in , ,

(video) Premiere de la Brembo: noile discuri de frână Greentive şi noul sistem Enesys

Compania Brembo a dezvoltat noi discuri de frână cu o suprafaţă inovatoare, una care vizual este netedă şi strălucitoare ca o oglindă. În același timp, o astfel de finisare a discurilor nu reduce deloc eficiența mecanismelor per general.

Potrivit producătorului italian de piese, un strat special este aplicat pe rotoarele botezate Greentive. Tehnologia High-Velocity-Oxy-Fuel (HVOF) sau pulverizarea cu flacără de gaz la mare viteză este utilizată pentru a crea suprafaţa. De obicei, materialul-pulbere este aplicat pe substrat la o viteză foarte mare, depăşind-o de peste cinci ori pe cea a sunetului, însă Brembo nu dezvăluie detalii despre ce şi cum face.

Zeci de ani de experiență în domeniul sistemului de frânare i-au permis Brembo să introducă un nou tip de disc de frână cu caracteristici tehnologice ridicate. Conceput special pentru a satisface cerințele mașinilor premium și de lux, noul disc se află în fruntea celor mai recente tendințe auto.

Denumirea Greentive este o fuziune a cuvintelor “GREEN” și “DISTINCTIVE”, primul subliniind caracteristicile ecologice ale discului, iar al doilea subliniind eleganța și recunoașterea acestuia.

Datorită suprafeței sale, Greentive asigură o uzură foarte scăzută, extinzând semnificativ ciclul de viață al discului. Reducerea prafului de frână contribuie la scăderea emisiilor şi murdăriei provenite de la mecanisme, iar jantele maşinii dotate cu ele, dar şi caroseria, vor fi mai curate. În plus, suprafaţa oferă un nivel ridicat de rezistență la coroziune, o caracteristică deosebit de apreciată în noua generație de mașini electrice, acolo unde sistemul de frânare este utilizat diferit.

În ceea ce privește stilul, Greentive iese în evidență datorită unui efect de oglindire care emană eleganță și personalitate. Acest lucru este subliniat și de sigla Brembo prezentată pe suprafața inelului de frână, care nu numai că îmbunătățește identitatea Brembo, ci şi semnalează momentul când discul trebuie înlocuit.

Greentive întruchipează cele mai avansate soluții tehnologice în ceea ce privește durabilitatea, oferind în același timp în mod constant niveluri ridicate de performanță și o atenție deosebită pentru stil. Noua tehnologie de acoperire poate fi aplicabilă pe inelul de frână al tuturor conceptelor de disc pe care le are Brembo în linia de produse: discuri solide, ușoare, duale și discuri plutitoare din două piese.

Noile discuri de frână Brembo folosesc şi carbură de wolfram. Acelaşi material este folosit pe mecanismele Porsche Surface Coated Brake (PSCB), care au debutat iniţial pentru noua generaţie Cayenne, pe discurile căruia se aplică un strat similar din carbură diwolfram (WC). Wolframul și carbonul sunt combinate într-un cristal care este atât de dur, încât se poate de tăiat sticla cu el. Drept urmare, mecanismele PSCB la fel se uzează mai puţin şi mai încet, aproape nu lasă praf și strălucesc perfect. Cu alte cuvinte, au aceleași proprietăți ca şi Brembo Greentive.

Încă o noutate introdusă de Brembo, în context, este Enesys, un sistem de salvare a energiei la frânare. Noua soluție Brembo este o inovație tehnică care îmbunătățește și mai mult eficiența și performanța sistemului de frânare al mașinii și contribuie la reducerea emisiilor.

Enesys este un acronim de la ENErgy Saving sYStem, numele unei noi generații de tehnologie a arcului de frână, conceput pentru a diminua cuplul rezidual. Sarcina arcului este de a se asigura că plăcuțele de frână revin la poziția inițială în etrier odată ce pedala de frână este eliberată, evitând astfel frecarea nedorită între plăcuțe și discul de frână. Datorită Enesys acest proces este îmbunătățit în continuare, oferind multiple beneficii majore.

Noul arc reduce posibilele contacte reziduale între tampoane și discuri în timp ce șoferul nu frânează. Această soluție mică, dar ultra-eficientă, acordă prioritate reducerii emisiilor și a deșeurilor energetice, garantând, în același timp, o creștere globală a performanței unui vehicul cu același motor, putere și greutate.

Enesys mai contribuie la reducerea emisiilor vehiculului, deoarece limitează plăcuța de frână și uzura discului, reducând praful de frână generat de frecarea reziduală. Evitarea uzurii excesive înseamnă, de asemenea, reducerea nevoilor de întreținere ale produselor și creșterea duratei de viaţă a acestora.

Iti place articolul?