in , , ,

(video) Priviri uimite la Salonul Auto de la Moscova. AvtoVAZ a prezentat conceptul Lada 4×4 Vision

Mai avem să vă spunem despre câteva premiere interesante de la Salonul Auto de la Moscova, care a fost deschis acum câteva ore, şi vom începe cu o maşină care anunţă viitorul SUV Lada Niva! Ruşii de la AvtoVAZ au surprins publicul de acasă şi cel venit de peste hotare cu un concept numit 4×4 Vision.

Prototipul este o viziune a noii generaţii Niva, după cum a menţionat designerul şef Steve Mattin, însă unele amprente stilistice se vor regăsi şi pe modelul de serie.

Designul conceptului este făcut în stilul caracteristic – X-Style – ales de Lada pentru a fi utilizat pe maşinile mărcii şi care a debutat odată cu noua Vesta.

În partea frontală se remarcă o grilă neagră lucioasă a radiatorului, din nou cu elemente sub forma literei X, faruri LED cu aceeaşi formă tematică şi nişte semnalizatoare de direcţie integrate în capotă – o caracteristică interpretată modern a aceloraşi elemente de pe maşina clasică.

Pe lateral ies în profil panouri sub forma literei X, nişte aripi masive cu bosaje, praguri largi şi nişte geamuri înguste. Vizual s-ar părea că prototipul are doar două uşi prin părţi, însă mai există alte două posterioare care sunt camuflate (iar mânerele ascunse) şi se deschid contra direcţiei de mişcare. Soluţia a dus la eliminarea montanţilor centrali pentru un acces mai uşor pe locurile din spate.

În partea posterioară există nişte stopuri LED făcute în stilul farurilor, un spoiler pe uşa portbagajului şi o bară de protecţie care încorporează un difuzor şi două cârliguri pentru remorcare.

Ce unitate de propulsie se ascunde sub capotă nu s-a anunţat. În partea dreaptă a caroseriei, paralel de locul în care se află pe stânga buşonul rezervorului de combustibil, creatorii au montat o priză la 220 de volţi. Prin acestea se pot pune în funcţiune sau încărca diferite dispozitive electrice atunci când motorul maşinii este aprins, singura condiţie fiind ca uşile să fie închise şi blocate prin sistemul centralizat!

Pe baza informaţiilor oficiale mai aflăm că Lada 4х4 Vision este construit pe baza unei platforme cu o lungime de 4.2 metri, iar cu aceasta maşina este capabilă de deplasări prin off-road, inclusiv datorită unei gărzi mari la sol şi a unor unghiuri mari de atac şi de degajare.

Conceptul mai are nişte jante de 21 de inci, un acoperiş panoramic, panou de bord digital, scaune cu profil sportiv, un volan multifuncţional şi altele.

Din informaţiile existente până la premiera noului concept Lada, ştim că noua generaţie a modelului 4×4 (Niva) ar putea fi construită pe baza unui şasiu de producţie Renault-Nissan, unul modernizat a celui folosit de Logan. Maşina de serie va avea în gama de motoare cel puţin un agregat de 1.8 litri cu 122 de CP, care va fi cuplat la o nouă cutie de viteze.

Modelul de serie ar putea fi prezentat în anul 2019 şi tot atunci îi va începe producţia. Noul Lada 4×4 va fi făcut paralel cu actualul model încă vreo câţiva ani, până când se va decide încetarea asamblării sale.

Vezi şi: (video) O Lada Niva modificată de un tată şi un fiu întoarce toate capetele pe drumurile din Armenia

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?