in , ,

(video) Primul timp record al unui tractor pe Nurburgring, condus de un pilot de curse. Cât i-a luat parcurgerea unui tur

Circuitul german Nurburgring este locul unde cele mai rapide din lume autovehicule merg să demonstreze că aşa şi sunt cu adevărat. Nodul cu o distanţă de circa 20 km din preajma munților Eifel este pentru unii conducători auto bine cunoscut, însă pentru alţii poate dura o veşnicie stăpânirea tuturor curbelor sale.

Seria sa nesfârșită de curbe strânse și perfide poate provoca cei mai buni șoferi din cele mai capabile mașini. Ai nevoie de curaj, forță și anvelopele potrivite pentru a face față, iar vehiculul condus trebuie să aibă putere şi stabilitate.

Încă o calitate a maşinii propriu-zise ar fi calmul, însă ce maşinărie mai calmă ar putea păşi pe carosabilul circuitului decât un tractor?!

Colegii de la Auto Motor und Sport l-au pus pe pilotul de curse Christian Menzel în spatele celui mai puternic tractor vândut în prezent în Germania – Claas Xerion 5000 VC. “VC” vine de la “Variable Cab”, iar în imaginile de mai sus puteţi vedea flexibilitatea cabinei.

Acest tractor este echipat cu un motor cu şase cilindri în linie şi cu un volum de 12.8 litri, marca Mercedes-Benz, care produce 530 CP şi un cuplu de circa 2.500 Nm. Are o greutate de aproximativ 17.5 tone.

Viteza maximă pe care o poate dezvolta este de 50 km/h, iar anvelopele all-terrain ar trebui să-i menţină aderenţa, deşi ritmul ameţitor dezvoltat pe circuit l-a făcut în unele cazuri chiar şi să părăsească carosabilul.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Video-ul ataşat are o durată de 34 de minute şi este în limba germană. Conţine intro-uri, analiză și imagini needitate care arată deplasarea pe întreaga distanţă. Viteza maximă înregistrată a fost de 58 km/h într-o porţiune de drum în pantă, iar timpul total necesar a fost de 24:50,57 minute, ceea ce este un deocamdată timp record printre autovehiculele din această clasă.

Amintim că redacţia Auto Bild a trimis un tractor Porsche Junior în jurul Nürburgring în 2014 cu Walter Röhrl în spatele volanului. Având doar 15 CP sub capotă, cu el s-a stabilit poate cele mai lent timp de tur al circuitului – o oră, cinci minute şi 36 de secunde.

Vezi şi: