in , ,

(video) Preţul produselor este motivat. Iată cum se fac în prezent maşinile McLaren

Compania McLaren nu are o istorie atât de bogată precum Ferrari sau Lamborghini, însă producţia de maşini super sport creşte pe an ce trece. În 2017 a produs şi a vândut 3.340 de automobile şi toate au fost asamblate manual la uzina sa din Woking, Marea Britanie.

În centrul de producţie McLaren lucrează doar câteva sute de oameni care reuşesc zilnic să facă cel mult 20 de maşini. Procesul de construcţie al acestora este minuţios, asta pentru că atenţia la detalii costă.

Vezi şi: (video) BMW a început producţia noului Seria 8 Coupe la uzina din Dingolfing. Iată cum este făcut

McLaren a anunţat recent la Festivalul de Viteză de la Goodwood, acolo unde şi-a făcut debutul noul model 600LT, un plan numit Track25 în care se vor investi 1.25 miliarde de lire sterline. Acesta prevede lansarea până în 2025 a 18 maşini noi şi versiuni derivate ale acestora. Printre acestea se va număra şi un urmaş al modelului P1.

La fel până în 2025 se planifică ca: 100% din modelele din gamă să aibă propulsie hibridă, să se deschidă noi pieţe de desfacere, iar volumul total de producţie să ajungă la 6.000 de maşini anual.

Vezi şi: (video) Documentar: Cum a fost construit noul Bugatti Chiron

buton subscribe