in , ,

LoveLove COOLCOOL OMGOMG LOLLOL WTFWTF AngryAngry

(video) Primul record de autonomie pentru VW ID.3 – din Germania în Elveţia cu o singură încărcare

Noul Volkswagen ID.3 a stabilit primul său record de autonomie: mașina electrică a acoperit distanța de 531 de kilometri dintre Zwickau și Schaffhausen (Elveția) cu o singură încărcare! Asta în timp ce, oficial, modelul are o autonomie de până la 420 kilometri (WLTP).

Acest reper a fost depășit cu peste 100 de kilometri – o creștere de 26 procente! Cum a fost posibil?

Autovehiculul cu 204 CP face parte din producția de serie ID.3 1st Pro Performance, având o baterie de 58 kWh produsă la fabrica de autoturisme electrice de la Zwickau. Traseul către Elveția a constat în întregime din drumuri publice și autostrăzi, trecând prin orașe precum Bayreuth și Ulm.

Autovehiculul care a stabilit recordul a fost condus de “hypermiler-ul” Felix Egolf, originar din Elveția. Termenul “hypermiling” a fost inventat în SUA și se referă la conducerea unui autovehicul de serie folosind tehnici care maximizează eficiența și minimizează consumul.

Pe lângă tehnologie, cursa pentru noi recorduri depinde mai ales de un stil de conducere economic. Felix Egolf a ridicat constant piciorul de pe accelerație și a lăsat ID.3 să ruleze din inerţie. În zonele de autostradă ale călătoriei, a utilizat uneori “efectul de aspirație” al camioanelor din fața lui.

Greutatea, pe de altă parte, nu a fost cea ideală: greutatea suplimentară a cameramanului și a echipamentului tehnic a ridicat greutatea totală cu aproximativ 250 kg. În plus, consumatorii auxiliari cum ar fi navigația, luminile de zi, radioul și ventilația, toate au fost active temporar sau permanent. Cu toate acestea, consumul a fost de doar 10.9 kWh/100 km. Clasa de consum standardizată pentru ID.3 este între 14.5-15.4 kWh/100 km.

În proporție de 44 procente, călătoria s-a desfășurat pe autostrăzi și 56 procente pe drumuri naționale. Viteza medie a fost de 56 km/h! Felix Egolf a făcut călătoria dintre Zwickau și Schaffhausen în aproximativ nouă ore.

Noul ID.3 este construit în fabrica de mașini electrice din Zwickau și este primul membru al familiei de autovehicule Volkswagen complet electrice ID. Fabrica din Saxonia joacă un rol cheie în tranziția de sistem către mobilitatea electrică: în premieră, o mare fabrică de producție de mașini este convertită în totalitate la mobilitate electrică, cu investiții curente de 1.2 miliarde de euro. Toate lucrările de conversie vor fi finalizate în acest an, conform planificării.

În 2021, primul an cu producție completă ca fabrică de electromobile, vor ieși pe porțile uzinei din Zwickau 300.000 de autovehicule electrice bazate pe configurația electrică (MEB). Unitatea va deveni astfel cea mai mare și mai eficientă fabrică de EV din Europa și un pionier în transformarea rețelei de producție globale a Volkswagen.

VW ID.3 autonomie record 0

Vezi şi: