in , ,

(video) Premieră: Toyota Venza se întoarce pe piaţă – acum într-un nou format

Toyota Venza s-a întors pe piaţă pe neaşteptate şi într-un nou format de caroserie, asta după ce modelul anterior, care se poate găsi şi pe drumurile din Moldova, având o caroserie cam ciudată, combinată a unui break cu un crossover, a fost făcută până în anul 2017, nefiind anunţat un urmaş direct.

Noua Venza este de fapt modelul japonez de nouă generaţie Harrier, numai că într-o specificaţie americană. Acest lucru înseamnă că Toyota Harrier devine din nou o maşină de talie internaţională.

În gama americană de modele, noul crossover Venza va ocupa nişa dintre RAV4 şi Highlander, având la bază platforma modulară GA-K, cea care stă şi pe modele familiare precum Toyota Camry și RAV4 de ultimă generaţie.

Interesant mai este de aflat că dimensiunile noului Venza sunt inferioare predecesorului său. Lungimea este redusă cu 60 mm (până la 4.740 mm) și lățimea cu 50 mm (1.855 mm). Ampatamentul este același 2.690 mm ca şi al lui RAV4, față de cei 2.775 mm cât are vechiul Venza. Cu toate acestea, noua maşină este cu 50 mm mai înaltă (1.660 mm). Roţile pot avea jante cu un diametru de 18 sau 19 inci.

Sub caroserie avem, datorită platformei GA-K, o suspensie de tip McPherson pe puntea din faţă şi una multi-link pe spate. Există la bord şi un sistem de frânare controlat electronic cu funcţia nouă Active Cornering Assist (ACA), care activează controlul stabilității pentru a reduce subvirarea în anumite situații de viraje.

În acest caz şoferul simte doar agilitatea îmbunătățită, nu funcționarea sistemului. Sistemul hibrid utilizează o funcție de pre-sarcină a cuplului diferențial, care îmbunătățește controlul accelerației și decelerației la pornirea sau virajul pe drumuri normale sau alunecoase. Caracteristica ajută, de asemenea, la îmbunătățirea performanței direcției la viteze mai mari, stabilitate în linie dreaptă și control pe drumurile accidentate.

Iar sub capotă, dacă modelul japonez Harrier are şi motoare pe benzină, noul Venza este oferit în SUA cu o singură unitate de propulsie hibridă, fără alternativă, însă în combinaţie cu un Electronic On-Demand All-Wheel Drive (se angajează un AWD la necesitate)!

O unitate natural aspirată cu patru cilindri şi volum de 2.5 litri, în combinație cu un motor electric și un variator electromecanic, pune în mişcare roțile din față, în timp ce un motor electric separat este instalat pe puntea spate şi răspunde de rotaţia acestora în cadrul AWD-ului. Sistemul produce o putere totală combinată de 222 CP. O baterie litiu-ion este montată sub bancheta din spate.

Sistemul AWD de la bord funcționează perfect și transparent, distribuind preventiv până la 80 la sută din forța motrice pe roțile din spate, contribuind la suprimarea alunecării roţilor faţă în timpul startului de pe loc. Sistemul îmbunătățește, de asemenea, agilitatea în viraje, ajutând la reducerea subvirării. Distribuția cuplului variază în funcție de condiții, de la 100:0 în viteză constantă la 20:80 pe suprafețe alunecoase.

În plus față de modul de conducere pur electric, există şi cele numite Normal, Eco și Sport. De asemenea, cu funcţia Predictive Efficient Drive (PED), sistemul de navigaţie memorează locurile în care conducătorul de cele mai multe ori obişnuieşte să ia piciorul de pe accelerator pentru a rula din inerţie şi astfel include modul de recuperare a energiei în avans.

În funcție de nivelul de echipare noul Venza poate avea un sistem media cu un ecran tactil central de 8.0 sau 12.3 inci. Şi panoul de bord din spatele volanului poate include un ecran: de 4.2 sau de 7 inci. Panoul de control a climatizării se remarcă aici prin comenzi tactile doar. Iar volumul portbagajului anunţat este de 1.028 de litri după metoda de măsurare americană EPA.

Printre alte dotări interesante ce pot fi găsite la bord se numără: head-up display cu o diagonală de 10 inci, scaune faţă ventilate şi încălzite (reglabile electric în patru sau opt poziţii, cu memorie), oglindă retrovizoare digitală, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, radio prin satelit, opţional un sistem audio JBL Premium Audio cu nouă difuzoare, inclusiv un subwoofer spate, alimentat de un amplificator în 12 canale cu o putere totală de 1.200 W – cel mai puternic sistem audio lansat într-o Toyota până în prezent, un sistem de camere la 360 grade, o cameră video spate cu sistem de spălare a lentilei, un portbagaj acţionat electric cu funcţie hands-free, etc.

Asemenea modelului Harrier, ambele vor avea un acoperiș panoramic fix (numit în SUA – Star Gaze) pentru prima dată pe un model Toyota, sticla fiind electrochromatică! Prin această tehnologie se poate regla intensitatea luminoasă în cabină sau în genere sticla se poate face opacă prin apăsarea unui buton. De asemenea, vehiculul se angajează să abordeze vibrațiile și zgomotul prin amplasarea eficientă a materialelor de absorbție a sunetului și de control al vibrațiilor și utilizarea unor geamuri izolate fonic.

Evident are standard un complex Toyota Safety Sense (TSS 2.0), dar şi opt perne de aer, inclusiv laterale de tip perdea.

Noua generaţie Toyota Venza va fi asamblată la fabrica mărcii din Takaoka (Japonia) și va ajunge la dealerii americani Toyota în această vară. După specificaţia americană ar trebui să apară şi una chineză, iar una europeană este sub semnul întrebării.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO: