in , ,

(video) Primul teaser cu noul Mercedes-Benz G-Class. Tot ce se cunoaşte până acum despre SUV

Istoria Gelandewagen-ului nemţesc va ajunge în curând la un nou capitol. Pentru prima dată din 1979 SUV-ul legendar va trece printr-o schimbare deplină a generației.

În ianuarie 2018, la Salonul Auto Internaţional de la Detroit, Daimler AG va prezenta un G-Class complet nou. Vă prezentăm în cele ce urmează primul teaser video al modelului şi toate informaţiile care au fost făcute publice, neoficiale, înainte de premieră.

Este deja cunoscut faptul că mașina își va păstra designul unghiular caracteristic mărcii. De dragul acestui lucru, dezvoltatorii nici nu au luptat măcar pentru o reducere a rezistenței aerodinamice, de aceea coeficientul Cd va rămâne același – 0.54.

În același timp, caroseria va deveni mai largă și va fi fabricată din aluminiu, astfel încât greutatea SUV-ului să fie redusă cu aproximativ 160 kg. Versiunea de bază va cântări 2.435 kg.

Noul Mercedes G class poze spion 4

De asemenea va fi conservată construcţia pe baza unei rame, însă aceasta va fi una nouă, puternic întărită: rigiditatea la torsiune ar trebui să crească cu 30%. Ecartamentul va crește odată cu caroseria, iar noutatea principală în legătură cu șasiul va fi suspensia independentă din față.

Pentru o taxă suplimentară veți primi amortizoare controlate electronic cu mai multe moduri de funcționare. Va apărea şi o nouă servodirecţie electrică: principalul avantaj al acesteia nu ar trebui să fie acuratețea controlului, dar unghiul de rotație crescut al roților, adică noul G-Class va deveni mai manevrabil.

Noul Mercedes G class poze spion 10

Noul Gelandewagen va rămâne fidel față de schema curentă, cu o tracțiune integrală permanentă şi sistem de blocare a celor trei diferenţiale. La acestea se vor adăuga o cutie de viteze automată cu nouă trepte, unghiuri mai mari de atac şi de degajare, dar şi va putea parcurge un vad de apă care este mai adânc cu 100 de mm.

La începutul producției, noul G-Class va fi oferit în trei versiuni de motorizare. De bază va fi un turbo diesel Mercedes G 400 d cu o nouă unitate cu şase cilindri în linie şi de 2.9 litri volum, care va genera o putere de aproximativ 340 CP. Versiunea pe benzină G 500 va păstra actualul V8 4.0 bi-turbo, care a apărut pe acest model acum doi ani și care dezvoltă 422 CP. Același motor în versiunea cu o capacitate de 612 CP va apărea și pe SUV-ul Mercedes-AMG G 63, unde va înlocui motorul V8-ul de 5.5 litri (571 CP).

Mai târziu, va apărea şi cea mai simplă versiune care va putea fi comandată cu un benzinar de 3.0 litri şi cu şase cilindri în linie.

Cb0wFbAW4AAYtfQ

Cât privește interiorul, acesta va deveni mult mai spațios, atât în lățime cât și în lungime: distanța dintre rânduri va fi considerabil mai mare decât cea de pe modelul actual. Mercedes-Benz a publicat deja imagini şi informaţii oficiale despre cum va arăta habitaclul şi ce se va ascunde acolo.

Pe scurt vă spunem că va exista un sistem media modern, camere video la 360 de grade, un set de sisteme electronice de asistență şi o planşă de bord cu o arhitectură complet nouă.

Vezi mai multe imagini: (foto) Oficial! Iată cum arată interiorul noului Mercedes-Benz G-Class

noul Mercedes G class interior oficial 4

Între timp cererea pentru Gelandewagen bate recordurile. Dacă la sfârșitul secolului trecut s-au produs anual aproximativ 4.000 de SUV-uri, atunci în 2013 volumul producției a depășit pentru prima dată 10.000 de mașini, iar anul trecut a fost trecut pragul de 20.000 de mașini.

Sursă: drive.com.au