in , , ,

(video) Premieră: Volvo S90 Ambience Concept – sedan executiv cu trei locuri şi un habitaclu unic

Suedezii de la Volvo îşi confirmă prezenţa la Salonul Auto de la Beijing care se deschide oficial peste câteva ore printr-un automobil conceptual. Prin Volvo S90 Ambience Concept se doreşte a arăta că o călătorie într-un sedan de talie executivă poate fi una destul de captivantă.

Conceptul S90 Ambience este construit pe baza sedanului Volvo S90 Excellence de ultimă generație, model care se concentrează mai mult pe comoditatea transportului pasagerilor de pe bancheta din spate. Dacă la exterior acest automobil cu doar trei locuri pentru pasageri nu aduce nimic nou, atunci iată că în habitaclu situaţia este cu totul alta.

În premieră în industrie, după cum afirmă Volvo, a fost creată prima experienţă senzorială pe care o pot trăi pasagerii care urcă într-o astfel de maşină, prin sincronizarea unor imagini, a sunetului şi a parfumului, toate pentru a redefini luxul.

Pasagerii pot personaliza atmosfera din interiorul autoturismului utilizând o aplicaţie mobilă intuitivă prin care se poate alege una dintre cele șapte teme vizuale sincronizate cu sunetul și parfumul emanat în aer.

Prin intermediul unui proiector, plafonul sedanului Volvo se transformă în unul “activ” cu imagini relaxante din natură, în funcție de tema selectată: Northern Lights, Scandinavian Forest, Swan Lake, Archipelago şi Rain. Există, de asemenea, o temă nocturnă pentru odihnă și una numită Freedom prin care pasagerii vor fi primi un impuls de energie proaspătă și înălțătoare.

Volvo S90 Ambience Concept 2018 6

Sunetul sincronizat se caracterizează prin sistemul audio premium Bowers and Wilkins, care acum include nişte tweetere mici încorporate în tetierele scaunelor individuale spate pentru o experiență sonoră excepţională.

Volvo S90 Ambience Concept 2018 10

De asemenea, fiecare temă este potrivită cu unul dintre cele patru mirosuri personalizate create de Byredo, care apar simultan dintr-un portal special de pe consola centrală.

Volvo S90 Ambience Concept 2018 11

Volvo S90 Ambience Concept este deocamdată un prototip, însă Volvo Cars are ambiția a-l aduce pe modelele de serie S90 Excellence, pentru a-și îmbunătăți oferta de excelență, în special în China. Când se va întâmpla acest lucru deocamdată nu se cunoaşte.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2016: Volvo introduce în Europa XC90 Excellence

buton subscribe

GALERIE FOTO: