in , , ,

(video) Primul electromobil Mazda poate fi comandat în Moldova! Detalii şi preţuri

Primul model electric de serie Mazda, MX-30, poate fi comandat şi în Republica Moldova. Dealerul oficial de la Chişinău îl prezintă cu o serie impresionantă de dotări începând de la nivelul de echipare standard.

Mazda Moldova a anunțat toate variantele de echipare pentru MX-30 și pachetele ce pot fi adăugate, doritorii având la dispoziție un nivel ridicat de personalizare. Pe lângă atributul cheie, de a oferi șoferului aceleași senzații ca într-o mașină cu motor cu ardere internă, Mazda MX-30 etalează o versiune specifică a limbajului de design Kodo și cele mai noi tehnologii de confort și siguranță.

SUV-ul de oraș Mazda MX-30 poate fi comandat în Republica Moldova în două variante de echipare: GT şi GT Plus. Adițional, cei care doresc și mai mult confort și dotări superioare, pot opta pentru pachetele de personalizare Luxury Modern, Luxury Vintage, Luxury Modern Premium și Luxury Vintage Premium.

Indiferent de nivelul de echipare, Mazda MX-30 reprezintă un etalon în materie de calitatea asamblării și design auto interior, încadrându-se perfect în noua generație de modele Mazda.

New 2020 Mazda MX 30 4

Încă din echiparea standard, al cărei preț de pornire este 33.000 de euro, noua Mazda MX-30 oferă numeroase dotări din categoria premium: jante de aliaj de 18 inci, faruri și stopuri cu LED, display color central de 8.8 inci cu sistemul MZD Connect, proiecție laser pe parbriz, indicatoare de bord digitale pe ecran de 7 inci, centru de comandă HMI, volan îmbrăcat în piele, climatizare automată, geamuri electrice, conectivitate Bluetooth, Apple Carplay și Android Auto, recepție radio digitală (DAB), sistem audio cu 8 difuzoare, sistem de navigație, senzori de parcare față/spate și cameră video pentru marșarier, senzori de ploaie și lumină și sistem de monitorizare a presiunii din pneuri.

În ceea ce privește sistemele de siguranță activă cel mai nou model Mazda integrează un set cuprinzători dintre cele mai noi tehnologii ale producătorului, cum ar fi e-GVC Plus, asistență la plecarea din pantă, pilotul automat adaptiv și asistentul inteligent de accelerare, sistemul de alertă a șoferului, asistentul inteligent de frânare cu funcția de detectare a pietonilor, sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de avertizare la depășirea benzii de rulare, sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație, sistemul de asistență pentru menținerea benzii de rulare, sistemul de control automat al fazei lungi precum și sistemul E-Call pentru urgențe și alarma de efracție.

Pentru a atinge nivelul maxim de confort pe care îl poate oferi noul MX-30, pachetul Premium adaugă sistemul BOSE cu 12 difuzoare și un nou set de sisteme de siguranță activă: sistemul de monitorizare la 360 de grade, sistemul de alertă șofer cu cameră, funcția suport croazieră și trafic, sistemul de avertizare la deplasarea în marșarier și asistentul inteligent de frânare pentru spate.

New 2020 Mazda MX 30 16

Amintim că Mazda MX-30, ale cărei dimensiuni sunt foarte similare cu ale Mazda CX-30, include în premieră platforma de rulare e-Skyactiv de la Mazda care prezintă o baterie cu o capacitate de 35.5 kWh. Motorul electric alimentat de aceasta poate produce 143 CP și un cuplu maxim de 265 Nm. Astfel, modelul poate ajunge de la 0 la 100 de km/h în 9.7 secunde, viteza maximă fiind de 140 km/h.

Autonomia maximă conform standardului WLTP este de 200 km, ceea ce poate asigura necesarul de energie pentru mai multe zile, studiile arătând că un șofer european parcurge în medie aproximativ 50 km/zi.

Modelul este oferit cu o garanție de 3 ani în limita a 100.000 de km, în timp ce bateria va beneficia de 8 ani în limita a 160.000 de km.

Mai multe detalii poţi afla din documentul ataşat:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Poţi admira noua Mazda MX-30 în 25 de filmuleţe:

Vezi şi:

GALERIE FOTO: