, oferind în același timp un raport de compresie de 13:1, distribuție variabilă controlată electronic (VVT) care poate funcționa pe o plajă largă de poziții ale arborelui cu came, o pompă de ulei cu capacitate variabilă ce poate menține o presiune hidraulică joasă atunci când motorul este încă rece și un sistem de răcire a pistoanelor controlat electronic care asigura o detonație corectă a motorului (protejând motorul de fenomenul cunoscut sub denumirea de “knocking”).
  • Eficiența consumului de combustibil este îmbunătățită și mai mult atunci când este asociat cu sistemul hibrid self-charging alimentat de o nouă baterie litiu-ion cu o capacitate actualizată de la 3Ah la 10Ah pentru a îmbunătăți eficiența recuperării energiei.
  • Disponibil ca echipament standard pentru toate modelele Swift, sistemul hibrid 12V modernizat reprezintă o unitate compactă și ușoară care încorporează un demaror-generator integrat (cunoscut sub numele de ISG). ISG este condus o curea și asistă motorul în timpul pornirilor de pe loc și accelerării vehiculului, generând, de asemenea, energie electrică prin frânare regenerativă. Unitatea ISG are o putere de ieșire de 2.3 kW (3 CP) şi 50 Nm de cuplu, iar componentele sistemului adaugă doar 6.2 kg la greutatea totală a mașinii.
 • Swift Sport Hybrid cu sistem 48V și noul motor K14D Boosterjet a fost introdus la începutul lui 2020 (140 CP/235 Nm) și este în prezent singurul hatchback cu iz sportiv şi cu sistem self-charging printre concurenţi. Poţi afla detalii suplimentare despre el în documentul de la final de articol.
 • Un Suzuki CVT este acum disponibil ca o opțiune pe modelele facelift Swift SZ-T și SZ5 în combinaţie cu tracţiune faţă şi motorul 1.2 Dualjet Hybrid. Sistemul CVT poate varia în mod continuu raportul real al treptelor de viteză, de la viteze mici la mari, în funcție de condițiile de conducere. CVT permite o manevrabilitate îmbunătățită cu un șoc de schimbare redus al treptelor în comparație cu o transmisie automată. Programele de transmisie pot fi, de asemenea, selectate manual în sus sau în jos prin intermediul padelelor montate pe coloana de direcție.
 • Sistemul ACC (cruise control adaptiv) montat standard pe toate modelele Swift facelift combină tehnologia de control al vitezei de croazieră cu un radar pentru a face condusul mai ușor și mai relaxant. Sistemul utilizează radarul pentru a măsura distanța față de vehiculul premergător și reglează automat viteza pentru a menține oricare dintre cele trei distanțe parcurse de șofer selectate.
 • O altă noutate este sistemul ALLGRIP AUTO care aduce pe Swift facelift tracţiune integrală (opţional pe maşina în echipare SZ5 şi cu transmisie manuală)! Sistemul are o configuraţie bine dovedită și simplă, complet automată și asigurând permanent tracțiune integrală prin transfer de cuplu suplimentar roților din spate atunci când este necesar, printr-un cuplaj vâscos.
 • Sistemul audio pentru toate modelele Swift facelift are un ecran tactil mare de 7 inci, care permite operarea intuitivă. Ca opțiune, un card SD adaugă un sistem tridimensional de hărți de navigație pentru modelele în echipări SZ-L și SZ-T. În plus, interfaţa Apple CarPlay este cel mai inteligent și mai sigur mod de a utiliza iPhone în Swift. Se suportă şi Android Auto.

De la introducerea sa în 2017, modelul a fost comercializat până în prezent în 119 ţări în peste 745.000 de unităţi. Pentru Europa va continua să fie produs la uzina Sagara din Japonia.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO: