in , ,

(video) Primul program de tuning pentru noul BMW Seria 8 Coupe a fost făcut de atelierul AC Schnitzer

S-a întâmplat inevitabilul şi s-a reuşit până la intrarea în noul an! Noul BMW Seria 8 Coupe a început să fie preparat de ateliere de tuning şi este o maşină perfectă pentru astfel de procese.

Formele sale exterioare originale nu fac decât să contribuie la produsul finit, iar primul proiect de acest gen, bazat pe noua caroserie G15, a fost realizat de germanii de la AC Schnitzer.

Noul ACS8 5.0i este un proiect prezentat public în aceste zile la Essen Motor Show, o expoziţie dedicată doar maşinilor tunate din Germania, care are scopul de a analiza reacţia publicului. Pentru automobil se oferă un kit exterior aerodinamic nou, o serie de elemente decorative dedicate instalării în habitaclu, dar şi pachete de mărire a puterii celor două motoare disponibile deocamdată pentru model.

Componentele aerodinamice ale kitului exterior, dezvoltate pentru o forță de apăsare maximă și un echilibru aerodinamic, vor fi fabricate în mare parte din fibră de carbon în producţia ulterioară a proiectului. În studiul actual de proiectare, unele dintre acestea sunt realizate din fibră de sticlă.

În viitor, partea din față a coupeului BMW Seria 8 va putea fi echipată cu o bară de protecţie modificată, ce include un splitter şi aripioare laterale din carbon, precum şi nişte capace din carbon pentru prizele de aer. Alte prize de aer se vor găsi pe capotă şi de asemenea vor fi produse din materialul uşor pentru a asigura o ventilație îmbunătățită a compartimentului motorului.

În partea din spate, spoilerul “Racing” și difuzorul din carbon, cu o lampă de frână integrată pe centrul acestui element din urmă, vor contribui la forţa de apăsare îmbunătățită. Pragurile laterale din fibră de carbon creează o legătură dintre partea din față și cea din spate a mașinii, care o face să arate mai aproape de asfalt.

Dacă tot vorbim despre gardă la sol, aflăm că acest BMW va fi dotat cu un set de arcuri scurtate, care vor micşora centrul de greutate cu 20-25 de mm pe puntea din faţă şi cu 10-15 mm pe cea spate. De asemenea, o conexiune la acest capitol va fi asigurată de nişte jante forjate AC3 Lightweight sau de unele din aliaj AC1 Light, care vor măsura 20 de inci pe puntea din faţă şi 21 de inci pe cea din spate, fiind acoperite de anvelope de performanţă.

Apropo, AC Schnitzer a mai menţionat că lucrează pentru a fi asigurat un răspuns mai direct al motorului, dar şi pentru optimizarea sunetului generat. În acest sens, chiar dacă nu este un M8 Coupe, modelul va fi dotat cu un eşapament cu terminaţii Carbon Sport, care au un diametru de 105 mm fiecare şi sunt instalate câte două pe fiecare parte.

Se mai planifică o îmbunătățire a performanței pentru modelul 850i xDrive, care va livra 600 de CP în loc de 530 CP. În același timp, cuplul va creşte cu 100 de Nm, la aproximativ 850 Nm. De asemenea, pentru modelul 840d xDrive este planificată o creştere a puterii de la 320 la 380 de CP, iar a cuplului de la 680 la 780 de Nm. Fie că este vorba despre un motor alimentat cu motorină sau benzină, toate upgrade-urile de performanță sunt livrate cu o garanție obligatorie a AC Schnitzer.

În habitaclu nu se va interveni atât de serios. Eventual, viitorilor clienţi li se va propune înlocuirea padelelor din spatele volanului şi a pedalelor împreună cu suportul pentru picior, pe unele din aluminiu. Din acelaşi metal va fi realizat şi suportul pentru cheie.

Deoarece varianta coupe a modelului abia a început să ajungă pe unele pieţe, iar cea decapotabilă va fi disponibilă din primăvara anului 2019, mai multe detalii şi un preţ pentru acest program urmează a fi stabilite tocmai în vara anului viitor.

Iti place articolul?